Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...
Bors de dovleceiSe pune apa sa clocoteasca, se adauga cacaua frecata spuma cu doua linguri de apa rece si doua lingurite de zahar. Se...
Cacao caldaSe pune apa in ibric, se adauga zaharul si se lasa sa clocoteasca impreuna. Se adauga cafeaua si se trage vasul de pe foc...
Cafea turceascaSe freaca nescafeul cu o lingurita si jumatate de zahar si o lingurita de apa rece. Cand amestecul arata ca o spuma, se...
Cafea frapeeSe taie lamaia in doua, fiecare jumatate se trece printr-un aparat special care separa sucul de seminte si pulpa sau se...
CitronadaIntr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amareSe stoarce zeama de la lamai si portocale intr-un castron, se amesteca 5 minute cu zaharul, apoi se adauga coniacul....
Cocteil de portocaleSe pune berea intr-o sticla mai mare de un litru, se adauga zaharul si se astupa sticla. Se bate energic, scuturand sticla pe...
Lichior din bereSe spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de...
Limonada de socSe curata fructele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape reci si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1 l de...
Suc de afineSe curata fructele si se spala, apoi se zdrobesc cu mana. Se limpezeste sucul obtinut, la rece, tinut intr-un vas emailat,...
Suc de coacazeSe curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se...
Suc de capsuniSe aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caiseSe curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se...
Suc de fragi sau de zmeuraSe spala merele si se taie felii groase, care se pun intr-un vas mare si se fierb acoperite cu 2 l de apa. Cand merele s-au...
Must de mereSe spala strugurii, se storc cu mana si se strecoara prin tifon, apoi se amesteca sucul obtinut cu zaharul si cu o jumatate...
Must de struguriSe spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...
Vin de visineVisinata cu samburi de visine este o bautura delicioasa. Pentru aceasta reteta de visinata aveti nevoie de 2 kg de visine,...
Visinata cu samburi de visineSe spala fructele in mai multe ape, dupa ce s-au curatat de codite si de frunze. Se pun in straturi intr-o damigeana mare, se...
Bautura batraneascaSiropul de capsuni este delicios pentru copii, ca alternativa la sucurile din comert. Sucul cu sirop de capsuni si apa...
Sirop de capsuniSe curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun...
Sirop de cirese amareInmuiati stafidele in apa sau in rom daca nu serviti copiilor. Bateti margarina spuma cu mixerul, puneti oul si zaharul. De...
Prajitura Plazma sarbeascaSe curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un...
Sirop de fructe in amestecFructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la...
Sirop de visineAcest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de...
Sirop de zmeura pentru la iarnaPentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti...
Frigarui de puiMai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am...
Pui inabusit cu migdale si seminte de pinSe curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele...
AfinataCiresata este o modalitate extraordinara prin care va puteti rasfata in zilele de toamna sau iarna, cand delicioasele fructe...
CiresataSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se pun intr-o damigeana de sticla...
CaisataCapsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in...
CapsunataCoarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o...
CornataSe amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se...
Inghetata de vanilieSe freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale...
Parfe de ciocolataSe toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale...
Parfe de fructeFructele se spala, se desfac in doua si se acopera cu zahar pudra. Se pune amestecul intr-un vas mare si se bate cu telul...
Inghetata de zmeura cu friscaSe farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se...
Paine crocantaSe separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste...
Tort „Maria"Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se...
Tort de piscoturiSe curata fructele, se spala in mai multe ape si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se strecoara fructele prin tifon, timp in...
Inghetata de capsuniInghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti...
Inghetata de caiseSe zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron cat timp se bate spuma iaurtul impreuna cu zaharul....
Inghetata economicaSe cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe...
Inghetata de ciocolataSe dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele...
Inghetata de ciocolata cu friscaSe pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un...
Inghetata de fisticSe bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga...
Tort cu crema de cafea din blat cu foiFaina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna...
Paine cu maslineSe separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt....
Tort cu blat de nescafeSe curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare...
Tort de mere intregiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori