Aperitive

Pui pane
Aperitive cu carne

Pui pane

Puiul se curata, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala cu apa rece. Se taie bucati si se bate fiecare bucata cu...

Pui pane
Gasca cu sos
Aperitive cu carne

Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se...

Gasca cu sos
Racitura de cocos
Aperitive cu carne

Racitura de cocos

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de...

Racitura de cocos
Racitura de curcan
Aperitive cu carne

Racitura de curcan

Se spala tacamurile si se pun la fiert cu multa apa rece. Se inlatura spuma de mai multe ori, se adauga sare dupa o ora si se...

Racitura de curcan
Snitele de carne
Aperitive cu carne

Snitele de carne

Se taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...

Snitele de carne
Pateu de ficat
Aperitive cu carne

Pateu de ficat

Se pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...

Pateu de ficat
Pateu de ficat cu unt
Aperitive cu carne

Pateu de ficat cu unt

Se fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date...

Pateu de ficat cu unt
Limba cu sos alb
Aperitive cu carne

Limba cu sos alb

Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta...

Limba cu sos alb
Limba cu maioneza
Aperitive cu carne

Limba cu maioneza

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...

Limba cu maioneza
Creier pane
Aperitive cu carne

Creier pane

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...

Creier pane
Racitura
Aperitive cu carne

Racitura

Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...

Racitura
Crema de creier cu masline
Aperitive cu carne

Crema de creier cu masline

Crema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.

Crema de creier cu masline
Chiftele picante din carnafi sau salam
Aperitive cu carne

Chiftele picante din carnafi sau salam

Se trece salamul prin masina de tocat, se amesteca tocatura cu o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se...

Chiftele picante din carnafi sau salam
Chiftele
Aperitive cu carne

Chiftele

Carnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...

Chiftele
Ghiudem
Aperitive cu carne

Ghiudem

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu...

Ghiudem
Sunca crocanta
Aperitive cu carne

Sunca crocanta

Se taie jumatate din cantitatea de sunca cubulete mici, iar restul se marunteste. Sosul besamel se amesteca cu sunca si cu...

Sunca crocanta
Frigarui cu sunca si carnati
Aperitive cu carne

Frigarui cu sunca si carnati

Sunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe se taie in...

Frigarui cu sunca si carnati
Frigarui din crenvursti si slanina
Aperitive cu carne

Frigarui din crenvursti si slanina

Taie crenvurstii in trei bucati egale si infasoara-i individual in felii subtiri de slanina. Taie ardeiul bucati mari si...

Frigarui din crenvursti si slanina
Chiftele din carne de soia
Aperitive cu legume

Chiftele din carne de soia

Se fierbe soia in 300 ml apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...

Chiftele din carne de soia
Chiftea din carne de pui si soia
Aperitive cu carne

Chiftea din carne de pui si soia

Carnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...

Chiftea din carne de pui si soia
Vinete cu maioneza
Aperitive cu legume

Vinete cu maioneza

Se curata vinetele de coaja, se taie in bucati patrate,s e pune la calit in 50 ml ulei si putina apa, cam 50 ml, se pune...

Vinete cu maioneza
Ochiuri cu ciuperci
Aperitive cu oua

Ochiuri cu ciuperci

Prima data se pregatesc ciupercile astfel: se curata de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie...

Ochiuri cu ciuperci
Oua taranesti
Aperitive cu oua

Oua taranesti

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun intr-o cratita cu ulei, cu o ceapa tocata marunt, cateva fire de usturoi...

Oua taranesti
Ochiuri in ulei
Aperitive cu oua

Ochiuri in ulei

Se pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incalzeasca. Se sparg ouale si se pun pe rand in uleiul incins. Se acopera tigaia,...

Ochiuri in ulei
Ochiuri in unt
Aperitive cu oua

Ochiuri in unt

Se pune untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, se spala ouale cu apa calda, se sparg pe rand si se pun la distanta unul de...

Ochiuri in unt
Omleta rapida
Aperitive cu oua

Omleta rapida

Se taie carnea marunt, se pune sa se caleasca cu o ceapa tocata, un castravete murat taiat felii subtiri si jumatate ceasca...

Omleta rapida
Ochiuri moldovenesti
Aperitive cu oua

Ochiuri moldovenesti

Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...

Ochiuri moldovenesti
Omleta cu ficatei de pasare
Aperitive cu oua

Omleta cu ficatei de pasare

Ficateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...

Omleta cu ficatei de pasare
Omleta cu parizer
Aperitive cu oua

Omleta cu parizer

Se taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...

Omleta cu parizer
Omleta cu piept de pasare
Aperitive cu oua

Omleta cu piept de pasare

Se face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...

Omleta cu piept de pasare
Omleta cu spanac
Aperitive cu oua

Omleta cu spanac

Se spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...

Omleta cu spanac
Omleta cu sos de ceapa
Aperitive cu oua

Omleta cu sos de ceapa

Se toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...

Omleta cu sos de ceapa
Omleta cu smantana
Aperitive cu oua

Omleta cu smantana

Se bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...

Omleta cu smantana
Omleta cu resturi de friptura
Aperitive cu oua

Omleta cu resturi de friptura

Resturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...

Omleta cu resturi de friptura
Ochiuri romanesti (posate)
Aperitive cu oua

Ochiuri romanesti (posate)

Asa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...

Ochiuri romanesti (posate)
Chiftele cu soia
Aperitive cu legume

Chiftele cu soia

Se fierbe soia in 3 dl apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...

Chiftele cu soia
Chiftea din carne de pui si soia
Aperitive cu carne

Chiftea din carne de pui si soia

Carnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...

Chiftea din carne de pui si soia
Omleta frantuzeasca
Aperitive cu oua

Omleta frantuzeasca

Se curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...

Omleta frantuzeasca
Omleta cu ciuperci
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci

Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...

Omleta cu ciuperci
Omleta elvetiana
Aperitive cu oua

Omleta elvetiana

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...

Omleta elvetiana
Oua umplute cu pateu de ficat
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pateu de ficat

Se fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...

Oua umplute cu pateu de ficat
Omleta cu cartofi
Aperitive cu oua

Omleta cu cartofi

Se curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...

Omleta cu cartofi
Oua umplute cu ficatei de pasare
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficatei de pasare

Ouale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...

Oua umplute cu ficatei de pasare
Oua umplute cu maioneza
Aperitive cu oua

Oua umplute cu maioneza

Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...

Oua umplute cu maioneza
Crochete cu smantana in unt
Aperitive cu oua

Crochete cu smantana in unt

Aceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.

Crochete cu smantana in unt
Crochete de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Crochete de ciuperci

Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...

Crochete de ciuperci
Crochete de cascaval ras
Aperitive cu branza

Crochete de cascaval ras

Daca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.

Crochete de cascaval ras
Mici falsi
Aperitive cu carne

Mici falsi

Se toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...

Mici falsi
Tartane cu unt si brinza sarata
Aperitive cu branza

Tartane cu unt si brinza sarata

Se taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...

Tartane cu unt si brinza sarata
Tartine cu pasta de branza
Aperitive cu branza

Tartine cu pasta de branza

Se amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...

Tartine cu pasta de branza
Ciuperci pane
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane

Se aleg ciuperci mari si sanatoase.  Se curata de pielita, se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si...

Ciuperci pane
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa