Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se...
Budinca de legume
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua...
Budinca de taitei dietetica
Se asaza biscuitii pe fundul unei forme de sticla incasabila, se acopera cu o cana de lapte fierbinte in care s-a ras coaja...
Sufleu din dulceata de fructe
Se dau biscuitii pe razatoare mica, se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu galbenusurile batute bine si cu smantana in...
Sufleu de fructeSe curata vinetele de coaja, se taie in bucati patrate,s e pune la calit in 50 ml ulei si putina apa, cam 50 ml, se pune...
Vinete cu maioneza
Prima data se pregatesc ciupercile astfel: se curata de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie...
Ochiuri cu ciuperci
Obiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele arhaice, renunta cel mai greu sunt cele legate de bucatarie, de...
Mancare de pere cu carne
Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun intr-o cratita cu ulei, cu o ceapa tocata marunt, cateva fire de usturoi...
Oua taranesti
Se spala varza, se toaca fideluta, se pune intr-o cratita cu ulei sa se inmoaie, iar cand este gata, se sareaza si se...
Varza la cuptor
Se pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incalzeasca. Se sparg ouale si se pun pe rand in uleiul incins. Se acopera tigaia,...
Ochiuri in ulei
Se pune untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, se spala ouale cu apa calda, se sparg pe rand si se pun la distanta unul de...
Ochiuri in unt
Se taie carnea marunt, se pune sa se caleasca cu o ceapa tocata, un castravete murat taiat felii subtiri si jumatate ceasca...
Omleta rapidaPentru blat: Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti....
Tarta racoroasa cu piersici
Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...
Ochiuri moldovenesti
Ficateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...
Omleta cu ficatei de pasare
Se taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...
Omleta cu parizer
Se face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...
Omleta cu piept de pasare
Se spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...
Omleta cu spanac
Se toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...
Omleta cu sos de ceapa
Se bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...
Omleta cu smantana
Resturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...
Omleta cu resturi de fripturaAsa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...
Ochiuri romanesti (posate)
Se fierbe soia in 3 dl apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...
Chiftele cu soia
Carnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...
Chiftea din carne de pui si soia
Se taie pieptul de pui in felii mici, se presara cu sare dupa gust si se bate usor carnea. Patrunjelul, arpagicul si...
Frigarui din piept de pui
Painea se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Slanina se taie bucati, se caleste timp de 4-5 minute cu ceapa, se presara cu...
Piept de pui umplut cu ficateiCuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand...
Placinta cu mere clasica
Se curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...
Omleta frantuzeasca
Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...
Omleta cu ciuperci
Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verde
Se spala fructele (cele congelate doar se decongeleaza) si se toarna in blender. Se adauga iaurtul, apoi mierea si se mixeaza...
Suc de fructe de padure
Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nuca
Ouale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose de ciocolata
Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...
Omleta elvetiana
Ouale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose cu banane
Se fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...
Oua umplute cu pateu de ficat
Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon
Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovleac umplut
Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu...
Oua din biscuiti
Se bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu mac
Fierbem 200 ml lapte, 500 g zahar, 40 g cacao, apoi adaugam 300 g margarina RAMA, 100 g nuca macinata, 500 g biscuiti...
Ciocolata cu biscuiti si nuca
Se curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...
Omleta cu cartofiCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Friptura de miel cu rozmarin
Punem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si...
Peste prajit in sos de vin
Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie....
Sos de sardele
Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...
Sos tartar
Se curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...
Sos de usturoi
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetiene
Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...
Oua genoveze
Ouale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...
Oua umplute cu ficatei de pasare
Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...
Oua umplute cu maioneza
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc