Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.
Gem gustos de piersiciGem de zmeura aromat se face foarte simplu. Aveti nevoie de 1 kg zmeura, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.
Gem de zmeura aromatDulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si...
Dulceata din fructe de padureDulceata de mure cu vanilie este delicioasa pentru deserturi dar si simplu pe paine. Pentru aceasta reteta de dulceata va...
Dulceata de mure cu vanilieGem de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.
Gem de pereGem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna.Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate...
Gem din fructe de socGemul de zmeura cu vanilie este foarte bun de mancat simplu, pe paine sau poate fi folosit la prajituri si creme. Aceasta...
Gem de zmeura cu vanilieDulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit.Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese...
Dulceata din cirese negreKiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi...
Kiwi la borcanDulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.
Dulceata de caise cu lamaieDulceata cu fructe de soc este foarte sanatoasa si simpla de facut.Pentru dulceata din fructe de soc aveti nevoie 1 kg de...
Dulceata cu fructe de soc
Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.
Jeleu de coacazeDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Se spala coarnele, apoi se amesteca cu zaharul alb, dupa care se lasa la rece. Se pun intr-un alt vas, se stoarce zeama de...
Marmelada de coarne
Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet...
Dulceata de prune cu nuca
Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si...
Dulceata de smochineCum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...
Dulceata de capsune aromata
Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...
Dulceata de trandafiri
Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...
Dulceata de cirese amare
Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...
Dulceata de prune cu miez de nuca
Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...
Dulceata de caise verzi
Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...
Dulceata din coji de portocale
Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...
Dulceata de portocale
Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...
Dulceata de coji de pepene verzi
Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...
Dulceata de nuci verzi
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...
Dulceata de visine
Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...
Marmelada de mere, de pere sau prune
Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de gutui rase
Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...
Dulceata de gutui simpla
Se amesteca piureul de caise cu zaharul si se pun la fiert. Se ia vasul de pe foc, dupa ce s-a fiert jeleul si se introduce...
Jeleu de caise
Se trec visinele crude prin sita iar sucul obtinut se amesteca impreuna cu zaharul. Se pun la fiert si se lasa pe foc pana se...
Jeleu de visine
Se trece prin sita zmeura, iar sucul obtinut se strecoara pana se limpezeste si se amesteca impreuna cu zaharul. Se pune apoi...
Jeleu de zmeura
Se spala gutuile, se taie in bucatele mici si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se rastoarna pe o sita, se lasa sa...
Jeleu de gutui
Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...
Jeleu de coacaze rosii
Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...
Jeleu de coarneSe pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu...
Jeleu de corcoduse
Se curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...
Marmelada de pere
Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...
Magiun de pruneMarmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune...
Marmelada de pere, prune si mere
Se spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...
Marmelada de caise
Se spala caisele si se oparesc. Se curata si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe...
Marmelada de caise
Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se...
Marmelada de capsune
Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...
Dulceata de portocale
Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma se...
Peltea de coacaze
Gutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...
Dulceata de gutui cu vanilie
Se stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...
Peltea de zmeura
Se curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...
Dulceata de grepfruit
Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...
Dulceata de caise
Visinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visineDulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...
Dulceata de capsune fara conservant
Zaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...
Dulceata de cirese negre
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori