Se desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...
Sos picant pentru carne rasolSe curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...
Sos picant pentru pesteSe spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune...
Sos picant din rosiiSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se taie ceapa felii subtiri si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri...
Gustare vegetarianaSe curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteascaSe taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...
Prunisoare umpluteSe curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma...
Legume de sezon la cuptorSe toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe...
Sos acruSe ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de...
Tort cu crema de zahar arsSe pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...
Sos albSe pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...
Sos alb IISe spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otetSe alege spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se pune in apa care clocoteste. Si se tine pe foc 10 minute, se scoate, se...
Chifle umplute cu spanacSe face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carneAceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.
Crochete cu smantana in untSe curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...
Crochete de ciuperciDaca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.
Crochete de cascaval rasSe spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...
Ficatei cu sos picantSe curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...
Ficatei de pasare in hartie pergamentSe toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...
Mici falsiCartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare caldaSe pune gheata in pahare, se toarna peste gheata: rom, Baccardi, vin rosu si sampanie. Se orneaza cu umbrelute.
Bautura „Ohio Black Beauty”Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte),...
Prajitura cu branzaSe pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se...
Spuma de fasole boabeSe taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...
Tartane cu unt si brinza sarataSe amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...
Tartine cu pasta de branzaSe aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...
Ciuperci umplute cu carneSe taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele...
Piscot stratificat cu rom si visineIn 100 ml de rom se pun stafidele cca 1-2 ore. In cupe pentru inghetata se rup bucati de piscot. Intre timp se amesteca cu un...
Prajitura SomloiSe tai bananele in 4-4 bucati. Se topeste untul si cand devine spuma se adauga feliile de banane. Se prajesc 2 minute dupa...
Banane prajiteSe curata merele, se scoate miezul si se taie cubulete. Portocalele se desfac si se tai bucati. Alunele se tai marunt....
Salata de fructeSe incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt....
Briose cu mereCu exceptia sampaniei toate ingredientele se pun in boluri, se amesteca bine si se racesc.
Bautura „ Romana”Intr-un bol mare de sticla se amesteca limonada, sucul de struguri, fructele si romul. Se pune la rece cca 2 ore.
Bautura „Confeti”Se indeparteaza coada de visine si se pun intregi in borcan. Se adauga zahar si se leaga gura borcanului (cel mai indicat...
Lichior de visineSe bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate, punand vasul in baie de aburi. Se adauga...
FursecuriSe amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se...
Prajitura din dovleacProfiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si...
Profiterol cu ciocolataSe freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si...
Prajitura in forma de ratusteSe freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei...
Prajitura RomaSe separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand...
Prajitura "Roua florilor"Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand galbenusurile,...
Rulada cu nuci si ciocolataSalam de biscuiţi reţetă. Se pune laptele la fiert cu zaharul. Se rup biscuitii in bucati cat mai mici, se adauga trei...
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolataSalam de biscuiţi reţetă. Se zdrobesc biscuitii. Se amesteca laptele cu o cana de zahar, cacaua si zaharul vanilat si se...
Salam de biscuiţi reţetă cu nuciSe amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si...
Prajitura cu trei fructeSe rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele...
Prajitura cu nuci si ciocolataSe freaca galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Se adauga untul inmuiat si faina in ploaie, amestecand mereu, astfel incat...
Prajitura cu nuci si friscaSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. iar galbenusurile se freaca separat cu...
Prajitura JuliaSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o...
Prajitura cu crema de visineSe amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra. Se adauga cacaua, laptele si se pune sa fiarba intr-un vas in baie de...
Prajitura PiramidaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori