Margarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste...
Fursecuri ochelari
Margarina se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt. se adauga o lingura de otet, zaharul, un praf de sare si se freaca...
Fursecuri grile
Margarina se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Se adauga apoi o lingura de otet peste amestec, se adauga...
Biscuiti evantaie
Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de...
Fursecuri glazurate
Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de...
Fursecuri cu glazura
Untul topit se freaca spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul si cojile de portocala confiate in zahar si alcool. Se...
Fursecuri cu portocaleSe curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate...
Tort de mereGnocchi se fierb in apa cca 3 min. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga rozmarinul si usturoiul tocat. Peste ele se pun...
Gnocchi cu untSe pune mamaliga la fiert in apa cu sare. Intre timp, intr-un castron, se zdrobeste branza, se adauga smantana si untul. Dupa...
Mamaliga cu branza si smantana
Untul topit se freaca dupa doua ore cu o furculita pana devine spuma. Se adauga zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie si...
Fursecuri cu crema de cacao
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul si coaja de lamaie sau vanilia. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar apoi...
Fursecuri cu nuci
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmelada
Se pun impreuna la fiert 200 ml apa, uleiul si sarea. Cand au dat in clocot, se toarna faina si se amesteca repede, pana se...
Gogosi frantuzesti
Carnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...
Strudel cu carne
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padure
Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...
Tort cu ricotta
Poti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecPiersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si...
Tort cu mousse de piersiciReteta de mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna si pentru copii. Se separa albusurile de...
Mousse de ciocolataMini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in...
Mini-tort de ciocolata
Pornind de la Tiramisu reţetă originala, am adaptat reteta obtinand un delicios Tiramisu reţetă cu frisca In 500 ml apa,...
Tiramisu reţetă cu frisca
Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150...
Tort cu visine
Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina,...
Cornulete fragede de nucaLaptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va...
Lapte de pasare cu migdale
Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...
Cozonac moldovenesc
Untul se freaca cu zaharul si albusurile. Se adauga stafidele curatate si spalate, se amesteca bine, apoi se adauga faina, in...
Fursecuri cu stafideAmestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul (margarina...
Patratele cu friscaIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...
Coronite cu cirese confiate
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare. Usturoiul si patrunjelul se toaca marunt, ardeiul se feliaza iar parmezanul se...
Spaghete incendiare
Ardeii se taie in bucati mici. Se fierb pastele impreuna cu ardeii, in apa cu sare, dupa care se scurg. Intr-un vas se...
Tortellini al forno
Mozzarela se rade pe razatoarea mare, ciupercile se curata si feliaza, carnaciorii se taie feliute subtiri pe diagonala,...
Pizza cu sunca, ciuperci si carnaciori
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza
Se scurge compotul si fructele se taie cuburi. Gelatina se dizolva in apa rece. Frisca lichida se bate, piersica se taie...
Tort de piersici cu ciocolata
Orezul se spala in minnim sapte ape si se pune la fiert in 600 ml apa. Ardeiul si patrunjelul se toaca foarte fin. Cand...
Orez natur
Se curata cartofii de coaja, se spala, se usuca, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin pesmet, se asaza intr-o...
Cartofi copti la cuptorPrajitura President este o reteta de prajitura pufoasa si delicioasa, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. O...
Prajitura PresidentSpaghetti al pomodoro este un fel de baza din bucataria italiana, raspandit peste tot in lume. Pastele cu sos de rosii si...
Spaghetti al pomodoro
Drojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda,...
Pizza casei
Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se...
Lasagna
Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare. Gorgonzola, cascavalul, mozzarela si ementaler-ul se taie cubulete. intr-o tigaie...
Fusilli quatro fromagi
Vinetele, dovleceii si ardeii se feliaza si se inmoaie pe gratar, iar mozzarela se rade. Drojdia se amesteca cu zaharul si...
Pizza verdure
Salata se spala si se taie bucati mai mari. Mararul se toaca, rosiile se taie felii. Jumatate din cantitatea de mere se...
Salata de rosii cu mereSe spala salata si se taie in fasii lungi, se feliaza ardeii, castravetii si rosiile. Ceapa se curata si se taie inele. Toate...
Salata greceasca
Castravetii se spala si se taie felii subtiri, mararul se toaca, oul se fierbe tare si se separa apoi galbenusul de albus....
Salata de castraveti cu smantana
Cartofii se curata, se taie rondele si se fierb pe jumatate. Ceapa se taie pestisori si se opareste, ouale se fierb tari si...
Cartofi frantuzesti
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, ceapa se taie julein iar baconul se feliaza si se taie bucatele. Se curata...
Cartofi taranesti
Se alesg cartofii de aceeasi marime si de forma lunguiata, se curata, se taie la capete, apoi in felii cat se poate de...
Cartofi cu cascaval
Cozile de la ciuperci, ceapa, ardeiul, mararul si usturoiul se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se inabusa in 50 ml...
Ciuperci gratinate
Ceapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si...
Placinta cu carne de vanat
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane