Framantam faina, margarina, zaharul pudra, praful de copt, ouale, coaja de lamaie si smantana, lasam aluatul sa se odihneasca...
Cerculete cu gemArdeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu...
Ardei muratiRosiile se taie felii, ceapa se taie pestisori, castravetii se curata de coaja si se taie felii subtiri, ardeii grasi se taie...
Salata de legume bulgara1 kg de mere sau pere gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si...
Compot de gutuiBatem spuma un ou intreg si 7 galbenusuri, adaugam pesmetul, migdalele, faina, coaja rasa de la portocala, zeama si...
Tort cu portocaleFierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...
Painici de cartofi cu prune cu scortisoaraAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertBatem spuma ouale, mierea si zaharul, adaugam bicarbonatul de sodiu dizolvat intr-o lingurita de apa, zeama si coaja rasa de...
Prajitura cu miere si scortisoaraFierbe merele intr-un sirop din lamaie si zahar, lasam sa se raceasca, batem spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile,...
Tort de mereTaiem in cubulete cascavalurile, rosia si merele curatate de coaja, apoi se amesteca cu maioneza si smantana. Asezonate cu...
Cascaval cu sosMerele curatate de coaja, taiate cubulete si ciresele (fara samburi) se amesteca cu grepfrutul taiat cubulete. Edulcorantul...
Salata de mereCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt. Jumatate se adauga la cartofi...
Salata de cartofiSe rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile. Lamaile se storc si sucul...
Concentrat de lamaiSe fierbe vinul 5 – 10 minute cu cuisoare, 2 – 3 bucati scortisoara, zeama de lamaie si coaja maruntita. Se foloseste fie...
Supa cu vinOasele transate, oparite si clatite in prealabil, se pun la fiert intr-un vas adanc cu sare, piper boabe, ceapa curatata de...
Supa cu oase de vitaDaca folositi piersici din conserva atunci trebuie scurse de sirop, daca folositi proaspete atunci trebuiesc curatate de...
Desert cu caise si piersici fara blatSe da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de...
Prajitura cu branza si ciocolataTaiteii se fierb in apa putin sarata. Se strecoara, se clatesc cu apa rece, se scurg bine. Ouale se fierb, merele se curata...
Salata de taitei cu rosii si ouaFileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a...
File de somon cu sos de portocaleCHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute,...
Chec - ruladaIngredientele se pun in mixer. Dupa racire, bautura se toarna in pahare de cocteil bine racite. Se poate decora cu cirese...
Manhattan Cocteil (Twist)Vinul, apa, zaharul, scortisoara si cuisoarele se amesteca. Adaugam si coaja rasa de la o jumatate de lamaie, apoi punem la...
Vin fiert cu scortisoaraCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ceapa rosie se taie de asemenea rondele sau pestisori. Din...
Salata de cartofi cu maionezaReţetă de preparare a papanaşilor. Fierbem cartofii in coaja, apoi decojim si ii sfaramam. Amestecam untul, galbenusurile...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascavalCartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se...
Piure de cartofiCartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza. In apa (20 ml) pusa la fiert, se pune unt si faina, se amesteca pe flacara...
Gogosele de cartofiDovleceii se spala bine si se taie cu coaja cu tot in bucati de 3 - 4 cm, apoi se taie felii. Se pun in unt, se presara...
Zucchini cu rozmarinVasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu...
Orez cu legume a la ProvenceCartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii...
Salata de cartofi cu ceapaSe taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se...
Paste cu dovleac de coptCuratam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...
Cartofi cu ouaSe taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...
Rosii umplute cu branza de vaciSe curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie...
Vinete cu legumeCuratati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare. Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep...
Piure clasic de cartofiSe fierbe conopida, apoi se strecoara. Se fierb ouale si cartofii (in coaja), apoi se curata si se taie felii subtiri....
Conopida cu cartofiSe desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva...
Supa crema de sparanghelDovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca...
Dovlecei umplutiSe curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a...
Dovlecei cu orezSe curata dovleceii de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Se aseaza feliile intr-un vas termorezistent si se...
Dovlecei cu cascavalSe curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se toaca miezul si se amesteca bine cu ouale batute,...
Dovlecei umplutiSe curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu...
Sufleu de dovleceiSe curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovleceiSe curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in...
Dovlecei a la grecDovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara...
Dovlecei cu cascavalSe curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se...
Dovlecei cu branza de oaie si smantanaDovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte....
Dovlecei cu cascaval si orezSe coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...
Crema de vinete ardeleneascaGuliile le curatam de coaja si se taie felii subtiri, dupa care se fierb in apa cu sare, circa 15 minute. intre timp, se...
Gulii cu smantanaPentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime...
Castraveti umpluti cu carne de vitaSe spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se...
Castraveti umpluti cu ansoaGalbenusurile se bat spuma cu untul. Cele 4 chifle se curata de coaja si se inmoaie in . Adaugam albusurile batute spuma tare...
Budinca cu cascaval