Se inlatura oasele din pieptul de pui, se taie in doua si se feliaza. Feliile de carne se prajesc in unt incins pana devin...
Piept de pui cu smantana si cascavalSe dezmembreaza puii curatati de pielita, se presar cu sare si se pun deoparte pentru 30 de minute. Intre timp se feliaza...
Pui cu lamaieSe amesteca bine untul cu zaharul si ouale. Se adauga lapte. Praful de copt amestecat cu faina se adauga la crema. Se...
Tort cu bananeSe toarna putin iaurt pe fundul unui bol, apoi urmeaza un strat de felii de banane, iar iaurt si un ultim strat de banane....
Salata de fructe cu banane si iaurtSe taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si...
Orez cu carne in stil bulgarSe plamadeste faina cu untul, galbenusul si apa. Se formeaza doua ‘mingiute’ si se baga la frigider pentru o...
Prajitura cu macO felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest procedeu...
Cotlet de vita cu sunca si salvieSe amesteca untul cu zaharul si ouale. Se adauga zaharul vanilat si macul macinat, zeama de lamaie, iar apoi praful de copt...
Tort cu macSe strecoara sucul de pe piersici. Galbenusurile de oua se amesteca bine cu macul, zaharul pudra, smantana si branza....
Desert cu macDezosam pieptul de pui astfel incat sa obtinem bucati compacte, indepartam pielea, taiem carnea in fasii subtiri, apoi saram....
Bucatele de pui cu cascavalSe spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri,...
Coaste de porc cu bostaniFeliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...
Friptura de porcSe feliaza pieptul de curcan si se lasa sa stea 2 ore intr-o saramura din lapte si usturoi. Se bat ouale. Se ia un vas iena...
Piept de curcan gratinat cu cascavalSe curata pulpele de pielita, se prasara cu sare, se condimenteaza (usturoi,piper, etc..). Se dau prin oua, iar apoi prin...
Pui cu cascavalSe amesteca bine 70 g unt cu zaharul. Se adauga ouale intregi, faina, praful de copt, laptele si un varf de cutit de sare....
Tarta cu bananeCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSe taie banana in doua si la mijloc se pune inghetata. Se decoreaza cu cirese sau visine.
Banane cu inghetataAmestecam mierea cu lamaie, boia de ardei si rozmarin apoi ungem pulpele pe ambele parti cu acest amestec. Le prajim la foc...
Pui cu rozmarin, miere si lamaieCarnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet fileSe taie cartofii in 8 si se prajesc in Teflon, in cuptor. Se taie ceapa in jumatati de rondele si o presaram peste cartofi....
Ciolan cu cartofiMirodeniile proaspete se maruntesc. Pulpele se cresteaza, asezonam cu sare si piper, le frecam cu mirodenii, apoi se prajesc...
Pulpe de pui cu rozmarinSe amesteca toate ingridientele si se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Presaram deasupra nuca de cocos...
Prajitura cu mac in ulcicaSe imparte fiecare piept de pui in 4 bucati, asezonam cu sare si piper, dam prin faina, prin ou si prin cascaval. Punem...
Pui cu cascavalPunem jumatate din varza murata intr-un ceaun uns cu ulei, apoi punem peste ea bucati mai mici de carne diferita si carnati,...
Varza cu carne calite in vinCeapa o taiem felii foarte subtiri, carnatii in rondele subtiri, slanina in cubulete marunte. Topim slanina, prajim carnatii...
Carnati cu rosii BaliPresaram praful de copt peste faina si amestecam toate ingredientele pentru blat, pana se uniformizeaza.
Placinta cu cireseCarnea o dam prin faina, apoi o prajim intr-o tigaia in 30 ml ulei si o punem deoparte. Turnam in tigaie si restul de ulei,...
Friptura de vita1.Se spala crapul, se sareaza. Se curata ciupercile si se taie in cubulete marunte, apoi se pune in apa cu putina zeama de...
Crap paneSe spala ciresele si se indeparteaza samburii, apoi facem o pasta in blender, apoi se adauga pe rand, laptele batut, fulgii...
Desert inghetat cu cireseFeliem muschiuletul file, presaram sare si piper macinat, le ungem cu mustar si ulei, si le punem la rece timp de o zi....
Muschiulet file la gratar cu untCarnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet filePrajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina...
Friptura cu sos dulceSe inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcanSe inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcanSe fragezesc fileurile de piept de curcan, se presara cu sare si, in putin ulei, se prajesc pe ambele parti. Se prepara...
Piept de curcan cu mazareaconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In...
SarmaleSe spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga...
Tocana de porc sau vitaCea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul...
Friptura cu cartofi si muschi de porcIngredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna...
Friptura de vita cu boabe de ienuparSe freaca bine branza de vaci cu zaharul. Se adauga smantana si sucul de Ia conserva de ananas, capsunile se spala, li se...
Cupe cu crema de fructeAluatul pentru ecler se prepara ca in reteta precedenta. Se pune cornet in tava si se coc la foc potrivit. Pentru crema, se...
Ecler cu ciocolataToata lumea cunoaste delicioasele bomboane rafaello. Urmarind reteta vei putea sa prepari si tu aceaste delicioase bomboane...
Bomboane rafaelloBudinca de macaroane cu branza de vaci este o reteta clasica, simpla, fara ingrediente complicate si pe gustul celor mici. Se...
Budinca de macaroane cu branza de vaciSlanina afumata se taie marunt si se prajeste putin. In grasimea obtinuta se caleste putin ceapa maruntita, se adauga carnea...
Mancare de fasole verdese toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca...
Sarmale cu faina de porumbSe topeste ciocolata, se bate frisca cu mixerul, se bat si albusurile de oua. Ciocolata topita se adauga cu grija la frisca....
Spuma de ciocolataSlanina taiata marunt se prajeste in putin ulei impreuna cu ceapa maruntita. Se adauga carnea tocata si, amestecand continuu,...
Tocana cu porumb si carne tocataSe aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita, se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si...
Ciuperci paneSe amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la...
Crema de nucaSe pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze...
Crema de portocale cu piscoturiSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa...
Crema de vanilieUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori