Puiul se taie bucati. Acestea se dau prin faina si se rumenesc putin in 50 gr unt, intr-un vas cu capac, la cuptor. Separat...
Mancare de pui sote cu cartofi
Puiul se taie bucati, se sareaza, iar apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei fierbinte. Vinetele se taie felii...
Mancare de pui cu vinete
Daca vrei sa oferi musafirilor tai a mancare excelenta, pregateste pui umplut cu aspic. Aceasta reteta este usor de preparat.
Pui umplut in aspic
Intr-un vas, pe foc, se pun 40 gr unt. cat timp untul se incinge se spala si se leaga puiul, iar apoi se pune la fiert pe foc...
Pui vanatoresc
Puiul se curata, se spala si se usca. Se pune apoi intr-un ceaun cu mult ulei si se lasa sa se friga inabusit. Usturoiul se...
Pui cu mujdei
Ciupercile se spala in cateva ape, dupa care se taie felioare si se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt in 25 gr...
Ficatei de pui cu ciuperci
Puiul se curata, se spala iar apoi se unge bine cu unt si se asaza intr-un vas cu o jumatate de pahar cu apa. Se pune vasul...
Mancare de pui la cuptor
Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa...
Scoici umplute
Se taie cu o foarfeca degetele de la picioarele de broaste. Se macereaza apoi putin cu sare, piper si otet, dupa care se pun...
Broaste cu sos alb
Puiul desfacut in bucati, se sareaza, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura unt si 2 linguri ulei fierbinte intr-un vas cu...
Sote de pui
Puiul se desface bucati, se adauga sare, dupa care se dau prin faina si se pun intr-un vas cu 25 gr unt si 2 linguri ulei...
Mancare de pui cu ciuperci
Bucatile de pui impreuna cu ceapa tocata si feliile de slanina se rumenesc in unt, pe foc mic, iar apoi se pudreaza cu faina....
Pui cu mazare
Puiul se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita, cu morcovul si ceapa taiata in doua. Dupa ce a fiert, se...
Tocana de pui
Puiul se desface bucati si se spala bine. Se pune apoi intr-un vas cu untul fierbinte si se intorc bucatile pe ambele parti...
Mancare de pui inabusit cu ciuperci
Se pune la fiert puiul cu ceapa si morcovul curatate si tocate marunt. Orezul se spala si se rumeneste usor in unt. Dupa ce...
Mancare de pui cu orez
Se face un aluat de clatite din faina, apa, lapte, 1 ou si sare. Intre timp se fierb midiile impreuna cu o ceapa tocata...
Midii prajite
Se fierb midiile impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un litru de vin. Separat se prepara un sos alb din 25 gr unt si o...
Midii in sos alb
Midiile se fierb cu vin alb, sare si apa in cantitate cat sa le acopere. Se lasa pe foc, pana se deschid bine. Se scot din...
Midii cu orez
Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se...
Raci umpluti cu legume
Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se...
Scordolea cu raciSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somon
Orezul se fierbe inabusit. Se toaca o ceapa marunt si se adauga in orez. Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate...
Raci umpluti cu orez
Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii...
Raci fierti in vin
Midiile se fierb in vin, impreuna cu ceapa tocata, usturoiul maruntit, patrunjelul tocat, cimbrul si arpagicul . Se...
Rasol de midii
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert iar cand au dat de cateva ori in clocot, se adauga bucatile...
Rasol de peste oceanicSe spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica, iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul...
Pilaf cu legume si ciuperci
Se foloseste peste inghetat pentru aceste chiftelute. Pestele se pune cu legumele curatate si tocate marunt sa fiarba, dupa...
Chiftelute marinate din peste oceanic
Pestele se curata de solzi si intestine si se aseaza intr-un vas. Se potriveste la gust de sare si piper, se presara cu...
Peste oceanic a la grec
Pestele se curata, se spala si se da prin masina de tocat carne. Sosul alb se prepara astfel: se pune intr-un vas untul,...
Sufleu de peste oceanicPestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu...
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr...
Scrumbii sarateSe bate smantana de gatit pana e tare. Branza se amesteca cu ouale si fructoza, coaja de la lamaie rasa, si esenta de...
Pasca monti
Tiparul se curata de solzi si intestine dupa care se spala si se taie bucati. Intr-un vas rezistent la caldura se pune untul,...
Tipar la cuptor
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina...
Pastrav prajitPastravii se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se ung apoi cu unt, se invelesc in hartie pergament si se pun pe...
Pastrav la gratarSe curata pastravii de solzi, se golesc de intestine, se spala bine, apoi li se taie aripioarele. Ceapa si rosiile se taie...
Pastravi la tava
Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de cod
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...
Biban fiert
Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosii
Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de peste
Scrumbiile se curata de solzi apoi se taie in lunga de-a lungul burti, se scot maruntaiele, se spala si se sareaza. Se curata...
Rasol de scrumbii de Dunare
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarAm pus hartie de copt in tava de yena, din toate cele de mai sus am facut un amestec omogen si l-am turnat in tava. Am pus...
Sufleu cu legumeSe freaca untul cu fructoza, apoi se amesteca treptat celelalte ingrediente. Se fac bilute din aluatul moale obtinut si se...
Fursecuri cu nuca si lamaie montiSe face un aluat din oua si faina de naut. Se fac gogoloaie si in mijloc se pune o jumatate de pruna cu fructoza si...
Galuste cu prune monti
Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptorCuratam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul...
Gem de prune
Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune...
Biban in saramuraAm curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de mereSe spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...
Dulceata de mureAm fiert puiul, l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am facut fasii subtiri. Am pus puiul la calit in ulei intr-o oala...
Tocanita cu pui si legume
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane