Pieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul...
Cozonac MozartRade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu mereSe asaza biscuitii pe fundul unei forme de sticla incasabila, se acopera cu o cana de lapte fierbinte in care s-a ras coaja...
Sufleu din dulceata de fructeSe dau biscuitii pe razatoare mica, se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu galbenusurile batute bine si cu smantana in...
Sufleu de fructeSe curata vinetele de coaja, se taie in bucati patrate,s e pune la calit in 50 ml ulei si putina apa, cam 50 ml, se pune...
Vinete cu maionezaSe curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...
Omleta frantuzeascaSe fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetieneOuale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...
Oua umplute cu ficatei de pasareSe fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...
Oua umplute cu maionezaSe spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...
Sos de hrean cu smantanaSe curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteascaSe spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otetCartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare caldaSe zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte),...
Prajitura cu branzaSe aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc...
Mousse de caiseSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul...
Prajitura Harley DavidsonBudinca de macaroane cu branza de vaci este o reteta clasica, simpla, fara ingrediente complicate si pe gustul celor mici. Se...
Budinca de macaroane cu branza de vacise amesteca smantana cu zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, avand grija sa nu faca cocoloase. Se bate frisca, iar apoi...
Desert magicUngem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumariSe da pe razatoare coaja de lamaie si se amesteca cu faina, iar apoi se aduaga margarina, zaharul, nucile macinate, praful de...
Cornulete cu nucaSe amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caiseAlbusurile se bat spuma, se adauga zahar tos si se amesteca pana devine spuma tare. Se amesteca nucile macinate, faina,...
Felii cu nuciSe freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o...
Prajitura CasablancaSe freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie,...
Prajitura AstoriaSe fierb cartofii cu coaja aprox. 20 de minute. Intre timp ardeii se tai fasii, iar ceapa rondele. Crenvurstii se tai si ei...
Cartofi cu crenvurstiPrimul pas omogenizarea : treceti prin razatoare coaja de portocala, cu ajutorul unei furculite zdrobiti bucata de piure de...
Spuma de piure de castaneAmestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susanSe amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra...
Cozonac cu ghimbirFreaca spuma galbenusurile cu margarina si cu zaharul pudra. Adauga zeama si coaja rasa de lamaie, iar apoi faina amestecata...
Prajitura simplaSe spala cartofii si se prajesc intr-o tava, la cuptor (cu coaja), pana cand se inmoaie miezul.
Cartofi la cuptorTaie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si...
Fondue de cascavalSpala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de...
Spuma de piersici cu romCurata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofiMorcovul se trece prin razatoare, se adauga zaharul, coaja de portocala rasa si un pic de apa. Fierbeti compozitia la un foc...
Bombite din morcoviDam pe razatoarea mica morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam...
Cruditati cu maionezaSe pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...
Somon in saramura cu sos de smantana cu hreanSe spala cartofii si se coc (cu coaja) in cuptor pana cand se inmoaie miezul. Cartofii copti se tai in doua, (in lungime) si...
Barcute de cartofiVinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecelMargarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga...
Prajitura cu capsuneSe indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de...
Lebenita cu romInmuiem vasul de lut un timp sufficient de lung. Curatam rata pe dinafara si pe dinauntru si o saram. Zeama si coaja rasa de...
Friptura de rata pentru sarbatoriCarnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas FiakerPiscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...
Budinca cu piersiciCarnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas cu carne de vitaPiscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...
Budinca cu piersiciSe spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul,...
Strudel cu mereAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara crema de branza cu mere avem nevoie de branza, mere, stafide, oua si...
Crema de branza cu mere si stafideDovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea de varza si se amesteca cu restul ingredientelor. Doua foi de...
Placinta cu dovleac si mere