Dulceata

Gem gustos de piersici
Dulceata

Gem gustos de piersici

Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.

Gem gustos de piersici
Gem de zmeura aromat
Dulceata

Gem de zmeura aromat

Gem de zmeura aromat se face foarte simplu. Aveti nevoie de 1 kg zmeura, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.

Gem de zmeura aromat
Dulceata din fructe de padure
Dulceata

Dulceata din fructe de padure

Dulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si...

Dulceata din fructe de padure
Dulceata de mure cu vanilie
Dulceata

Dulceata de mure cu vanilie

Dulceata de mure cu vanilie este delicioasa pentru deserturi dar si simplu pe paine. Pentru aceasta reteta de dulceata va...

Dulceata de mure cu vanilie
Gem de pere
Dulceata

Gem de pere

Gem de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.

Gem de pere
Gem din fructe de soc
Dulceata

Gem din fructe de soc

Gem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna.Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate...

Gem din fructe de soc
Gem de zmeura cu vanilie
Dulceata

Gem de zmeura cu vanilie

Gemul de zmeura cu vanilie este foarte bun de mancat simplu, pe paine sau poate fi folosit la prajituri si creme. Aceasta...

Gem de zmeura cu vanilie
Dulceata din cirese negre
Dulceata

Dulceata din cirese negre

Dulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit.Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese...

Dulceata din cirese negre
Kiwi la borcan
Dulceata

Kiwi la borcan

Kiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi...

Kiwi la borcan
Dulceata de caise cu lamaie
Dulceata

Dulceata de caise cu lamaie

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.

Dulceata de caise cu lamaie
Dulceata cu fructe de soc
Dulceata

Dulceata cu fructe de soc

Dulceata cu fructe de soc este foarte sanatoasa si simpla de facut.Pentru dulceata din fructe de soc aveti nevoie 1 kg de...

Dulceata cu fructe de soc
Jeleu de coacaze
Dulceata

Jeleu de coacaze

Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.

Jeleu de coacaze
Dulceata si peltea de gutui
Dulceata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Marmelada de coarne
Dulceata

Marmelada de coarne

Se spala coarnele, apoi se amesteca cu zaharul alb, dupa care se lasa la rece. Se pun intr-un alt vas, se stoarce zeama de...

Marmelada de coarne
Dulceata de prune cu nuca
Dulceata

Dulceata de prune cu nuca

Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet...

Dulceata de prune cu nuca
Dulceata de smochine
Dulceata

Dulceata de smochine

Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si...

Dulceata de smochine
Dulceata de capsune aromata
Dulceata

Dulceata de capsune aromata

Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...

Dulceata de capsune aromata
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...

Dulceata de trandafiri
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...

Dulceata de cirese amare
Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata

Dulceata de prune cu miez de nuca

Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...

Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...

Dulceata de caise verzi
Dulceata din coji de portocale
Dulceata

Dulceata din coji de portocale

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...

Dulceata din coji de portocale
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...

Dulceata de portocale
Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata

Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...

Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...

Dulceata de visine
Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata

Marmelada de mere, de pere sau prune

Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...

Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata de gutui rase
Dulceata

Dulceata de gutui rase

Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de gutui rase
Dulceata de gutui simpla
Dulceata

Dulceata de gutui simpla

Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...

Dulceata de gutui simpla
Jeleu de caise
Dulceata

Jeleu de caise

Se amesteca piureul de caise cu zaharul si se pun la fiert. Se ia vasul de pe foc, dupa ce s-a fiert jeleul si se introduce...

Jeleu de caise
Jeleu de visine
Dulceata

Jeleu de visine

Se trec visinele crude prin sita iar sucul obtinut se amesteca impreuna cu zaharul. Se pun la fiert si se lasa pe foc pana se...

Jeleu de visine
Jeleu de zmeura
Dulceata

Jeleu de zmeura

Se trece prin sita zmeura, iar sucul obtinut se strecoara pana se limpezeste si se amesteca impreuna cu zaharul. Se pune apoi...

Jeleu de zmeura
Jeleu de gutui
Dulceata

Jeleu de gutui

Se spala gutuile, se taie in bucatele mici si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se rastoarna pe o sita, se lasa sa...

Jeleu de gutui
Jeleu de coacaze rosii
Dulceata

Jeleu de coacaze rosii

Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...

Jeleu de coacaze rosii
Jeleu de coarne
Dulceata

Jeleu de coarne

Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...

Jeleu de coarne
Jeleu de corcoduse
Dulceata

Jeleu de corcoduse

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu...

Jeleu de corcoduse
Marmelada de pere
Dulceata

Marmelada de pere

Se curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...

Marmelada de pere
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...

Magiun de prune
Marmelada de pere, prune si mere
Dulceata

Marmelada de pere, prune si mere

Marmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune...

Marmelada de pere, prune si mere
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...

Marmelada de caise
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele si se oparesc. Se curata si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe...

Marmelada de caise
Marmelada de capsune
Dulceata

Marmelada de capsune

Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se...

Marmelada de capsune
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...

Dulceata de portocale
Peltea de coacaze
Dulceata

Peltea de coacaze

Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma se...

Peltea de coacaze
Dulceata de gutui cu vanilie
Dulceata

Dulceata de gutui cu vanilie

Gutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...

Dulceata de gutui cu vanilie
Peltea de zmeura
Dulceata

Peltea de zmeura

Se stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...

Peltea de zmeura
Dulceata de grepfruit
Dulceata

Dulceata de grepfruit

Se curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...

Dulceata de grepfruit
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...

Dulceata de caise
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...

Dulceata de visine
Dulceata de capsune fara conservant
Dulceata

Dulceata de capsune fara conservant

Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...

Dulceata de capsune fara conservant
Dulceata de cirese negre
Dulceata

Dulceata de cirese negre

Zaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...

Dulceata de cirese negre
Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Pizza al tonno
Bucataras.RO

Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...

Pizza al tonno
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori