Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi...
Supa din carne de pasare cu mere
Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga...
Supa de carne cu stafide
Se curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...
Bors calugaresc
Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...
Bors de cartofi
Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...
Bors de dovlecei
Se pune apa sa clocoteasca, se adauga cacaua frecata spuma cu doua linguri de apa rece si doua lingurite de zahar. Se...
Cacao calda
Se pune apa in ibric, se adauga zaharul si se lasa sa clocoteasca impreuna. Se adauga cafeaua si se trage vasul de pe foc...
Cafea turceasca
Se freaca nescafeul cu o lingurita si jumatate de zahar si o lingurita de apa rece. Cand amestecul arata ca o spuma, se...
Cafea frapee
Se taie lamaia in doua, fiecare jumatate se trece printr-un aparat special care separa sucul de seminte si pulpa sau se...
Citronada
Intr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amare
Se stoarce zeama de la lamai si portocale intr-un castron, se amesteca 5 minute cu zaharul, apoi se adauga coniacul....
Cocteil de portocale
Se pune berea intr-o sticla mai mare de un litru, se adauga zaharul si se astupa sticla. Se bate energic, scuturand sticla pe...
Lichior din bere
Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de...
Limonada de soc
Se curata fructele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape reci si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1 l de...
Suc de afine
Se curata fructele si se spala, apoi se zdrobesc cu mana. Se limpezeste sucul obtinut, la rece, tinut intr-un vas emailat,...
Suc de coacaze
Se curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se...
Suc de capsuni
Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caise
Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se...
Suc de fragi sau de zmeura
Se spala merele si se taie felii groase, care se pun intr-un vas mare si se fierb acoperite cu 2 l de apa. Cand merele s-au...
Must de mere
Se spala strugurii, se storc cu mana si se strecoara prin tifon, apoi se amesteca sucul obtinut cu zaharul si cu o jumatate...
Must de struguri
Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...
Vin de visineVisinata cu samburi de visine este o bautura delicioasa. Pentru aceasta reteta de visinata aveti nevoie de 2 kg de visine,...
Visinata cu samburi de visine
Se spala fructele in mai multe ape, dupa ce s-au curatat de codite si de frunze. Se pun in straturi intr-o damigeana mare, se...
Bautura batraneascaSiropul de capsuni este delicios pentru copii, ca alternativa la sucurile din comert. Sucul cu sirop de capsuni si apa...
Sirop de capsuni
Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun...
Sirop de cirese amare
Inmuiati stafidele in apa sau in rom daca nu serviti copiilor. Bateti margarina spuma cu mixerul, puneti oul si zaharul. De...
Prajitura Plazma sarbeasca
Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un...
Sirop de fructe in amestec
Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la...
Sirop de visine
Acest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de...
Sirop de zmeura pentru la iarnaPentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti...
Frigarui de puiMai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am...
Pui inabusit cu migdale si seminte de pin
Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele...
AfinataCiresata este o modalitate extraordinara prin care va puteti rasfata in zilele de toamna sau iarna, cand delicioasele fructe...
Ciresata
Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se pun intr-o damigeana de sticla...
CaisataCapsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in...
Capsunata
Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o...
Cornata
Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se...
Inghetata de vanilie
Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale...
Parfe de ciocolata
Se toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale...
Parfe de fructe
Fructele se spala, se desfac in doua si se acopera cu zahar pudra. Se pune amestecul intr-un vas mare si se bate cu telul...
Inghetata de zmeura cu friscaSe farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se...
Paine crocanta
Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste...
Tort „Maria"
Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se...
Tort de piscoturiSe curata fructele, se spala in mai multe ape si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se strecoara fructele prin tifon, timp in...
Inghetata de capsuniInghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti...
Inghetata de caise
Se zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron cat timp se bate spuma iaurtul impreuna cu zaharul....
Inghetata economica
Se cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe...
Inghetata de ciocolata
Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele...
Inghetata de ciocolata cu frisca
Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un...
Inghetata de fistic
Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga...
Tort cu crema de cafea din blat cu foi
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc