Se aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita, se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si...
Ciuperci pane
Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la...
Crema de nuca
Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze...
Crema de portocale cu piscoturi
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa...
Crema de vanilie
Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile,...
Crema de vanilie cu rom
In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si...
Crema de zahar ars
Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se...
Crema florentina
Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri...
Crema de ciocolata
Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespi
Se amesteca sarea si praful de copt cu faina. Untul se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema fina. Se bat ouale si se...
Ciocolata la cuptor
se fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura Puskin
carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul...
Pulpe de curcan
Se fragezesc feliile de carne si se indeparteaza grasimea. Se presar cu sare si se stropesc putin cu apa. Se dau prin ouale...
Snitel vienez
Se amesteca toate ingredientele si se plamadeste bine. Se formeaza 6 foi. Se coc intr-o tigaie pentru clatite, acoperita, in...
Chiftele de curcan
se amesteca smantana cu zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, avand grija sa nu faca cocoloase. Se bate frisca, iar apoi...
Desert magic
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata...
Chec cu ciocolata
Se taie carnea cubulete. Se caleste carnea de porc pana primeste o culoare alba. Se adauga pasta de ardei iute, pasta gulas...
Papricas de carne de porc cu mazareReteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert...
Mini strudele cu crema de capsuni
Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si...
Muschi cantonez dulce-acrisor
Se umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru...
Capsuni Charlotte
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare....
Tort de capsuni cu portocale
Ciocolata de casa cu arahide este un delicios desert care va fi pe placul oricui. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa...
Ciocolata de casa cu arahide
Se dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu marar
Aceasta mancare este foarte delicioasa. Reteta traditionala este imbogatita cu parmezan si sos de soia. Ardeii umpluti cu...
Ardei umpluti cu parmezan
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune....
Pulpa de cerb intepata cu prune
Dam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespi
Se bate o spuma din unt si zahar, si apoi se adauga unu cate unu galbenusurile, faina, spuma tare batuta din albusuri, romul...
Prajitura cu fructe
Se amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolata
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in...
Cenusareasa
Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand...
Papanas
Se taie crenvurstii felii si dupa ce ceapa s-a calit se adauga in cratita si se lasa sa se caleasca impreuna putin. Se...
Tocanita de cremvursti
Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumari
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Se prajeste carnea intr-o bucata (poate lipsi piperul si usturoiul). Se scoate carnea din tava si se odihneste putin.
Porc cu mustarBudinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se...
Budinca cu lichior de migdale
Se cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
Azima
Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca...
Prajitura cu fructe
Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
Merdenele
Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolata
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Oparim nucile tocate cu lapte fierbinte si se amesteca pana cand devin albe. Se adauga untul amestecat cu zaharul pudra...
Piscoturi cu crema de nuci
intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in...
Tort in forma de evantai
Pulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe macina carnea de 3 pri, adaugam boia de ardei, sare, piper, apoi o punem la congelat timp de 3 ore. Apoi adaugam...
Pasta de mici
Curatam frunzele de varza de nervuri fara sa le gaurim, le punem in apa clocotita si le fierbem 3 minute, apoi le strecuram...
Varza la tava
Batem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Piept de pui cu alune
Taiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptor
Se framanta carnea tocata cu condimentele si faina, adaugand gradat laptele. Din pasta obtinuta se formeaza galuste, dupa...
Perisoarele bunicii
Se spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficatei
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc