coaja-de-grepfrut

Salate de fructe

Salata de fructe cu iaurt

Capsunile se taie in doua sau in patru in functie de marime. Merele se curate de coaja si samburi si se taie in cubulete...

Salata de fructe cu iaurt
Prajituri

Prajitura cu buline

Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...

Prajitura cu buline
Creme

Glazura de visine pentru prajitura

Praful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...

Glazura de visine pentru prajitura
Mancaruri cu cartofi

Mancare scazuta de cartofi

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...

Mancare scazuta de cartofi
Mancaruri cu carne

Felii de vanat in sos de vin cu capsuni

Carnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....

Felii de vanat in sos de vin cu capsuni
Compoturi

Compot de gutui

1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de...

Compot de gutui
Bomboane, figurine

Minge din fructe

Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici,...

Minge din fructe
Creme

Umplutura de mac pentru rulade

Se amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se...

Umplutura de mac pentru rulade
Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mure

Piepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...

Piept de rata cu mure
Torturi

Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar,...

Tiramisu reţetă originala
Mancaruri cu carne

Friptura de porc a la Brasov

Fierbe cartofii in coaja, curata-i, taie-i felii si prajeste-i in putina untura incinsa, dupa care presara cu sare. Prajeste...

Friptura de porc a la Brasov
Mancaruri cu cartofi

Oua prajite in cartofi

Se spala cartofii. Se pun la fiert, dar cu coaja, deoarece asa se prajeste mai departe. Din varf se taie o felie subtire, si...

Oua prajite in cartofi
Salate de fructe

Mere coapte cu scortisoara

Se spala merele si se indeparteaza cotorul cu un cutit cu varful ascutit, avand grija sa ramana intregi. Nu se curata de...

Mere coapte cu scortisoara
Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu legume

Se curata ceapa si morcovii si se taie in rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii. Se toarna uleiul intr-o...

Muschi de porc cu legume
Mancaruri cu cartofi

Musaca de cartofi cu carne de porc

Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu...

Musaca de cartofi cu carne de porc
Prajituri

Desert cu mere

Merele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia,...

Desert cu mere
Aperitive cu fructe

Banane prajite pe gratar

Bananele curatate de coaja se taie in doua pe lungime, se stropesc cu suc de portocala, se presara cu coaja rasa si se lasa o...

Banane prajite pe gratar
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Amestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful...

Prajitura cu lamaie
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu crema de cacao si nuci

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu crema de cacao si nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Baigli cu nuca

Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara...

Baigli cu nuca
Mancaruri cu vanat

Iepure cu castane

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface...

Iepure cu castane
Budinci

Mere umplute cu crema de peste

Se spala cartofii si se fierb in coaja, in apa sarata, pana se inmoaie. Lasam sa se raceasca putin, ii curatim, ii zdrobim...

Mere umplute cu crema de peste
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri inzapezite

Se freaca untul spuma cu zaharul tos si cu cel vanilat. Se adauga coaja rasa de lamaie si galbenusurile, unul cate unul,...

Fursecuri inzapezite
Prajituri

Mouffin cu mere si frecatei

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se...

Mouffin cu mere si frecatei
Mancaruri cu legume

Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...

Platou cu legume
Sufleuri

Soufle cu branza si piersici

Lamaia se spala bine, se razuieste coaja si se stoarce zeama. Branza se paseaza cu furculita. Ouale se separa si din albus se...

Soufle cu branza si piersici
Mancaruri cu legume

Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...

Platou cu legume
Aperitive cu legume

Crema de vinete

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in...

Crema de vinete
Mancaruri cu cartofi

Sufleu de cartofi cu cascaval

Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si...

Sufleu de cartofi cu cascaval
Mancaruri cu legume

Telina pariziana cu cascaval

Telina se curata de coaja, se taie cuburi, se fierbe in apa sarata, se scurge. Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie...

Telina pariziana cu cascaval
Aperitive cu carne

Rulade apritiv

Se elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...

Rulade apritiv
Torturi

Tort rusesc cu crema

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora....

Tort rusesc cu crema
Budinci

Orez cu fructe

Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un...

Orez cu fructe
Mancaruri cu cartofi

Cartofi umpluti cu unt condimentat

Cartofii se spala foarte bine, apoi ii fierbem in coaja aprox. 20 de minute. Spalam carnea si o frecam cu sare si piper....

Cartofi umpluti cu unt condimentat
Aperitive cu legume

Platou cu legume

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele...

Platou cu legume
Prajituri

Prajitura cu cacao si nuci

Zaharul se amesteca bine cu margarina si oul, si se adauga cacao, nucile macinate, faina, coaja de lamaie, si scortisoara....

Prajitura cu cacao si nuci
Dulceata

Marmelada de mere

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...

Marmelada de mere
Gem de pepene galben
Dulceata

Gem de pepene galben

Cantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...

Gem de pepene galben
Dulceata

Gem de portocale

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...

Gem de portocale
Dulceata

Gem de struguri

Cantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...

Gem de struguri
Mancaruri cu cartofi

Cartofi umpluti cu ficatel de rata

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ

Cartofi umpluti cu ficatel de rata
Aperitive cu branza

Galuste umplute cu mozzarella si ardei

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...

Galuste umplute cu mozzarella si ardei
Aperitive cu carne

Pogacele cu peste si prune

Fierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...

Pogacele cu peste si prune
Salate de fructe

Salata cu fructe dulci-picante

Se curata fructele si se tai in bucati mai mari. Ardeiul iute se toaca marunt si se pune intr-un bol. Se adauga in bol...

Salata cu fructe dulci-picante
Torturi

Tort de morcovi

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce....

Tort de morcovi
Mancaruri cu legume

Dovlecel pane

Un dovlecel fraged (600g) se spala si dupa ce se curata de coaja, se taie felii de 0,5 cm. Se bat 3 oua intregi, feliile de...

Dovlecel pane
Mancaruri cu legume

Vinete pane

Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei...

Vinete pane
Torturi

Tort de portocale, migdale si frisca

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa....

Tort de portocale, migdale si frisca
Salate de legume

Salata de castraveti

Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe...

Salata de castraveti
Mancaruri cu legume

Patison pane

Un patison (cca 600 g) cu coaja alba si tare, se spala, se taie in doua. Daca nu mai este fraged se scot semintele, se taie...

Patison pane
Torturi

Tort de portocale si migdale

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o...

Tort de portocale si migdale