Se spala sardelele cu apa calda, se curata de oase si se pun in salatiera, cu zeama de lamiie stoarsa deasupra. Se adauga...
File de sardele cu smantina
Se invelesc painitele sau chiflele mai mari in staniol si se asaza pe farfurii mici sau pe o farfurie mai mare, in mijlocul...
Frigarui la rece
Fierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...
Painici de cartofi cu prune cu scortisoara
Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...
Specialitate cu dovleac
Umplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de...
Coltunasi cu cascaval
Intai fierbem o portie de galuste ca in reteta de pregatire a galustelor. Dupa aceea sfaramam 200 g de branza de oaie, si o...
Galuste cu branza de oaie
- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu...
Budinca de spanac cu sunca
Sa pregatim o portie de ciuperci prajite ca in reteta Chiftelute de soia . Impreuna cu patrunjelul adaugam putin piper...
Crochete cu ciuperci
Taiem in cubulete cascavalurile, rosia si merele curatate de coaja, apoi se amesteca cu maioneza si smantana. Asezonate cu...
Cascaval cu sosMi-au iesit 6 clatite. Am tocat rosiile, verdeata si ceapa Am pus la calit in ceaunul de la bunica ceapa in uleiul de masline...
Tort de clatite cu spanacChecul cu ceapa verde si cascaval este o reteta culinara de chec aperitiv delicioasa, ce poate fi servita ca si gustare, pus...
Chec cu ceapa verde si cascaval
Framantam o coaca, o intindem si decupam, cu taietorul de coltunasi, cerculete de diametru de aprox. 5 cm . In acestea punem...
Boccelute cu carne
Framantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca. Intre timp pregatim...
Coltunasi cu sosPuiul se taie felii daca este piept,sau se dezoseaza daca sint pulpe si se bat ca ptr snitele. Pieptul numai trebuie batut...
Pui pane (dajaj pane)
Rosile spalate taiate rondele dar nu subtiri, intr-un bol puneti oul, 2 linguri faina, condimente, le amestecati bine,...
Mini hamburgereSe caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghelSomon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...
Somon in scoici din aluat frantuzescAi nevoie de 600-800 g fileuri de somon proaspat pe care le toci fie la masina de carne, fie la robotul de bucatarie avand...
Somon burgerAceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.
Mini-rulade cu somon afumatSe prepara sosul de spanac si sosul Mornay. Intro tava se pun straturi alternante: paste lasagne, sos de spanac, fileu de...
Lasagne de somon cu spanacSomonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc...
Chiftele de somon cu capere
Cele 2 feluri de somon se toaca cubulete, se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt. Se face un sos din smantana, ulei,...
Tartar de somonSpalam ciupercile, curatam, piciorusele taiate, ceapa verde taiata, dovlecelul cubulete, se pun in tigaia unde deja ati pus...
Ciuperci umplute
Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste...
Tofu prajit
Reţetă de preparare a papanaşilor. Fierbem cartofii in coaja, apoi decojim si ii sfaramam. Amestecam untul, galbenusurile...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascaval
Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofi
Ouale fierte se curata, se taie jumatati, galbenusurile se pun separate intr-un castron. Galbenusurile se amesteca cu...
Oua umplute
Tocati marunt ciupercile si ceapa. Separat, intr-o cratita de teflon, puneti la topit untul. Puneti ciupercile si ceapa la...
Mancare de ciuperci
Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....
Tarte cu ciuperci
Spalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana...
Crochete cu ciuperci
Pentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase,...
Clatite cu cascaval
Framantam bine biscuitii macinati cu 20 dkg zahar pudra, zaharul vanilat, cacao, aroma de rom si laptele. Presaram zahar...
Ciuperci dulci
Faina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...
Placinta cu sunca
Taiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...
Praz la cuptor
Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...
Praz umplut cu orez si carneOmpleta rulata in stil japonez contine sos soia, cascaval ras, piper si putin cimbru. Se amesteca toate ca la o omleta...
Omleta rulata in stil japonez
Urzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...
Chiftelute de urzici
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...
Rosii umplute cu ton
Se inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Rosii umplute cu ansoa
Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie...
Aperitive pe baza de rosii
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu atentie. Pulpa rosiilor se amesteca apoi cu felia de paine inmuiata in si...
Rosii umplute cu oua
Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...
Praz umplut cu orez
Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...
Crema de praz
Se taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...
Rosii umplute cu branza de vaci
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se strecoara fasolea. Fasolea si morcovii se taie marunt. Se amesteca...
Rosii umplute cu maioneza
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Se presara putina sare in interior. Conopida se...
Rosii umplute cu conopida
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se prepari maioneza. Se taie sunca si cartoful cubulete si se amesteci bine...
Rosii umplute cu mazare si sunca
Se taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...
Rosii portugheze
Rosiile se taie rondele subtiri, fara ca acestea sa fie, insa, preparate complet. Se aseaza intre ele cate o feliuta de ou...
Rosii „acordeon"
Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si...
Vinete umplute cu branza si rosii
Faceti 4 omlete din cate 2 oua fiecare. Prajiti-le pe ambele parti, ca pe niste clatite. Amestecati branza cu putina sare,...
Omleta de primavara
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori