Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il...
Sos de unt
Se subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul. Se adauga cateii de usturoi tocati marunt si se freaca turnand...
Sos de mustar cu usturoi
Se curata usturoiul si se sfarama cu putina sare in piulita de lemn pina se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se...
Mujdei de usturoi
Se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus....
Sos de usturoi Aioli
Se face rantasul alb din unt cu faina. Se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea...
Sos de usturoi cu faina
Se face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...
Sos de marar cu smantana
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, faina in unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mararul taiat fin. Inainte de...
Sos de marar cu ou
Se freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...
Sos de hrean
Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba. Se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si...
Sos de rosii
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana...
Sos maioneza cu mustar
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu otetul, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu tarhon
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos tartar
Se fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...
Sos de ou
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos de sardele
Se subtiaza mustarul cu putin otet sau zeama de lamaie. Se freaca cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Se condimenteaza cu...
Sos de mustar
Se subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul si se freaca, turnind uleiul picatura cu picatura. Se potriveste...
Sos de mustar cu tarhon
Patlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste...
Salata de patlagele vinete
Se aleg ardei grasi cat mai netezi. Se coc pe masina cu grija ca sa nu se arda. Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu...
Salata de ardei copti
Se aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii. Se taie in sferturi, se indeparteaza...
Salata de gogosariEste o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot manca crude ca: rosii, ardei, castraveti, ceapa,...
Salata bulgareasca de vara
Se curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...
Scordolea de nuci
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu smantanaEste usor de preparat. In functie de anotimp se pot schimba unele din ingrediente. Cartofii fierti in coaja se curata de...
Salata orientala in cuib
Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se...
Salata de sparanghel
Se curata telina si se taie ca fideaua. Se opareste cu apa clocotita cu sare. Se scurge bine de apa. Se face un sos de...
Salata de telina
Pentru aceasta salata se cer cantitati egale de telina, sfecla si mere. Se fierbe sfecla si apoi se curata, se opareste...
Salata de telina cu sfecla
Se aleg rosii rotunde, nu prea coapte si de marime potrivita. Se spala, se taie felii si se asaza in farfuria de salata....
Salata de patlagele rosii
Se alege spanacul si se spala in mai multe ape. Se opareste cu apa clocotita sarata, se scurge si se taie nu prea marunt. Se...
Salata de spanac
Se curata ciupercile, se spala si se pun sa fiarba in apa cit sa le cuprinda, cu sare si putin piper. Cand sunt gata, se...
Salata de ciuperci
Se fierb cartofii cu coaja, si inca fierbinti se curata si se taie in felii subtiri. Se pregateste sosul cu ulei, otet,...
Salata de cartofi
Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care...
Salata de cartofi cu ceapa
Se fierb cartofii chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Se face o maioneza cu mustar, bine potrivita de...
Salata de cartofi cu tarhon
Se fierbe fasolea cu un morcov, patrunjel si o ceapa. Cand este gata, se scoate zarzavatul si cat este inca fierbinte se...
Salata de fasole boabe
Se fierb cartofii chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Fasolea se fierbe separat cu o ceapa si putina...
Salata de cartofi si fasole boabe
Pentru salata se prefera fasolea grasa. Se curata, se spala si se pune la fiert cu apa fierbinte si putina sare. Cand este...
Salata de fasole verde
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Sa nu fie prea fiarta. Se scurge bine de apa si...
Salata de conopida
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Nu trebuie sa fie prea fiarta. Se scurge bine de...
Salata de conopida cu rosii
Se spala salata din mai multe ape, se curata de frunze vestede, se desprind unele de alte si apoi se scurg de apa. Se...
Salata verde cu smantana
Se spala salata din mai multe ape, se curata de frunze vestede, se desprind unele de alte, se scurg de apa. Intr-un castron...
Salata de andive
Se curata castravetii si se taie felii foarte subtiri. Se sareaza, ceva mai mult decat s-ar cere dupa gust. Se tin in...
Salata de castraveti
Se taie varza foarte fin si se sareaza. Se lasa sa stea o jumatate de ora. Se stoarce in maini. Se pune ulei si otet si se...
Salata de varza alba
Se taie varza foarte fin. Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce. Se pune la foc sa fiarba otet de vin...
Salata de varza rosie
Se taie. varza foarte fin, se sareaza, se stoarce si apoi se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cat...
Salata de varza rosie cu mere
Sfecla pentru salata se poate pregati fie coapta la cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu...
Salata de sfecla
Prazul se poate face salata crud sau fiert. Daca se fierbe, se pune prazul curatat si taiat in bucati de 5-6 cm cu apa...
Salata de praz
Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Pateu de ficat
Ficatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat...
Spuma de ficat in aspicSe fierbe orezul conform indicatiilor de pe cutie si se lasa sa se raceasca. Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare (sau se p
Salata de orez
Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Ficat in aspic
Se toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a...
Pateu imitat
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc