Orezul se alege si se spala bine. Ceapa taiata marunt se caleste sa fie sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se...
Orez calitCartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca...
Cartofi copti cu mustarOrezul se prajeste in ulei, se condimenteaza cu sare, curry, ceapa intreaga si stafidele. Se stinge cu 80 ml apa, se amesteca...
Orez cu stafide si curryTocati marunt ciupercile si ceapa. Separat, intr-o cratita de teflon, puneti la topit untul. Puneti ciupercile si ceapa la...
Mancare de ciuperciPuneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....
Tarte cu ciuperciOparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara....
Baclava delicioasaBatem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de...
Tort picior de gascaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaAmestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem...
Prajitura fina cu branzaSe amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se...
Rasucite cu branza si oreganoFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar...
Cuiburi cu nuca si scortisoaraVa recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se...
Tort de portocale PansySpalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana...
Crochete cu ciuperciPrepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa...
Roza cu oregano si parmezanInainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune...
Biscuiti cu cardamonMini baghetele rasucite sunt produse de patiserie usor de facut si delicioase. Se pot servi la micul dejun alaturi de un...
Mini baghete rasucite alb si negruSe amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun...
Painica FufendataSe face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se...
Covrigul uriasZaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop....
Paine integrala de secaraFramantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este...
Cremes KievBatem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul...
Tort cu prune si cocosTurnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul...
Prajitura MarlenkaUngem cu unt si presaram cu faina o forma de tort. Amestecam bine ingredientele pentru aluat, intindem 1/3 din el la forma...
Tort de branzaSfaramam margarina cu faina si cu restul ingredientelor si le framantam. Impartim aluatul in 2 parti. Prima parte o intindem...
Placinta cu macBatem spuma albusurile cu zaharul si adaugam nuca maruntita si prajita, faina, si coacem aluatul intr-o tava unsa. Fierbem la...
Prajitura ReginaAmestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si...
Tortul pompieruluiBatem spuma ouale cu zaharul si adaugam smantana. Amestecam faina integrala cu faina alba, adaugam praful de copt si...
Painea episcopuluiPregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se...
Pateuri gourmet cu prosciuttoPentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase,...
Clatite cu cascavalMacaroanele se fierb ca de obicei in apa sarata, se strcoara si se scurg. Se desarta apoi intr-un vas termorezistent uns cu...
Macaroane cu cascavalCeapa taiata marunt se prajeste in jumatate din cantitatea de unt cu sunca taiata cubulete pana devine auriu maronie. Taiteii...
Taitei cu sunca a la PragaAmestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati...
Feli de punch cu castanePreparam aluatul, il impartim in 5 parti egale si taiem fiecare parte in 15 bucati. Captusim formele de cosulete cu aluat...
Cosulete cu fructeFramantam bine biscuitii macinati cu 20 dkg zahar pudra, zaharul vanilat, cacao, aroma de rom si laptele. Presaram zahar...
Ciuperci dulciPreparam un piscot din ingredientele pentru aluat, il turnam intr-o forma de coronita cu diametru de 28 de cm si il coacem....
Coroana FrankfurtCuratam merele, le scoatem samburii si le taiem cubulete, de marimea unei nuci. Topim untul in ulei si calim in el ceapa...
Supa crema cu cascaval marmoratCubul pentru supa se pune intr-un litru si jumatate de apa sa se incalzeasca si daca apa este deja calduta, adaugati...
Supa de mazare cu cascavalRosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa...
Supa de rosiiCalim in ulei ceapa taiata marunt. Luam deoparte de pe aragaz, presaram boiaua de ardei, amestecam bine si dupa ce punem...
Supa de vitaIn apa rece se pun visinele spalate si fara samburi, zaharul, vanilia, sarea si cuisoarele, care se fierb. Dupa ce au fiert,...
Supa de fructeCeapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie...
Supa crema de ceapaFaina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...
Placinta cu suncaPastele se fierb in apa sarata in care se adauga ulei, curcuma, se strecoara si se scurg. Ceapa taiata marunt se prajeste in...
Paste cu cascaval si verdeturiFierbem de , le si zaharul. Amestecam galbenusurile, zaharul pudra cu putina apa. Batem spuma albusurile si adaugam...
Prajitura cu spuma si afineBatem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de...
Cozonac la metruPunem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas,...
Racoritoare de caiseInmuiem stafidele in vin cu o zi inainte. A doua zi le strecuram si amestecam frisca cu vinul si cu zaharul pudra pana devine...
Crema TokajiPunem ingredietele intr-un vas si le amestecam cu mixerul. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina....
Prajitura cu ciocolata JuditOuale se bat bine impreuna cu cele 10 linguri de zahar. Se adauga 10 linguri ulei se amesteca in continuu apoi se adauga...
Chec economicMai intai curatati si opariti spanacul daca e proaspat, daca e congelat dezghetati si tocati cat de fin va place. Tocati...
Mancare de spanacUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori