Se freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...
Crema de lamaieSe pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedPerele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara,...
Placinta cu perePentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...
Tarta cu prune si bezeaSe pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdaleIntr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantanaSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajSe bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...
Rulada cu gem, nuca si cacaoSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se dau prin razatoare si se freaca cu...
Clatite din cartofiSe prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...
Clatite cu mereSufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti...
Sufleu de portocale sau lamaieSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba,...
Sufleu de lamaieSe rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand...
Budinca de lamaieSe freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza...
Budinca de aluneSe fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...
Jeleu de portocaleSe curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaieSe ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaieSe freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaieIntr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...
Jeleu de mandarineIntr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...
Parfe de portocaleSe curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...
Esenta de zarzavat pentru borsuriSe spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...
Esenta de zarzavat cu verdeataSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si...
Sodou de vin rosuSe curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...
Bors calugarescSe curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...
Bors de cartofiSe curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...
Bors de dovleceiSe curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare...
Tort de mere intregiSe spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza...
Tort cu mereUsturoiul injumatatit se prajeste pana devene aramiu in sectiune. Cand e prajit putin se scoate din coaja din usturoiul, se...
Supa de midiiAlegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in...
Pere cu sosCureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu...
Piersici delicioaseCureti prunele de coaja, le treci pe razatoarea de sticla si le pui intr-o farfurie adanca, in amestec cu zahar vanilinat si...
Prune cu friscaSe curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se taie bucati de carnati cat sa incapa in...
Carnati cu cartofiCureti merele de coaja si le treci pe razatoare de sticla. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci...
Mere raseCureti fructele de coaja tare de deasupra, le golesti de seminte si de samburi si le tai felii subtiri. Acoperi cu zahar tos,...
Desert din fructeCureti merele, perele si portocalele de coaja si de seminte, le tai felii subtiri si le pui intr-un castron adanc, cu zahar...
Desert din fructe cu vin spumosSe spala guliile, se curata de coaja si se golesc de miez cu varful unui cutit bine ascutit. Carnea se trece prin masina de...
Gulii umpluteCartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un...
Musaca cu piure de cartofiCureti merele de coaja, le golesti de partea tare din mijloc si de seminte, le pui intr-o cratita cu pereti inalti si le...
Mere cu cremaCureti merele de coaja, le golesti de seminte si de partea tare, dar pastrezi fundul, ca sa le poti umple. Pui in golul...
Mere umplute cu marmeladaSe curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar tos si o...
Clatite cu mere raseSe inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si...
Budinca de portocaleSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se...
Budinca de mereSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaPieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul...
Prajitura cu mac