Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se...
Coronita de linzer
Se bate o spuma din 3 albusuri de oua, la care se adauga 150 g de nuci tocate si 200 g zahar. Cu lingura, se pun niste forme...
Gogoase cu nucaSe taie marunt patrunjelul si se amesteca cu ulei. Se adauga usturoiul maruntit si zeama de lamaie si se amesteca. Se...
Peste mediteranean la gratar
Se spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la...
Tocanita de vita
Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se...
Cozonac cu nuca
Se da pe razatoare coaja de lamaie si se amesteca cu faina, iar apoi se aduaga margarina, zaharul, nucile macinate, praful de...
Cornulete cu nuca
Se amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caise
Se curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosii
Se scot samburii din mere, iar fructele se tai rondele de 1 cm grosime. Se curata ficateii de pielita si se condimenteaza cu...
Ficat de pui cu mere in folie de aluminiu
Se amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand...
Prajitura cu gem
Ficateii se curata de pielita si se tai cubulete de 4x4 cm. Din bacon se tai felii subtiri, cam de aceleasi dimensiuni....
Frigarui cu ficatei
Se inlatura grasimea de pe feliile de carne de vita si se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara umplutura: la ouale...
Carne de vita cu usturoi si parmezan
Pulpele se condimenteaza cu sare si piper, se prajesc in putina untura incinsa. Peste ele se toarna vinul alb. Se adauga...
Pulpe de gasca
din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de...
Cornuri cu nuca
Cotletele desosat se sareaza si se tavaleste prin faina. Se frige pe ambele parti in untura incinsa. Se trece in tava de...
Cotlete polonez cu prune uscate
Pieptul de pui se taie fasii de grosimea unui creion. Ceapa se taie in cuburi mici si se caleste in ulei. Se adauga carnea de...
Tocanita din piept de pui cu maghiran
Ingredientele pentru baza prajiturii, in afara de marmelada, se framanta. Aluatul se intinde de marimea tavii, se pune in...
Linzer cu nuci
Fileul de hering se desareaza, se taie in 3 – 4 bucati, se asaza in salatiera. Merele curatate se razuies pe razatoarea cu...
Hering polonez cu smantana
Albusurile se bat spuma, se adauga zahar tos si se amesteca pana devine spuma tare. Se amesteca nucile macinate, faina,...
Felii cu nuci
Se freaca zaharul, margarina, ouale, si zaharul vanilat si treptat se adauga si celelalte ingrediente. Jumatate din...
Kuglof cu stafide
Heringul se desareaza, se zvanta, daca e necesar se taie in bucati mici. Se pun in borcan de compot pe randuri, un rand de...
Hering polonez in ulei
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine....
Budinca de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se pune intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu pana...
Budinca de nuca
Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga...
Budinca de zmeura
Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o...
Prajitura Casablanca
Ciupercile se hidrateaza cateva ore, se fierb in apa in care s-au inmuiat cu putina sare. Heringul se tine in apa, se zvanta,...
Rulada poloneza de hering cu ciuperci
Galbenusurile se freaca cu zahar. Se adauga zahar, pesmet, praf de copt, stafide, se amesteca incet cu albusurile batute...
Prajitura cu nuci
Se curata bananele si se taie in rondele. Se pune o lingura de unt intr-un vas, se asaza rondelele de banane, se presara...
Banane caramel
Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie...
Banane cu zahar ars si miere
Aceasta reteta de turta dulce cu nucsoara este un desert deosebit. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi...
Turta dulce cu nucsoara
Albusurile se bat foarte bine cu un tel, pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul si miezul de nuca....
Bezele cu nuca si ciocolata
Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in...
Budinca de cafea
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se...
Budinca de capsuni
Se fierb spaghetele in apa sarata (se lasa putin crocante). Se adauga o lingura de ulei in apa pentru a nu se lipi. Se...
Paste cu fructe de mare
Se amesteca untul cu pasta de hamsie. Se fierb macaroanele ( in apa se adauga cubuletul cu legume sau o lingura de vegeta)....
Macaroane cu hamsie
Se fierbe inabusit varza in apa sarata, adaugand doua foi de dafin. In zeama ramasa de la tocana se fierbe usturoiul zdrobit...
Gulas secuiesc
Inainte scoatem cantitatea necesara de unt din frigider sa se incalzeasca, apoi razuim 100 g de cascaval parmezan. Apoi,...
Baton cu cascaval
Se freaca oul cu zaharul si se adauga faina in ploaie, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase....
Prajitura Alba-ca-Zapada
Se amesteca nesul cu apa calduta si se indulceste cu patru lingurite de zahar. Se lasa piscoturile la inmuiat in nes cateva...
Amaretto
Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul...
Arici din biscuiti
Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie,...
Prajitura Astoria
Se fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se adauga untul, sarea, nucsoara si parmezanul razuit. Se adauga si...
Musaca de cartofi
Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna...
Tocana de vita
Se bat ouale cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, faina si iaurtul, iar la final, uleiul. Se unge cu unt...
Tarta de mere cu iaurt
Se fierb cartofii cu coaja aprox. 20 de minute. Intre timp ardeii se tai fasii, iar ceapa rondele. Crenvurstii se tai si ei...
Cartofi cu crenvursti
Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si...
Prajitura indiana
Taie in doua blatul de tort. Unge foaia de jos cu gem (alege un gem acrisor – cum ar fi cea de prune, cocaze, jeleu de...
Tort de ciocolata
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc