Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante
Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute cu ciuperci
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficat
Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca...
Oua cu gaturi de raci
Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se...
Oua rascoapte cu sos picant
Se fierb ouale tari. Cind s-au racit se curata si se taie in doua, in lung. Se asaza pe o farfurie cu galbenusul in jos si...
Oua rascoapte cu maioneza
Se fierb ouale jumatate tari si se curata. Se asaza pe farfuria cu care vom servi la masa, felie de limba fiarta, iar...
Oua in aspic
Se bate untul pana devine o masa spumoasa. Se adauga 4 dg de glucoza, galbenusurile de ou, si un varf de sare iar apoi se...
Maioneza de fructe
Scoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaie
Amestecam sunca taiata marunt cu atata smantana cat sa obtinem o crema neteda. Umplem clatitele cu crema. Le prindem in forma...
Clatite cu sunca de casa
Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varza
Inmuiem boabele in apa rece o noapte, apoi le fierbem in apa sarata. Cand devin moi (1,5 ore) preparam un amestec din faina...
Boabe de soia amestecate cu gutai
Taiem ceapa cubulete si o prajim in ulei, feliem deasupra ciupercile. Condimentam dupa preferinte. Daca nu lasa zeama, turnam...
Galuste cu ciuperci si smantana
Incalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt o forma de tort de 20 de cm in diametru si o captusim cu hartie de copt....
Tort de vinete
Inmuiem drojdia in putin lapte si o turnam in faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, framantam bine cu sare si atata...
Placinte cu untura
Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofi
Pregatiti obisnuit ochiuri romanesti in apa clocotita si putin sarata. Separat, fierbeti ciupercile 15 minute, in apa...
Ochiuri cu ciuperci
Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura...
Crochete cu cartofi
Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi...
Crochete cu oua
Alegeti ciuperci albe, tinere si mici pe care le spalati in cateva ape reci, apoi le puneti intr-un vas de teflon cu 1/4 1 de...
Ciuperci marinate
Pregatiti obisnuit foile de clatite. Separat, spalati si taiati fin ciupercile, apoi caliti-le in unt impreuna cu ceapa...
Clatite cu ciuperci
Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura:...
Clatite cu ciuperci
Cerneti faina intr-un castron mai mare, puneti lapte, oua, un varf de cutit cu sare si pregatiti un aluat ca pentru clatite....
Clatite cu ciuperci
Dintr-un galbenus fiert si 3 crude, ulei, zeama de lamaie si putina sare, pregatiti o maioneza legata. Spalati ciupercile,...
Ciuperci cu maioneza
Alegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri. Intr-o...
Pateu de ficat cu ciuperci
Alegeti cornuri mici, pufoase, crescute, potrivite, astfel ca in tava de copt sa poata fi asezate cate doua randuri. Cu un...
Cornuri umplute cu ciuperci
Alegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin,...
Ciuperci cu maioneza
Alegeti ciuperci proaspete, frumoase, tari, curatati-le de impuritati si spalati-le sub jet de apa rece. Dupa aceea,...
Ciuperci cu cascaval
Alegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus...
Ciuperci cu cascaval
Alegeti ciuperci tinere, proaspete si albe, spalati-le sub jet de apa rece, lasati-le sa se zvante si treceti-le prin masina...
Pasta de ciuperci
Alegeti ciuperci mai mari, rupeti-le cozile, apoi curatati-le, spalati-le si lasati-le sa se zvante. Caliti in ulei fierbinte...
Ciuperci umplute
Spalati foarte bine ciupercile, desprindeti piciorusele de palarii si pe acestea din urma puneti-le intr-un vas cu unt la...
Ciuperci umplute
Alegeti ciuperci albe, frumoase, cu palarii mai mari si cu carnea groasa. Detasati-le piciorusele, spalati-le si puneti-le...
Ciuperci pane
Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa...
Ciuperci in aluat
Spalati foarte bine ciupercile in apa rece si desprindeti-le piciorusele de palarioare. Se aseazati intr-o tava palariile...
Ciuperci la tava
Alegeti ciuperci aproximativ de aceeasi marime, separati-le piciorusele si spalati-le sub jet de apa rece. Puneti palariile...
Ciuperci umplute
Spalati, curatati ciupercile, taiati-le piciorusele si tocati-le, iar palarioarele dati-le cu putina sare si lasati-le pe...
Ciuperci umplute
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute....
Telina gratinata
Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez,...
Telina umpluta
Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...
Telina cu branza de vaci si telemea de oaie
Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca. Se...
Sparanghel prajit
Se opareste sparanghelul in apa cu sare. Se serveste impreuna cu un sos tartar preparat din maioneza, la care s-a adaugat...
Sparanghel cu sos tartar
Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...
Sparanghel cu sos de smantana
Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire....
Sparanghel fiert cu sos alb
Sparanghelul se fierbe in 3 l de apa cu sare. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Se aseaza pe un platou si se...
Sparanghel cu maioneza
Fiecare telina se curata, se spala si se taie mai intai in doua, apoi felii subtiri. Se pun sa fiarba in supa de carne. Dupa...
Telina cu unt
Se tocheaza marunt ceapa, se caleste, apoi se adauga ciupercile tocate. Se potriveste de sare si piper, se adauga putina boia...
Gustare picanta de ceapa cu ciuperci
Preparam aluatul si il impartim in 6 parti. Le intindem la o forma rotunda si le ungem cu ulei, le taiem in 8 parti, le rulam...
Chifle cu ulei
Prepararea acestora este mai simpla si decat la ciupercile prajite. Palarioarele spalate le scurgem de apa si le inmuiem in...
Ciuperci prajite la gratar
Se spala ciupercile in mai multe ii pe si se asaza in sal a ti era. Separat se face o maioneza din galbenusul crud, frecat,...
Ciuperci cu maioneza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori