Batem spuma 10 albusuri si 10 linguri de zahar pudra. Amestecam 10 galbenusuri, 7 linguri de faina, 3 linguri de praf de...
Felie hulalaInmuiem drojdia in lapte, adaugam ouale, faina, zaharul si untura. Framantam aluatul si il intindem. Formam cornulete umplute...
Cornulete alpineAmestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana....
Felii cu macBatem spuma 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar pudra. Adaugam 1 plic de de , putin praf de copt si spuma albusurilor batuta...
Prajitura OrfanulPentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile...
Tort cu ciocolataFramantam faina, untul, drojdia, galbenusul, 2 linguri de zahar si 1-2 linguri de smantana. Intindem aluatul obtinut si il...
Prajitura cu visine si smantanaPentru ruloul de piscot batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adugam spuma de albusuri, faina...
Tort cu branza pentru ziua mameiFierbem la abur zaharul pudra, mierea, ouale, margarina si praful de cacao, adaugam faina si bicarbonatul de sodiu. Amestecam...
Felie cu cocos si miereStoarcem lamaia in prima faza. Morcovii se dau pe razatoare si se pun intr-o salatiera. Se curata portocala (indepartandu-se...
Morcovi rasi cu fructeMorcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un...
Morcovi cu unt si smantanaCeapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apa si se lasa sa fiarba...
Ceapa gratinata800 grame de morcov curatat si o radacina de telina le taiem cubulete si le calim in putin unt, amestecand continuu, timp de...
Supa crema de morcoviCartofii curatati si spalati se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare, impreuna cu ceapa...
Supa de cartofi ungureascaPregatim un rantas din faina si unt. Cand devine maroniu, adaugam o lingurita de chimion intreg si lasam pana se rumenese...
Supa cu rantasSpalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul...
Supa de vitaTaiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...
Praz la cuptorAlegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...
Praz umplut cu orez si carneMorcovii se curata, se spala, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun intr-o cratita cu apa, cat sa-i acopere. Se...
Morcovi dieteticiSe dau pe razatoare morcovii si varza si se fierb in apa clocotita. Se adauga grisul si se mai lasa sa fiarba cateva minute....
Chiftele vegetarieneMorcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in atata apa, cat sa ii acopere. Se adauga untul si putina sare. Cand...
Sote de morcoviSe aleg ardei mari, se coc pe plita sau pe o tabla pe aragaz, pe toate partile fara sa arda deoarece se rup la curatat....
Salata de ardei grasSe aleg ardei mari, se coc pe plita sau pe o tabla pe aragaz, pe toate partile fara sa arda deoarece se rup la curatat....
Salata de ardei gras si rosiiSe curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari. Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si...
Salata de gogosariCartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii...
Salata de cartofi cu ceapaCotletul de porc cu sos de rosii si masline este un fel de mancare specific italian. O variatie a acestei retete se poate...
Cotlet de porc cu sos de rosii si maslineOmpleta rulata in stil japonez contine sos soia, cascaval ras, piper si putin cimbru. Se amesteca toate ca la o omleta...
Omleta rulata in stil japonezSe cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le. Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la...
Tarte aperitive cu dovleceiAm framantat bine si la final am uns coca cu 2 linguri de ulei, apoi am lasat aluatul la dospit. Am intins 2 foi si le-am pus...
Placinta cu afineGogosii umpluti sunt unul dintre deserturile preferate ale copiilor, dar de ce sa nu recunoastem si adultii mananca cu...
Gogosi umplutiDin toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...
Placinta CulinarBriosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si...
Briose cu ricotta si dulceata de mureSe spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa...
Drob de urziciUrzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...
Chiftelute de urziciSe fierbe costita, apoi se taie cubulete, care se rumenesc in putin ulei, si se amesteca apoi cu urzicile fierte, pasirate...
Mancare de urzici cu costitaSpanacul se spala in mai multe ape, apoi se fierbe circa minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, strecoara...
Mancare de spanac cu orezSe prepara un aluat de taitei din 2 oua si faina. Se intind foaie potrivit de groasa si se imparte in doua. Se pregateste...
Ravioli cu spanacSe spala bine spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt si calita in ulei incins, ouale,...
Drob de spanacSe fierbe spanacul in apa cu sare, se toaca, se amesteca bine cu untul si laptele, se adauga perisoarele fierte si se lasa la...
Spanac cu perisoareSe aleg andive albe. Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult...
Salata de andiveSupa de mere se prepara foarte rapid, iar in functie de temperatura de afara se poate servi calda sau rece. Pentru inceput...
Supa de mereSe toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga costita, taiata felii si se rumeneste usor pe ambele parti. Se adauga cartofii...
Mazare cu morcovi si cartofi noiMazarea se spala bine si se fierbe in supa de carne sau apa calda, la foc mic. Cand s-a inmuiat, se adauga untul, ceapa si...
Mazare dulceSe topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca...
Mazare verde cu morcoviStrecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata...
Mazare gatita frantuzesteSe caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa...
Mazare gatita frantuzesteUrzicile se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert, si strecoara si se toaca marunt. Se pun din nou pe foc, si...
Mancare de urziciSe spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca...
Mancare olteneasca de urziciPastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se...
Paste cu sunca si conopida gratinataSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...
Rosii umplute cu tonSe inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Rosii umplute cu ansoaCarnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se...
Rosii cu carne de vitaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori