Se curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mereSe scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu...
Gusa de curcan umplutaSe monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se...
Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branzaSplinele se spala, se cresteaza pe lung, se spala din nou si se ung cu unt, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe gratar, se...
Splina la gratarSe spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o...
Tocana de splinaSe pregatesc maruntaiele ca pentru orice alt fel de mancare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte pana...
Tocana de maruntaieSe spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneascaSe curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcanSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatCurcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varzaSe taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...
Snitele de carneSe fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carneUgerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carneSe curata fuduliile de pielite, se taie in doua pe lung, se sareaza si se ung cu putin unt. Se pipereaza eventual, dupa gust,...
Fudulii la gratarMaduvioarele se spala, se taie bucati potrivit de mari, se sareaza, se ung cu unt si se pun pe gratar. Se frig putin si se...
Maduvioare la gratarSe curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun...
Maduvioare cu sos albSe curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se...
Tocana de burtaSe curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...
Tuslama de burtaSe curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda...
Rinichi soteSe curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...
Rinichi la gratarSe curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii...
Rinichi cu sos de legumeSe curata rinichii de grasime, se tin in apa rece cu o lingura de otet o ora, dupa care se spala iar si se taie felii...
Rinichi cu ciuperciSe curata rinichii de pielite si de grasime, dupa care se clocotesc in apa cu sare zece minute. Separat se caleste ceapa...
Rinichi cu smantanaSe spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si...
Rinichi cu mustarSe spala si se oparesc rinichii, dupa care se taie in doua si se pun pe frigarui speciale. Se frig la foc iute, unsi cu unt,...
Frigarui de rinichiBlatul Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca...
Tort EleganceSucul (siropul) de afine este in primul rand foarte foarte sanatos cu numeroase proprietati benefice organismului, iar apoi...
Suc de afineSe pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...
Pateu de ficatSe fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date...
Pateu de ficat cu untSe freaca cafeaua solublia cu o lingurita si jumatate de zahar si o lingurita de apa rece. Cind amestecul arata ca o spuma,...
Cafee frapeeSe curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic,...
Tocana de ficatSe monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul...
Tarta cu piersici si crema de vanilieRinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece,...
Rinichi la cuptorFoile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se...
Terina cu fructeFicatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare,...
Ficat cu sos italianPieptul de pui se taie fasii se condimenteaza cu piper alb, boia dulce, praf de usturoi, sare si ghimbir. Se adauga si uleiul...
Piept de pui cu susanFicatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire...
Ficat cu orezFicatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se...
Ficat impanatSe spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de...
Ficat umplutSe sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe...
Ficat cu rosiiSe spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat....
Galuste de ficatLimba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de...
Limba cu maslineSe spala limba, se pune la fiert in apa rece cu zarzavatul de supa curatat si spalat bine. Se fierbe cu putina sare o ora,...
Limba cu sos dulceSe face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta...
Limba cu sos albSe spala limba, se pune la fiert cu apa rece, apoi se curata de pielea aspra, se taie bucati mici si se pune intr-o oala cu o...
Limba cu jumari de ouPestele se taie bucatele, se tavaleste prin faina si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei. Intr-un ceaun marisor...
Mancare de pesteFicatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se...
Ficat la gratarFicatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat,...
Ficat la tigaieSe aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de...
Inghetata de caiseSe spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...
Limba cu maionezaSe fierb pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe cutie, se dau deoparte cam 60 ml din apa in care au fiert pastele....
Paste cu rosii uscate si anghinareUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori