Ouale se fierb tari, se curata si se taie in sferturi, telemeaua se taie cubulete, patrunjelul si salata se taie, sunca se...
Salata bulgareascaRidichile se curata si se taie felii subtiri, ceapa se taie marunt, cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb,...
Salata de ridichi cu maslineIntr-o tigaie se topeste untul, se adauga mustarul, condimentele si sarea. Se subtiaza apoi cu smantana, amestecand continuu.
Sos curryGorgonzola se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga gorgonzola si se subtiaza cu smantana. Se adauga apoi...
Sos gorgonzolaSe piseaza usturoiul, miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine iar miezul de nuca se macina. Se amesteca...
Sos scordoleaCeapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si...
Placinta cu carne de vanatAceasta reteta este excelenta. Pentru a prepara muschi tocat din carne de cerb avem nevoie de carne, paine, oua, si legume.
Muschi tocat din carne de cerb cu aspicDin pieptul de caprioara se scot coastele in asa fel incat sa nu se gaureasca carnea. Ceapa se curata si se taie marunt,...
Piept de caprioaraSe curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu...
Crap la cuptor cu sos scordoleaCalamarul se spala si se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Cand este gata, se scoate, se raceste si se taie...
Calamar paneFile-ul se feliaza subtire, usturoiul se cresteaza in patru, in cinci locuri, morcovii si telina se taie bastonase micute,...
Somon cu feniculFile de salau se portioneaza, patrunjel se taie marunt, se extrage sucul din lamaie. Fileurile de salau se sareaza, se trec...
Salau meunierePestele se taie fasii, late si subtiri, dupa care se ruleaza fiecare in parte si se prind cu o scobitoare. Cartofii se fierb...
Rulada din cod cu salataPestele se portioneaza in 8 bucati, orezul se fierbe, se scurge si se clateste cu apa rece. Ceapa ardeiul, morcovii si...
Orez cu pesteAntricotul se taie in 4 bucati, care se bat putin si se sareaza. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie fasii, cartofii se taie...
Legume cu antricot de vitaCarnea de miel se taie in bucati mari, prazul se taie felii, usturoiul se zdrobeste, morcovii se curata si se taie rondele,...
Tocanita de miel in stil rusticMuschiul de vita se spala si se scoate mijlocul. Carnea de porc se taie bucati si se toaca marunt impreuna cu carnea...
Muschi de vita umplutPastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp se prepara sosul de branza: intr-o craticioara se pune la topit...
Paste cu sos de branzaCarnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si...
Sarmalute in foi de vita cu carne de vitaCuratam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste...
Aripioare de pui cu sos de telinaPlacinta cu iaurt este un desert delicios pe care il puteti pregati acasa oricand va este pofta de ceva dulce. Si copiilor le...
Placinta cu iaurtSe spala, se curata si se taie julien legumele. Scaricica de porc o taiem bucati si o spalam. Cartofii se curata,se spala si...
Tocanita cu afumaturaAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete sau feliute sau cum doreste...
Ciorba de fasole cu ciolan afumatChecul cu mezeluri este un aperitiv consistent si delicios. Pentru a pregati chec aperitiv cu mezeluri avem nevoie de faina,...
Chec aperitiv cu mezeluriPreparam mai intai umplutura de ciuperci: spalam bine ciupercile si le tocam cat mai marunt. Punem intr-o craticioara untul...
Pateuri cu ciuperciPunem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la...
Musaca de cartofiSe amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se...
Rulada cu dovleacSe fierb cartofii in coaja, se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale, faina si branza. Se...
Gogosi din cartofiCartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor...
Musaca din cartofi si carneCiupercile, ceapa si patrunjelul se taie marunt, iar oul se bate. Muschiul se sareaza, se unge cu jumatate din cantitatea de...
Muschi de vita WellingtonMuschiul se portioneaza, se condimenteaza cu cimbru si sare. Se pune apoi la fript, pe ambele parti, pe gratarul incins....
Filetto Vorvonoff si curryMuschiul se portioneaza iar gorgonzola se taie cubulete. Muschiul portionat se condimenteaza cu cimbru si sare si se frige pe...
Filetto alla gorgonzolaLimba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime....
Limba de vita cu caiseSe spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin...
Friptura umplutaMorcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...
Muschi de porc impanatCarnea se spala, se taie felii subtiri, care se bat putin si se sareaza. Costita se taie felii in lungime. Castravetii murati...
Popiete din carne de porcFicatul de porc se spala si se portioneaza. O lamaie se feliaza si se taie apoi cubulete. Cealalta se spala si se taie...
Ficat de porc meuniereFileul se taie ca pentru snitele si se bate. Cascavalul si sunca se taie bastonase subtiri. Ouale se bat cu sare si jumatate...
Gordon bleuPieptul de pui se dezoseaza si se spala. Carnea se bate putin si se sareaza. untul se intinde ca o alifie, se adauga sare si...
Pui KevskaiaIntr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se...
Sarmale in foi de varza cu carne de porcCarnea se taie in 10 bucati si se bate ca pentru snitele. Ceapa se taie marunt, ciupercile se taie julien, iar patrunjelul se...
Rulou din carne de porc cu ciuperciCarnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se...
Varza umpluta cu carne de porcPuiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune...
Pui cu lamaie si cartofiPuiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu...
Blanchet de puiFicateii se taie bucati si se toaca usturoiul marunt. Intr-un vas cu apa clocotita cu sare si adauga fideaua de orez si se...
Ficatei picantiPieptul de curcan se spala, se usuca si se taie fasii. ceapa se taie julien, rosiile se decojesc si se taie cubulete, fasolea...
Sote de curcan in sos de berePulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nucaCeapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si maslineCarnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperciCarnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de puiCarnea se taie ca pentru snitele si se bate foarte subtire. Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar cascavalul se rade...
Pui italianUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii