Ficatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat,...
Ficat la tigaie
Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de...
Inghetata de caise
Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...
Limba cu maionezaSe fierb pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe cutie, se dau deoparte cam 60 ml din apa in care au fiert pastele....
Paste cu rosii uscate si anghinare
Ouale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu,...
Tort cu mere rase
Se curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand...
Orez cu zarzavat
Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci, se da in clocot in apa. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, se lasa...
Orez cu lapte
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in...
Bors de vacuta
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umplutiPentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se...
JoffreBranza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat...
Gnocchi cu branza de vaci
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se...
Inima umplutaPrajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura...
Prajitura cu prune
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....
Inima cu sos de rosii
Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...
Limba la cuptor
Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se...
Limba de porc inabusitaCheesecake-ul poate fi pregatit si sub forme individuale, ca si cele de briose, nu-i obligatoriu sa faci unul mare. In plus...
Cheesecake tip briosa
Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in...
Pere cu sos
Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu...
Piersici delicioase
Cureti prunele de coaja, le treci pe razatoarea de sticla si le pui intr-o farfurie adanca, in amestec cu zahar vanilinat si...
Prune cu frisca
Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc...
Creier cu ciuperci
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinat
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinat
Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...
Creier pane
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata....
Inima cu smantana
Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea...
Inima cu fasole verde
Inima se pune la fiert in apa rece, se scoate cand intra furculita in ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin...
Inima sote cu piure de gulii
Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...
Racitura
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa...
Ceapa umpluta cu carnati
Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...
Creier in aluat
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate...
Creier cu ciuperci
Crema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.
Crema de creier cu masline
Carnatii se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe o farfurie si se servesc cu piure de sfecla pregatit astfel : sfeclele se...
Carnati pe sfecla rosie
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, apoi se taie bucati mari care se prajesc in ulei fierbinte. Cand se...
Carnati in sos de vin alb
Se curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se taie bucati de carnati cat sa incapa in...
Carnati cu cartofiTitlul acestei retete culinare nu este deloc exagerat, aceasta prajitura chiar este un deliciu. Cu blat pufos si pere aromate...
Tort cu ciocolata, vin si pere
Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul...
Telina umpluta
Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt...
Varza a la Cluj
Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea...
Varza umplutaCeapa taiata marunt se pune la calit in aproximativ 2 linguri ulei de masline. Cand devine sticloasa, cu marginile un pic...
Pastrav umplut
Se trece salamul prin masina de tocat, se amesteca tocatura cu o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se...
Chiftele picante din carnafi sau salam
Carnatii se sterg sau se spala cu apa calduta, se usuca si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot si se pun intr-o forma de...
Carnati la cuptor
Se zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron. In acest timp se amesteca iaurtul impreuna cu...
Inghetata economicaSe incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc...
Tarta Caramel
Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4...
Musaca de vinete
Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata....
Perisoare cu smantana
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe...
Rosii umplute
Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si...
Sarmale cu varza acra
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe...
Sarmale in foi de vitaSe pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o...
Taci si inghite
Cureti merele de coaja si le treci pe razatoare de sticla. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci...
Mere rase
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc