Retete culinare

Mancare de smochine
Mancaruri fara carne

Mancare de smochine

Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...

Mancare de smochine
Mancare de prune cu smantana
Mancaruri fara carne

Mancare de prune cu smantana

Prunele se spala, se rup in jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas un rand de prune, unul de zahar si unul...

Mancare de prune cu smantana
Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorbe

Ciorba de dovlecei umpluti

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea...

Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorba de legume cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de legume cu zeama de varza

Legumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la...

Ciorba de legume cu zeama de varza
Ciorba de salata verde
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Ceapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...

Ciorba de salata verde
Bulion alb
Supe de carne

Bulion alb

Carnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...

Bulion alb
Consomme din carne
Supe de carne

Consomme din carne

Rasolul alb se pune in apa rece, la fiert. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt si se adauga langa rasol, la...

Consomme din carne
Ciorba de perisoare
Borsuri

Ciorba de perisoare

Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei, apoi se adauga apa si se pune la fiert. Intre timp facem...

Ciorba de perisoare
Ciorba de vitel
Ciorbe

Ciorba de vitel

Carnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...

Ciorba de vitel
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Burta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...

Ciorba de burta
Prajitura cu branza si fructe
Prajituri

Prajitura cu branza si fructe

Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in...

Prajitura cu branza si fructe
Ciorba de peste cu crutoane
Ciorbe

Ciorba de peste cu crutoane

Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se...

Ciorba de peste cu crutoane
Ciorbă de miel reţetă
Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă. Carnea de miel se curata, se spala bine si se pune sa fiarba intr-un vas cu 3 l apa. Se adauga si...

Ciorbă de miel reţetă
Aluat tarta
Aluaturi

Aluat tarta

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam....

Aluat tarta
Bors cu perisoare
Borsuri

Bors cu perisoare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se...

Bors cu perisoare
Bors de miel
Borsuri

Bors de miel

Carnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...

Bors de miel
Bors de cartofi
Borsuri

Bors de cartofi

Radacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...

Bors de cartofi
Bors de loboda
Borsuri

Bors de loboda

Legumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...

Bors de loboda
Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de dovlecei

Dovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...

Bors de dovlecei
Bors din carne de vaca
Borsuri

Bors din carne de vaca

Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...

Bors din carne de vaca
Bors din carne de gaina
Borsuri

Bors din carne de gaina

Bucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...

Bors din carne de gaina
Cornulete fragede cu gem
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...

Cornulete fragede cu gem
Tort Saint-Honorè
Torturi

Tort Saint-Honorè

Se incepe pregatirea aluatului  cu cele 200 g faina care se pun intr-un castron cu sare, se pune peste untul rece taiat...

Tort Saint-Honorè
Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de ciuperci

Morcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...

Bors de ciuperci
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Fasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...

Bors de fasole boabe
Bors de urzici
Borsuri

Bors de urzici

Urzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...

Bors de urzici
Bors moldovenesc de sfecla
Borsuri

Bors moldovenesc de sfecla

Patrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...

Bors moldovenesc de sfecla
Prajitura cu malai, curmale si ricotta
Prajituri

Prajitura cu malai, curmale si ricotta

Partile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna...

Prajitura cu malai, curmale si ricotta
Praline din curmale
Bomboane, figurine

Praline din curmale

Se aleg curmale coapte dar tari , nu sunt bune cele foarte coapte. Se taie intr-o parte in lungime si li se scot samburii. In...

Praline din curmale
Budinca cu gust de caramel
Budinci

Budinca cu gust de caramel

Continutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguti de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele...

Budinca cu gust de caramel
Ciorba cu scarita de porc afumata
Supe de carne

Ciorba cu scarita de porc afumata

Se opareste scarita de porc, iar intre timp se pun la fiert, intr-o oala separata, legumele tocate marunt. Se scoate scarita...

Ciorba cu scarita de porc afumata
Ciorba de legume
Ciorbe

Ciorba de legume

Se pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...

Ciorba de legume
Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Salate de legume

Salata de vinete cu maioneza si ceapa

Se face maioneza din doua galbenusuri si 250 ml ulei, dupa care se mixeaza sau se toaca vinetele coapte, adaugandu-se treptat...

Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Aperitive cu crema de branza si somon
Aperitive cu branza

Aperitive cu crema de branza si somon

Se piseaza telemeaua cu o furculita, se adauga smantana, piper, marar si se amesteca. Se taie gogosarul, putin file de somon...

Aperitive cu crema de branza si somon
Sos de visine
Sosuri rosii

Sos de visine

Se caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....

Sos de visine
Tort cu ciocolata si crema de portocale
Torturi

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin...

Tort cu ciocolata si crema de portocale
Ciorba de vara
Ciorbe

Ciorba de vara

Este o adevarata placere sa gatesti aceasta reteta delicioasa de ciorba de vara, are atatea legume si fructe, este colorata...

Ciorba de vara
Prajitura moale cu ciocolata
Torturi

Prajitura moale cu ciocolata

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu...

Prajitura moale cu ciocolata
Pui cu porumb si curry
Mancaruri cu carne

Pui cu porumb si curry

Ceapa se toaca marunt, ardeiul julien, carnea cubulete si morcovul se da prin razatoarea mica. Conopida se desface in...

Pui cu porumb si curry
Bors de fasole verde
Borsuri

Bors de fasole verde

Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...

Bors de fasole verde
Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry
Mancaruri cu carne

Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se...

Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry
Pui cu legume pe pat de orez
Mancaruri cu carne

Pui cu legume pe pat de orez

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi...

Pui cu legume pe pat de orez
Ciorbita de porc
Ciorbe

Ciorbita de porc

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...

Ciorbita de porc
Supa cu legume a la grec
Supe de legume

Supa cu legume a la grec

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...

Supa cu legume a la grec
Supa din rasol de vaca
Supe de carne

Supa din rasol de vaca

Rasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...

Supa din rasol de vaca
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Gaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...

Supa de pasare
Bors pentru ciorbe
Borsuri

Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...

Bors pentru ciorbe
Bors de legume
Borsuri

Bors de legume

Legumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...

Bors de legume
Rulouri de pui cu carnati
Mancaruri cu carne

Rulouri de pui cu carnati

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...

Rulouri de pui cu carnati
Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote

Se pun la fiert pipotele si inimile, se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si ciupercile. Intrucat ciupercile lasa multa apa...

Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote
Supa de visine
Supe de legume

Supa de visine

Se spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...

Supa de visine
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci