Se curata pepenele, se indeparteaza semintele , iar pulpa se taie cubulete. Cu putin lapte si miere se pune pepenele in...
Supa crema de pepene galben
Se fierb cartofii in coaja dupa care se curata si se taie cubulete potrivite. La si fel si ouale. Ceapa se taie solzisori,...
SALATA A LA ARABELA
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul,...
Spirale colorateSe spala puiul si se pune la fiert in cca. 3-4l apa si o lingura de sare(eu pun puiul intreg,pentru ca dupa ce fierbe in...
SUPA DE PUI CU GALUSTE
Pentru umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la fel de marunt se pun intr-o...
Curcan umplut cu pasta de castane
Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din...
Placinta cu branza
Varza se toaca foarte fin, se spala si se scurg boabele de porumb, branza se taie cubulete, puiul fiert la fel (sau muschi...
Salata de varza albaNimic nu e mai delicios decat gemul de gutui, cu parfumul lui de toamna. Ca si orice reteta de gem, trebuie sa ai putina...
Gem de gutui
Se taie blatul in 3. Se pregateste crema de ciocolata astfel:se rupe ciocolata alba in bucati , se pune cu frisca intr-o...
Tort cu fructe
Pregatirea sosului: Se iau rosiile in suc propriu, se adauga verdeata, sare, zahar, otet si se pun la foc. Se fierb pana se...
Pizza delicioasaReteta de bulgarasi de ciocolata este reteta perfecta pentru toti iubitorii de praline. Este foarte usor de realizat acasa,...
Bulgarasi de ciocolata
1. Incalziti cuptorul pana la 6/200°C. Spalati cartofii, faceti o mica crapatura in ei, frecati-i cu putin ulei de masline...
Cartofi umpluti
1. Se freaca margarina cu o lingura din lemn. Se scurge apa care ramane in exces de la margarina. Ouale se bat ca pentru...
Inimioare cu jeleu
Pregatiti plamadeala pentru aluat. Dizolvati in apa calda drojdia cu sare si cu zahar. Amestecati-le cu ¼ de fa
Pizza „Peperoni”
Pe o farfurie mare rotunda punem un pahar cu fundul in sus si in jurul lui punem in straturi ingredientele. Mai intai dam...
Salata Bratara de rodie
Scoateti pielea de pe gaina, lasati neatinse numai aripioarele. Sarati-o si piparati-o. Pregatiti umplutura. Pent
Gaina umpluta
Taiati antricotul de porc astfel incit sa obtineti un strat cu grosimea aproximativa de un centimetru si jumatate. Bate
«Rulade picante si cartofi cu becon»
1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie...
Macaroane gratinate cu ragoutSe amesteca ingredientele si se pun in tava de tarta unsa cu margarina si se da la cuptor. Dupa ce se coace, se scoate din...
Tarta cu Fructe
Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii groase de circa 5 mm. Se pun la calit in tigaia cu ulei pana cand isi...
Mancare de mere
Se curata merele de coaja si cotoare, se taie felii groase de circa 5 mm si se pun la calit in ulei. Dupa ce si-au schimbat...
Mancare cu mere
Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in...
Orez exotic
Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel...
Mancare iraniana cu miel si ierburi
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort cu ciocolataCartofii copti cu salata de ierburi aromate pot servi drept preparat pentru un mic dejun mai sofisticat, sau ca si garnitura...
Cartofi copti cu salata de ierburi aromate
Se fierb cartofii in coaja. Se curata si se taie in rondele nu prea subtiri. Se aranjeaza frumos intr-o tava. Separat se...
Cartofi la cuptor
Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi pe lungime, se sareaza si se condimenteaza, apoi se introduc la cuptor...
Cartofi taranesti
Se pun pastele la fiert intr-o olicica cu apa clocotind, in apa adaugati putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele intre...
Spaghete carbonara (USCATA)
Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau...
Stelute cu scortisoara
Se amesteca oul cu margarina, adaugam 5 linguri de lapte si 2 linguri de miere. Incorporam faina, zaharul si bicarbonatul...
Prajitura cu miere
Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie...
Ecler cu ciocolata si frisca
Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in doua si se stropesc cu...
Prajitura cu ananas
Se amesteca ouale, branza, esenta, razatura de lamaie si zaharul, iar la urma se adauga faina pana devine compozitia ca un...
Papanasi cu branza
Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa.
Branzoaice cu vanilie
Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si...
Fursecuri cu miere si scortisoara
Speli caisele, le cureti de samburi si le calesti intr-o tigaie uscata pana se inmoaie. Iei apoi caisele de pe foc si le...
Gogosele din caise
Aluat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,...
Prajitura Negrese
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita (zeama de zmeura, fragi etc.). Cand zaharul s-a topit complet, se adauga...
Inghetata de fructe
Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit,...
Prajitura Briose
Ciupercile date prin masina de tocat se calesc impreuna cu ceapa si patrunjelul. Se adauga un praf de faina, iar dupa calire...
Pateuri cu ciuperci
Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga apoi se lasa la...
Tort Diplomat
Preparare: laptele se fierbe cu 150 g zahar. Albusurile se bat spuma cu telul, adaugand treptat 100 g zahar din albusul batut...
Lapte de pasare
Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce...
Serbet de cacao
Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de...
Pui cerchezTarta este un desert clasic, usor de preparat, menit sa te scoata din incurcatura atunci cand ai musafiri nepoftiti. Datorita...
Tarta cu ciocolata
Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia...
Crema de zahar ars
Se pune pe foc la ciocolata facuta cubulete impreuna cu margarina si cand acestea s-au topit se adauga si cele 6 galbenusuri...
Spuma de ciocolata
Blat 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se...
Rigo Jancsi
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust....
Gulas cu cartofi
Se amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caise
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane