Se face rantasul alb din unt cu faina. Se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea...
Sos de usturoi cu fainaSe face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...
Sos de marar cu smantanaSe prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, faina in unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mararul taiat fin. Inainte de...
Sos de marar cu ouSe freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...
Sos de hreanSe spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba. Se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si...
Sos de rosiiSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana...
Sos maioneza cu mustarSe pun galbenusurile intr-un castron, cu otetul, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu tarhonSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos tartarSe fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...
Sos de ouSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos de sardeleSe subtiaza mustarul cu putin otet sau zeama de lamaie. Se freaca cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Se condimenteaza cu...
Sos de mustarSe subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul si se freaca, turnind uleiul picatura cu picatura. Se potriveste...
Sos de mustar cu tarhonPatlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste...
Salata de patlagele vineteSe aleg ardei grasi cat mai netezi. Se coc pe masina cu grija ca sa nu se arda. Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu...
Salata de ardei coptiSe aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii. Se taie in sferturi, se indeparteaza...
Salata de gogosariEste o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot manca crude ca: rosii, ardei, castraveti, ceapa,...
Salata bulgareasca de varaSe curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...
Scordolea de nuciSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu smantanaEste usor de preparat. In functie de anotimp se pot schimba unele din ingrediente. Cartofii fierti in coaja se curata de...
Salata orientala in cuibSe curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se...
Salata de sparanghelSe curata telina si se taie ca fideaua. Se opareste cu apa clocotita cu sare. Se scurge bine de apa. Se face un sos de...
Salata de telinaPentru aceasta salata se cer cantitati egale de telina, sfecla si mere. Se fierbe sfecla si apoi se curata, se opareste...
Salata de telina cu sfeclaSe aleg rosii rotunde, nu prea coapte si de marime potrivita. Se spala, se taie felii si se asaza in farfuria de salata....
Salata de patlagele rosiiSe alege spanacul si se spala in mai multe ape. Se opareste cu apa clocotita sarata, se scurge si se taie nu prea marunt. Se...
Salata de spanacSe curata ciupercile, se spala si se pun sa fiarba in apa cit sa le cuprinda, cu sare si putin piper. Cand sunt gata, se...
Salata de ciuperciSe fierb cartofii cu coaja, si inca fierbinti se curata si se taie in felii subtiri. Se pregateste sosul cu ulei, otet,...
Salata de cartofiSe fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care...
Salata de cartofi cu ceapaSe fierb cartofii chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Se face o maioneza cu mustar, bine potrivita de...
Salata de cartofi cu tarhonSe fierbe fasolea cu un morcov, patrunjel si o ceapa. Cand este gata, se scoate zarzavatul si cat este inca fierbinte se...
Salata de fasole boabeSe fierb cartofii chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Fasolea se fierbe separat cu o ceapa si putina...
Salata de cartofi si fasole boabePentru salata se prefera fasolea grasa. Se curata, se spala si se pune la fiert cu apa fierbinte si putina sare. Cand este...
Salata de fasole verdeSe curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Sa nu fie prea fiarta. Se scurge bine de apa si...
Salata de conopidaSe curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Nu trebuie sa fie prea fiarta. Se scurge bine de...
Salata de conopida cu rosiiSe spala salata din mai multe ape, se curata de frunze vestede, se desprind unele de alte si apoi se scurg de apa. Se...
Salata verde cu smantanaSe spala salata din mai multe ape, se curata de frunze vestede, se desprind unele de alte, se scurg de apa. Intr-un castron...
Salata de andiveSe curata castravetii si se taie felii foarte subtiri. Se sareaza, ceva mai mult decat s-ar cere dupa gust. Se tin in...
Salata de castravetiSe taie varza foarte fin si se sareaza. Se lasa sa stea o jumatate de ora. Se stoarce in maini. Se pune ulei si otet si se...
Salata de varza albaSe taie varza foarte fin. Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce. Se pune la foc sa fiarba otet de vin...
Salata de varza rosieSe taie. varza foarte fin, se sareaza, se stoarce si apoi se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cat...
Salata de varza rosie cu mereSfecla pentru salata se poate pregati fie coapta la cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu...
Salata de sfeclaPrazul se poate face salata crud sau fiert. Daca se fierbe, se pune prazul curatat si taiat in bucati de 5-6 cm cu apa...
Salata de prazSe spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Pateu de ficatFicatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat...
Spuma de ficat in aspicSe fierbe orezul conform indicatiilor de pe cutie si se lasa sa se raceasca. Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare (sau se p
Salata de orezSe spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Ficat in aspicSe toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a...
Pateu imitatSe aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala si se aseaza intr-o cratita pe masina, punand in fiecare cate...
Ciuperci umpluteAceasta reteta este foarte delicioasa. Daca vrei sa pregatesti ciuperci umplute cu branza si marar, ai nevoie de ciuperci,...
Ciuperci umplute cu branza si mararGulia, telina, morcovii, castravetele si merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca presata se taie...
Salata de cruditatiSe spala salata in mai multe ape, se curata de frunze vestede. Se desprind unele de altele apoi se scurg de apa. Intr-un...
Salata verdeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori