Ouale se bat bine cu sarea si piperul si se toarna apoi in untul incins, pe foc mic. Se amesteca cu o furculita pana incep sa...
Jumari cu ficat de pasare
Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sos
Ouale se toaca marunt si se amesteca cu carnea data prin tocator, usturoiul pisat si maioneza. Se formeaza din acest amestec...
Chiftele din carne si oua
Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si...
Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere
Se curata ciupercile de codite si se spala bine. Se toaca marunt coditele si se amesteca cu mararul si patrunjelul si se...
Ciuperci umplutePogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron...
Pogaci cu jumariSe curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia...
Tort de mere
Rosiile se golesc de miez, dupa care se stropesc cu sosul vinegreta, preparat din 2 linguri ulei si 2 linguri otet, sare si...
Rosii frantuzesti
Rosiile spalate in prealabil, se golesc de miez si se lasa la scurs. Se face o pasta din ouale sfaramate, sarea, piperul,...
Rosii umplute cu oua fierte
Se bat spuma tare albusurile cu putina sare, apoi se adauga cacaua si zaharul. Se formeaza mici gramajoare cu ajutorul...
Bezele cu frisca si ciocolata
Ouale se fierb tari, dupa care se curata si se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija si se amesteca impreuna cu...
Oua umplute
Ouale se fierb tari, apoi li se taie varfurile si se scot galbenusurile. Jumatatile de ansoa se toaca marunt iar rosiile se...
Oua umplute cu felii de ansoaIntr-un castron se pune faina, sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici...
Suberek
Ouale se fierb tari. Se curata apoi de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se scot galbenusurile si se amesteca impreuna...
Oua umplute cu pateu de ficat
Se curata pestele si se spala bine, dupa care se aseaza intr-o tava. Ceapa se taie pestisor, rosiile felii iar ardeii...
Crap la cuptorPrima data se curata cartofii si pulpele de pui. Dupa aceea se pune intr-o tava untura junatate din cartofi. Dai cu sare si...
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi pai
Ouale batute spuma, se amesteca impreuna cu zaharul, faina, untul, putina sare si zaharul vanilat. Se pune aluatul format...
Tigarete crocante
Se pun intr-un vas albusurile cu zaharul, otetul si sarea si se amesteca. Separat, se tapeteaza cu hartie o tava si se pun...
Bezele
Se bat spuma tare albusurile cu putina sare, apoi se adauga in ploaie zaharul pudra, apoi se incorporeaza nuca, ciocolata...
Bezele cu ciocolata
Se amesteca intr-un vas albusurile cu esenta de cafea, zaharul pudra, untul si putina sare. Se bate compozitia cu un tel timp...
Bezele cu cafea
Albusurile se amesteca impreuna cu zaharul pudra si otetul pe baie de aburi pana cand compozitia capata consistenta. Se...
Bezele cu nuca
Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se...
Islere
Se amesteca bine untul cu faina, zaharul, migdalele pisate marunt, galbenusurile fierte, oul intreg, coaja de la o lamaie si...
Covrigei
Mierea incalzita putin, se amesteca bine cu zaharul, galbenusurile si uleiul. Se adauga apoi faina cat cuprinde si albusurile...
Turta dulce
Zaharul, caramelizat in prealabil, se stinge cu apa si se lasa la topit, iar mai apoi la racit. Se adauga apoi 3 linguri de...
Turta dulce economica
Ouale se bat cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi untul topit, putina sare si coaja rasa de...
Madlene
Zaharul se amesteca impreuna cu zaharul vanilat, cu ouale si se lasa la ingrosat putin. Se da amestecul deoparte, de pe foc...
Madlene cu stafide
Smantana se amesteca impreuna cu zaharul, se adauga albusurile, batute spuma, sarea si faina. Se ia cu lingurita din...
Tigarete
Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si se incorporeaza treptat, ouale batute...
Fursecuri cu nuca
Albusurile se bat spuma impreuna cu 80 gr de zahar si foarte putina sare. Se adayga apoi pe rand mierea, uleiul, nuca...
Fursecuri cu miere si lamaie
Faina se amesteca impreuna cu margarina, zaharul pudra si ouale fierte si zdrobite. Se adaugaa apoi ciocolata topita, unul...
Fursecuri englezesti
Se amesteca faina, untul, galbenusul si zaharul. Se incorporeaza apoi un albus batut spuma cu putina sare. Din aluatul format...
Biscuiti
Zaharul se freaca impreuna cu ciocolata rasa, albusul si foarte putina sare. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu...
Biscuiti surpriza
Oul se bate spuma impreuna cu zaharul, se adauga faina si praful de copt, apoi untul si sarea. Aluatul se framanta si se lasa...
Biscuiti cu dulceataReteta de cozonac cu nuca, rahat si cacao este o reteta minunata de cozonac de casa, pe care il puteti pregati pentru orice...
Cozonac cu nuca, rahat si cacaoSe coc vinetele. Se curata si se scoate miezul. Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal). Dupa ce s-au...
Salata de vinete servita in rosiiPreparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca...
Trandafiri cu dulceata si nucaSe decongeleaza aluatul. Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se intinde crema de branza peste aluat. Se pun...
Aperitiv cu baconBlat de biscuit: Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata....
Rulada cu capsuniCarnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc. Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu...
Carnati rulati pe frigarui
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se fierb in apa cu sare, se taie in felii subtiri si se amesteca cu feliie...
Salata MercedesSe fierb pastele. Carnatii se prajesc intr-o tigaie anti-aderenta. Pastele se scurg si se pun intr-un castron in care se...
Salata de paste
Untul topit, se amesteca impreuna cu biscuitii si ciocolata maruntita. Se toarna compozitia intr-un vas, se preseaza usor si...
Prajitura cu banane
Se amesteca intr-un vas zaharul, ouale si praful de copt. Dupa ce s-a dizolvat zaharul se toarna uleiul, se adauga faina si...
Prajitura cu fructe
Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, cu exceptia albusurilor. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu putina...
Prajitura cu suc de kiwiPandispanul este in general o prajitura foarte iubita de copii, daca ii mai adaugi si niste fructe, cirese in cazul nostru,...
Pandispan cu cirese
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat, separat, spuma cu putina sare si se amesteca apoi cu galbenusurile....
Rulada cu jeleu si afina
Margarina se freaca impreuna cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, praful de copt, apoi faina si putina sare. Se...
Fursecuri cu nucaSe taie pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana de apa. Se fierbe apoi se lasa sa se...
Pastrama de oaie cu mamaligutaSe pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10...
Paste cu sos de rosii
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane