Se taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc de miez si se sareaza. Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca tocatura...
Rosii umplute cu slanina si carne tocataSe fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie...
Aperitive pe baza de rosiiSote de mazare cu menta este o reteta delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta mancare cu legume aveti nevoie de 500 g mazare,...
Sote de mazare cu mentaSpaghetele se fierb si se strecoara. Taiem fasolea in bucati marunte, crenvursti si ciupercile in felii subtiri, ceapa in...
Spaghete cu friscaTaiem boabele de strugure in doua si se scot samburii. Jumatate din cas se pune pe blatul de pizza. Se pun strugurii si se...
Pizza cu struguriFierbem taiteii in apa sarata si ii strecuram bine. Intre timp, clatim bine sardinele in apa calduta, le strecuram si le...
Taitei cu unt de sardinelaSe taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se...
Paste cu dovleac de coptSe preincalzeste cuptorul la 200°C. La de cascaval se adauga salata sau amestec de condimente de peste. Ceapa se taie...
Pizza de StrasbourgPastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Se prepara tocanita: ceapa marunt taiata se caleste in ulei de...
Spaghete cu tocanita de ciuperci si vineteCeapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga...
Spaghete bolognezeSe taie carnea cubulete, se curata ceapa, se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonSpalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhonSe toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....
Supa de dovleac de coptSpalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana...
Mancare scazuta de mazareVarza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget....
Mancare scazuta de varza creataPiperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carneFaina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta...
Tortilla de casaPrajim usturoiul taiat marunt in uleiul scurs de pe conserva de ton. Adaugam tonul, condimentam, prajim putin. Apoi adaugam...
Spaghete cu tonSe taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe...
Rosii umplute cu ficatPunem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa...
Taitei cu sos de soiaReţetă de preparare a papanaşilor. Telemeaua si branza se maruntesc cu furculita, se adauga sare dupa gust, oregano si...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branzaSe taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...
Cornuri umplute cu parizerCuratam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...
Cartofi cu ouaMuschiuletul se marineaza 24 de ore. Se da prin masina de carne de 2 – 3 ori ca sa devina o compozitie pastoasa.
Biftec tartarSe curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....
Muschiulet in foi de placintaFasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in...
Supa de fasole uscata cu smantanaLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa satioasa de linteSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu atentie. Pulpa rosiilor se amesteca apoi cu felia de paine inmuiata in si...
Rosii umplute cu ouaSe taie un capacel fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mic circa 20 de...
Mancare cu rosiiSe taie un capacel fiecarei rosii. Se sareaza putin in interior si se lasa sa se scurga pe o hartie pergament. Se bat usor...
Rosii umplute cu omletaSe fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se...
Rosii umplute, cu orezSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste...
Rosii umplute cu orezSe oparesc rosiile in apa clocotita cateva secunde, apoi se decojesc si se taie felii subtiri. Se amesteca ceapa tocata...
Rosii in stil provensalSe oparesc rosiile, se decojesc si se toaca marunt. Se caleste ceapa, tocata marunt, adaugandu-se, din cand in cand, putina...
Mancare de rosiiSe taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...
Praz umplut cu orezSe taie un capacel fiecarei rosii. Se fierbe orezul in bulion, apoi se adauga ciupercile, taiate marunt si calite. Se umplu...
Rosii turcestiPunem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...
Crema de prazSe taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...
Rosii umplute cu branza de vaciSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se strecoara fasolea. Fasolea si morcovii se taie marunt. Se amesteca...
Rosii umplute cu maionezaSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Se presara putina sare in interior. Conopida se...
Rosii umplute cu conopidaSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se prepari maioneza. Se taie sunca si cartoful cubulete si se amesteci bine...
Rosii umplute cu mazare si suncaSe taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc si se sareaza putin. Se toaca varza, se adauga putina sare, miezul rosiilor,...
Salata de cruditatiCuratam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de...
Tocatura de prazPrazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...
Bulete de prazOrezul se caleste in ulei incins, se toarna, treptat, supa si se lasa sa fiarba inabusit. Eventual, se mai adauga putina apa...
Rosii cu orezSe curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...
Rasol de prazCuratam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...
Praz a la grecRadacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...
Praz cu cascavalSe taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...
Rosii portughezeFasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...
Fasole verde scazutaSe taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc...
Vinete umplute cu smantana si cascavalUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori