Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...
Sos de hrean cu smantana
Galbenusurile tari si cele crude se amesteca bine intr-un vas adanc, se pune peste ele o lingura de mustar si se amesteca cu...
Sos de maioneza
lntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...
Sos de maioneza calda
Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...
Sos de macris
Se desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...
Sos picant pentru carne rasol
Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...
Sos picant pentru peste
Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune...
Sos picant din rosii
Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"
Se taie ceapa felii subtiri si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri...
Gustare vegetariana
Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteasca
Se taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...
Prunisoare umplute
Se curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma...
Legume de sezon la cuptor
Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe...
Sos acru
Se ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de...
Tort cu crema de zahar ars
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...
Sos alb
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...
Sos alb II
Se spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otet
Se alege spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se pune in apa care clocoteste. Si se tine pe foc 10 minute, se scoate, se...
Chifle umplute cu spanac
Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carne
Aceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.
Crochete cu smantana in unt
Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...
Crochete de ciuperci
Daca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.
Crochete de cascaval ras
Se spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...
Ficatei cu sos picant
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...
Ficatei de pasare in hartie pergamentSe toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...
Mici falsi
Cartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare calda
Se pune gheata in pahare, se toarna peste gheata: rom, Baccardi, vin rosu si sampanie. Se orneaza cu umbrelute.
Bautura „Ohio Black Beauty”
Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte),...
Prajitura cu branza
Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se...
Spuma de fasole boabe
Se taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...
Tartane cu unt si brinza sarata
Se amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...
Tartine cu pasta de branza
Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...
Ciuperci umplute cu carne
Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele...
Piscot stratificat cu rom si visine
In 100 ml de rom se pun stafidele cca 1-2 ore. In cupe pentru inghetata se rup bucati de piscot. Intre timp se amesteca cu un...
Prajitura Somloi
Se tai bananele in 4-4 bucati. Se topeste untul si cand devine spuma se adauga feliile de banane. Se prajesc 2 minute dupa...
Banane prajite
Se curata merele, se scoate miezul si se taie cubulete. Portocalele se desfac si se tai bucati. Alunele se tai marunt....
Salata de fructe
Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt....
Briose cu mere
Cu exceptia sampaniei toate ingredientele se pun in boluri, se amesteca bine si se racesc.
Bautura „ Romana”
Intr-un bol mare de sticla se amesteca limonada, sucul de struguri, fructele si romul. Se pune la rece cca 2 ore.
Bautura „Confeti”
Se indeparteaza coada de visine si se pun intregi in borcan. Se adauga zahar si se leaga gura borcanului (cel mai indicat...
Lichior de visine
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate, punand vasul in baie de aburi. Se adauga...
Fursecuri
Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se...
Prajitura din dovleacProfiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si...
Profiterol cu ciocolata
Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si...
Prajitura in forma de ratuste
Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei...
Prajitura Roma
Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand...
Prajitura "Roua florilor"
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand galbenusurile,...
Rulada cu nuci si ciocolata
Salam de biscuiţi reţetă. Se pune laptele la fiert cu zaharul. Se rup biscuitii in bucati cat mai mici, se adauga trei...
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolata
Salam de biscuiţi reţetă. Se zdrobesc biscuitii. Se amesteca laptele cu o cana de zahar, cacaua si zaharul vanilat si se...
Salam de biscuiţi reţetă cu nuci
Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si...
Prajitura cu trei fructe
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele...
Prajitura cu nuci si ciocolata
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc