Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...
Fazan cu mereCuratam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...
Friptura de rata cu smantanaSe pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...
Friptura de rata cu ciuperciPorumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de...
Sote de porumbeiSe jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...
Porumbei cu costita afumataSe curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun...
Ostropel de porumbeiSe curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....
Friptura impanata din carne de vacaSe spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert...
Friptura inabusita din antricoate de vacaMuschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina...
Friptura surpriza din muschi de caprioaraFicatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de...
Ficat cu sos de vinSe inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...
Friptura de mistretCarnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...
Cotlete de mistret cu sosCarnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...
Ragout din carne de mistretCuratam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...
Fazan portughezFazanul se pregateste ca in reteta anterioara, apoi se stropeste cu .uit, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se acopera...
Friptura de fazanMarinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o...
Friptura de iepure la tavaSe curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si...
Iepure cu maslineSe taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...
Iepure deliciosSe marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...
Mancare rece de iepureMarinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...
Friptura pe gratar cu muschi de caprioaraMarinam cotletele apoi adaugam peste ele un pahar de vin rosu. Se lasa sa stea o ora, dupa care se ung cu unt cald si se...
Cotlete cu sos de ciuperciSe scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...
Friptura de caprioaraPregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marunÂtaie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...
Rata pe varzaSe curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si...
Rata la capacCarnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se...
Friptura de iepure cu sos de smantanaFacem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...
Friptura de iepureSe marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de...
Friptura de iepure cu sos de vinSe marineaza carnea, apoi se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora, dupa...
Iepure cu tarhonDupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop...
Iepure cu sos de ceapaSe pun deoparte 10-15 zmeure pentru decorare. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...
Spuma de zmeuraMuschiul se taie in felii potrivit de groase, care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe o farfurie si...
Biftec cu ciuperciSe spala carnea, se sterge cu un prosop curat si se taie felii, care apoi se ung cu ulei si putin mustar. Se aseaza feliile...
Biftec corsicanSe trec feliile de muschi prin ou batut, apoi prin faina si se prajesc in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se...
Biftec elvetianFeliile de carne se sterg cu un prosop curat, se ung cu ulei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei incins...
Biftec englezescSe spala spanacul, se pune la fiert cu apa cu sare, apoi se scoate si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de...
Biftec cu garnitura de spanacSe curata carnea de pielite si se taie felii groase. Se pune intr-o tava cu o ceasca de ulei si o cana de supa de zarzavat....
Friptura de vacaCuratam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de...
Rata cu maslinePieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe plamadesc ingredientele necesare blatului si se baga la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca...
Prajitura cu macSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaSe plamadesc bine toata ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura:...
Prajitura cu mereSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul...
Prajituri in forma de migdaleTurnati pe fundul unei tavi aprox. 1 kg de sare. Stomacul puiului spalat si curatat se presara cu tarhon sau se asaza in el o...
Pui prajit pe pat de sarese faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste,...
Cornulete miciSe taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocantSe fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustarSe spala carnea si se taie cubulete potrivite. Se curata ceapa si usturoiul, iar apoi se maruntesc. Se spala rosia si ardeiul...
Cotlet de porcSe curata merele, se tai bucatele si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Prafurile de budinca se amesteca cu 300 ml apa...
Desert cu merePiscoturile se amesteca cu ananasul si se pune deoparte. Frisca se bate spuma, se adauga smantana, zaharul, esenta de rom,...
Desert de ananasSunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe in doua, iar...
Frigarui de sunca si carnatiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori