Retete traditionale din Romania

Fazan cu mere
Mancaruri cu vanat

Fazan cu mere

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...

Fazan cu mere
Friptura de rata cu smantana
Mancaruri cu vanat

Friptura de rata cu smantana

Curatam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...

Friptura de rata cu smantana
Friptura de rata cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...

Friptura de rata cu ciuperci
Sote de porumbei
Mancaruri cu carne

Sote de porumbei

Porumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de...

Sote de porumbei
Porumbei cu costita afumata
Mancaruri cu vanat

Porumbei cu costita afumata

Se jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...

Porumbei cu costita afumata
Ostropel de porumbei
Mancaruri cu carne

Ostropel de porumbei

Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun...

Ostropel de porumbei
Friptura impanata din carne de vaca
Mancaruri cu carne

Friptura impanata din carne de vaca

Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....

Friptura impanata din carne de vaca
Friptura inabusita din antricoate de vaca
Mancaruri cu carne

Friptura inabusita din antricoate de vaca

Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert...

Friptura inabusita din antricoate de vaca
Friptura surpriza din muschi de caprioara
Mancaruri cu carne

Friptura surpriza din muschi de caprioara

Muschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina...

Friptura surpriza din muschi de caprioara
Ficat cu sos de vin
Mancaruri cu carne

Ficat cu sos de vin

Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de...

Ficat cu sos de vin
Friptura de mistret
Mancaruri cu vanat

Friptura de mistret

Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...

Friptura de mistret
Cotlete de mistret cu sos
Mancaruri cu vanat

Cotlete de mistret cu sos

Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...

Cotlete de mistret cu sos
Ragout din carne de mistret
Mancaruri cu vanat

Ragout din carne de mistret

Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...

Ragout din carne de mistret
Fazan portughez
Mancaruri cu vanat

Fazan portughez

Curatam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...

Fazan portughez
Friptura de fazan
Mancaruri cu carne

Friptura de fazan

Fazanul se pregateste ca in reteta anterioara, apoi se stropeste cu .uit, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se acopera...

Friptura de fazan
Friptura de iepure la tava
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure la tava

Marinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o...

Friptura de iepure la tava
Iepure cu masline
Mancaruri cu carne

Iepure cu masline

Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si...

Iepure cu masline
Iepure delicios
Mancaruri cu vanat

Iepure delicios

Se taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...

Iepure delicios
Mancare rece de iepure
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...

Mancare rece de iepure
Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Mancaruri cu vanat

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Cotlete cu sos de ciuperci
Mancaruri cu carne

Cotlete cu sos de ciuperci

Marinam cotletele apoi adaugam peste ele un pahar de vin rosu. Se lasa sa stea o ora, dupa care se ung cu unt cald si se...

Cotlete cu sos de ciuperci
Friptura de caprioara
Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...

Friptura de caprioara
Rata pe varza
Mancaruri cu carne

Rata pe varza

Pregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marun­taie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...

Rata pe varza
Rata la capac
Mancaruri cu carne

Rata la capac

Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si...

Rata la capac
Friptura de iepure cu sos de smantana
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure cu sos de smantana

Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se...

Friptura de iepure cu sos de smantana
Friptura de iepure
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...

Friptura de iepure
Friptura de iepure cu sos de vin
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure cu sos de vin

Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de...

Friptura de iepure cu sos de vin
Iepure cu tarhon
Mancaruri cu carne

Iepure cu tarhon

Se marineaza carnea, apoi se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora, dupa...

Iepure cu tarhon
Iepure cu sos de ceapa
Mancaruri cu carne

Iepure cu sos de ceapa

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop...

Iepure cu sos de ceapa
Spuma de zmeura
Spume

Spuma de zmeura

Se pun deoparte 10-15 zmeure pentru decorare. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...

Spuma de zmeura
Biftec cu ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Biftec cu ciuperci

Muschiul se taie in felii potrivit de groase, care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe o farfurie si...

Biftec cu ciuperci
Biftec corsican
Mancaruri cu carne

Biftec corsican

Se spala carnea, se sterge cu un prosop curat si se taie felii, care apoi se ung cu ulei si putin mustar. Se aseaza feliile...

Biftec corsican
Biftec elvetian
Mancaruri cu carne

Biftec elvetian

Se trec feliile de muschi prin ou batut, apoi prin faina si se prajesc in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se...

Biftec elvetian
Biftec englezesc
Mancaruri cu carne

Biftec englezesc

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat, se ung cu ulei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei incins...

Biftec englezesc
Biftec cu garnitura de spanac
Mancaruri cu carne

Biftec cu garnitura de spanac

Se spala spanacul, se pune la fiert cu apa cu sare, apoi se scoate si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de...

Biftec cu garnitura de spanac
Friptura de vaca
Mancaruri cu carne

Friptura de vaca

Se curata carnea de pielite si se taie felii groase. Se pune intr-o tava cu o ceasca de ulei si o cana de supa de zarzavat....

Friptura de vaca
Rata cu masline
Mancaruri cu carne

Rata cu masline

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de...

Rata cu masline
Piept de curcan cu lamaie
Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu lamaie

Pieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....

Piept de curcan cu lamaie
Prajitura cu mac
Prajituri

Prajitura cu mac

Se plamadesc ingredientele necesare blatului si se baga la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca...

Prajitura cu mac
Prajitura cu mere si branza
Prajituri

Prajitura cu mere si branza

Se amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...

Prajitura cu mere si branza
Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu mere

Se plamadesc bine toata ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura:...

Prajitura cu mere
Prajitura cu migdale
Prajituri

Prajitura cu migdale

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...

Prajitura cu migdale
Prajituri in forma de migdale
Prajituri

Prajituri in forma de migdale

Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul...

Prajituri in forma de migdale
Pui prajit pe pat de sare
Mancaruri cu carne

Pui prajit pe pat de sare

Turnati pe fundul unei tavi aprox. 1 kg de sare. Stomacul puiului spalat si curatat se presara cu tarhon sau se asaza in el o...

Pui prajit pe pat de sare
Cornulete mici
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete mici

se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste,...

Cornulete mici
Cotlet de porc crocant
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...

Cotlet de porc crocant
Cotlet de porc cu sos de mustar
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar

Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...

Cotlet de porc cu sos de mustar
Cotlet de porc
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite. Se curata ceapa si usturoiul, iar apoi se maruntesc. Se spala rosia si ardeiul...

Cotlet de porc
Desert cu mere
Prajituri

Desert cu mere

Se curata merele, se tai bucatele si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Prafurile de budinca se amesteca cu 300 ml apa...

Desert cu mere
Desert de ananas
Prajituri

Desert de ananas

Piscoturile se amesteca cu ananasul si se pune deoparte. Frisca se bate spuma, se adauga smantana, zaharul, esenta de rom,...

Desert de ananas
Frigarui de sunca si carnati
Mancaruri cu carne

Frigarui de sunca si carnati

Sunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe in doua, iar...

Frigarui de sunca si carnati
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori