Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile,...
Crema de vanilie cu romIn vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si...
Crema de zahar arsSe amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se...
Crema florentinaSe bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri...
Crema de ciocolataFaina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespiSe amesteca sarea si praful de copt cu faina. Untul se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema fina. Se bat ouale si se...
Ciocolata la cuptorse fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura Puskincarnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul...
Pulpe de curcanSe fragezesc feliile de carne si se indeparteaza grasimea. Se presar cu sare si se stropesc putin cu apa. Se dau prin ouale...
Snitel vienezSe amesteca toate ingredientele si se plamadeste bine. Se formeaza 6 foi. Se coc intr-o tigaie pentru clatite, acoperita, in...
Chiftele de curcanse amesteca smantana cu zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, avand grija sa nu faca cocoloase. Se bate frisca, iar apoi...
Desert magicSe aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolataSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata...
Chec cu ciocolataSe taie carnea cubulete. Se caleste carnea de porc pana primeste o culoare alba. Se adauga pasta de ardei iute, pasta gulas...
Papricas de carne de porc cu mazareReteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert...
Mini strudele cu crema de capsuniSe pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si...
Muschi cantonez dulce-acrisorSe umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru...
Capsuni CharlotteSe despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare....
Tort de capsuni cu portocaleCiocolata de casa cu arahide este un delicios desert care va fi pe placul oricui. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa...
Ciocolata de casa cu arahideSe dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu mararAceasta mancare este foarte delicioasa. Reteta traditionala este imbogatita cu parmezan si sos de soia. Ardeii umpluti cu...
Ardei umpluti cu parmezanSe taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune....
Pulpa de cerb intepata cu pruneDam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespiSe bate o spuma din unt si zahar, si apoi se adauga unu cate unu galbenusurile, faina, spuma tare batuta din albusuri, romul...
Prajitura cu fructeSe amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolataSe amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in...
CenusareasaSe fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand...
PapanasSe taie crenvurstii felii si dupa ce ceapa s-a calit se adauga in cratita si se lasa sa se caleasca impreuna putin. Se...
Tocanita de cremvurstiUngem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumariSpalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustarSe prajeste carnea intr-o bucata (poate lipsi piperul si usturoiul). Se scoate carnea din tava si se odihneste putin.
Porc cu mustarBudinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se...
Budinca cu lichior de migdaleSe cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
AzimaSe tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca...
Prajitura cu fructeAluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
MerdeneleSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolataSpalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustarOparim nucile tocate cu lapte fierbinte si se amesteca pana cand devin albe. Se adauga untul amestecat cu zaharul pudra...
Piscoturi cu crema de nuciintr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in...
Tort in forma de evantaiPulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe macina carnea de 3 pri, adaugam boia de ardei, sare, piper, apoi o punem la congelat timp de 3 ore. Apoi adaugam...
Pasta de miciCuratam frunzele de varza de nervuri fara sa le gaurim, le punem in apa clocotita si le fierbem 3 minute, apoi le strecuram...
Varza la tavaBatem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Piept de pui cu aluneTaiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptorSe framanta carnea tocata cu condimentele si faina, adaugand gradat laptele. Din pasta obtinuta se formeaza galuste, dupa...
Perisoarele buniciiSe spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficateiSe amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se...
Coronita de linzerSe bate o spuma din 3 albusuri de oua, la care se adauga 150 g de nuci tocate si 200 g zahar. Cu lingura, se pun niste forme...
Gogoase cu nucaSe taie marunt patrunjelul si se amesteca cu ulei. Se adauga usturoiul maruntit si zeama de lamaie si se amesteca. Se...
Peste mediteranean la gratarSe spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la...
Tocanita de vitaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori