Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...
Specialitate cu dovleacFierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar...
Piscot umplut cu crema de socSe amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua...
Corn de vanilieAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertSfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi....
Felie cu romCuratam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu...
Foetaj cu dovleac si macFramantam bine biscuitii macinati, romul, zaharul pudra, nuca macinata, praful de cacao si laptele. Impartim aluatul in 2...
Rulou cu biscuitiFulgi de cocos pentru décor Amestecam bine untul cu zaharul, vanilia, adaugam cocosul, piscoturile, praful de cacao, gemul...
Bilute cu cocosFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosAmestecam merele razuite cu pogacile cu miere razuite. Amestecam 20 de minute galbenusurile, mierea, praful de cacao si...
Cozonac cu miere si mereAmestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile...
Felii de inghetataBatem spuma ouale, mierea si zaharul, adaugam bicarbonatul de sodiu dizolvat intr-o lingurita de apa, zeama si coaja rasa de...
Prajitura cu miere si scortisoaraIntai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4...
Ciuperci cu orezIntai ungem cu unt o tava smaltuita, apoi preparam o prajitura uscata, fierband 1,5 dl lapte, 90 g unt, ½ lingurita de...
Gogosi cu branzaMai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun,...
Placinta cu branzaIntai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de...
Tort cu crema de branza700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub...
Varza scazutaAceasta reteta de mancare cu cartofi este foarte simpla si gustoasa. Pentru a o pregati aveti nevoie de 1 kg de cartofi, foi...
Mancare de cartofiBatem spuma albusurile si adaugam incet indulcitorul. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, intaritorul alimentar amestecat cu...
Piscot diabetic cu mereFierbe merele intr-un sirop din lamaie si zahar, lasam sa se raceasca, batem spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile,...
Tort de mereUmplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de...
Coltunasi cu cascavalIntai fierbem o portie de galuste ca in reteta de pregatire a galustelor. Dupa aceea sfaramam 200 g de branza de oaie, si o...
Galuste cu branza de oaieVermutul si vodca se amesteca intr-un shaker cu gheata maruntita. Apoi se strecoara in pahare de coctail racite.
Coctail din vodka si vermut- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu...
Budinca de spanac cu suncaSa pregatim o portie de ciuperci prajite ca in reteta Chiftelute de soia . Impreuna cu patrunjelul adaugam putin piper...
Crochete cu ciuperciLuam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam...
Varza de Bruxelles calitaCuratim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie...
Ragu de mazare verde800 g de fasole verde frageda se curata (se rup coditele, se spala) si se taie pe diagonala in bucati de aprox. 1cm. Timpul...
Ragu de fasole verdeTaiem marunt verdeata de patrunjel, usturoiul il dam prin presa de usturoi, si amestecam foarte bine cu restul...
Sos cu parmezanAmestecam smantana cu sucul de rosii, zeama scursa de pe o conserva de scoici, putina sare, zahar, piperul boabe si usturoiul...
Salata de scoici cu rosiiAmestecam foarte bine galbenusul oului fiert cu ulei, otet, zeama de carne si condimente. Taiem carofii in cubulete, ceapa si...
Salata ruseasca de cartofiSpalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in...
Orez cu ciuperciVarza se taie fideluta si se caleste in ulei. Intre timp fierbem taitei in forma de patratele, apoi luand jos capacul, le...
Taitei cu varzaFierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o...
Taitei cu cartofiFierbem pestele si racul congelat in apa sarata, ii strecuram si, in functie de marime, ii felieam. Fierbem mazarea curatata...
Salata din fructe de mareSalata rupta in bucati se pune intr-un castron, apoi razuim ouale si cascavalul afumat pe razatoarea de cascaval. Amestecam...
Salata cu cascavalSalata se spala foarte bine si apoi se desfac frunzele. Sunca se taiem in felii subtiri, cascavalul si rosiile se taie...
Salata cu cascavalTaiem in cubulete cascavalurile, rosia si merele curatate de coaja, apoi se amesteca cu maioneza si smantana. Asezonate cu...
Cascaval cu sosSe iau 1-2 bucati de sfecla, se spala, se decojesc si se dau, crude, pe razatoarea de cascaval. La fel procedam cu firul de...
Salata de sfecla razuitaCuratam salata. Pregatim o solutie din otet, sare, piper, ulei. Fierbem cozile de raci in apa sarata timp de 3 minute. Taiem...
Salata din raci cu cascaval ementalMorcovii se taie in bucati mai mari, iar ridichea in 8 bucati. Le prajim in unt, cu apa, zahar, sare, pana se inmoaie. Turnam...
Salata de zarzavat aburitaFrunzele exterioare ale salatei care s-au ingalbenit se indeparteaza si se spala sub apa multa. Trebuie avut grija sa nu se...
Salata verdeCastravetele si branza se taie cubulete, rosiile si ceapa rosie se taie fasii. Din restul ingredientelor se prepara un sos,...
Salata greceascaSepia se curata, se taie rondele subtiri, apoi se fiarbe in apa cu usturoi si vin alb pana se inmoaie. Daca este nevoie se...
Salata mediterana cu usturoiMazarea, porumbul, merele si cartofii se fierb si se lasa sa se raceasca. Mustarul, maioneza si smantana se amesteca. Se...
Salata frantuzeascaTaiteii fierti se racesc, apoi se amesteca cu pestele maruntit, iar uleiul din conseva se toarna peste acest amestec. Se...
Salata de taitei cu pestePerele si cascavalul (de ex. Hóvirag) se taie felii foarte subtiri si facem un sos tartar dintr-un ou. Se serveste pe...
Salata frantuzeasca cu pereOuale se separa, iar galbenusurile se freaca bine-bine cu zaharul, pana se albesc. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat...
Tort de nuciCiupercile se curata si se taie in sferturi, apoi se fierb cateva minute in apa sarata cu o lingura de otet, cu atentie, sa...
Salata cu ciuperciSe scurge uleiul din conserva de peste, iar pestele se zdrobeste cu furculita intr-un vas. Adaugam suc de lamaie, marul taiat...
Salata cu pesteFicatul de pui se opareste in apa fierbinte, il strecuram si il punem sa se raceasca. Ciupercile se taie felii si se fierb in...
Salata de ficat de puiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori