Oparim 2 minute ficatul in apa fierbinte si il strecuram. Gaurim in mijloc medalioanele de porc si pozitionam ficatul...
Friptura porc cu bacon
Presaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem...
Pulpa de gasca cu varza
Curatam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile...
Tort de morcovi
Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci....
Tort de mere
Pentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii Kinder
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...
Ciorba de fasole verde
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosii
Sfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanInghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile...
Inghetata italiana
Amestecam ingredientele cu exceptia martipanului si a glazurii. Framantam pana obtinem un aluat usor de format. Intindem...
Tort cu martipan in forma de numar
Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul...
Jeleu Bavarez
Taiem fasii pulpa perelor. Taiem ceapa fasii si le calim in unt. Adaugam fasiile de pere la cele de ceapa si le calim...
Pastrav crocant
Feliem ceafa in felii de grosimea unui deget si le condimentam cu piper, sare, mustar si lasam sa se odihneasca la frigider,...
Tocanita de cartofi
Amestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este...
Clatite cu gem de capsuni, smochine si sirop de artar
Condimentam pieptul de pui si il ungem cu branza de oaie. Il rulam impreuna cu feliile de slanina si il prajim in ulei.
Piept de pui cu branza de oaie si slanina
Presaram costita cu sare si o lasam sa stea 1 zi. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Macinam ficatul si taiem carnea...
Costita umpluta
Amestecam ouale cu sare, lapte si faina. Daca este necesar adaugam apa minerala pana obtinem o consistenta a aluatului ca de...
Placinte cu branza de oaie si marar
Prajim zaharul, il diluam cu lapte si il lasam la racit. Batem spuma galbenusurile cu 5 dkg de unt, 5 dkg de zahar pudra, la...
Prajitura Matilda
Framantam bine ingredientele si le lasam la dospit ½ de ora. Apoi impartim aluatul in 3 parti si il framatam. Intindem o...
Felii cu cascaval afumat
Fierbem galbenusurile cu zaharul, pachetele de budinca si laptele pana obtinem o crema groasa. Adaugam la amestecul racit...
Prajitura cu crema cu budinca de vanilie
Dospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...
Pogaci cu usturoi
Framantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....
Foetaj
Pentru bilute framantam margarina la temperatura cemerei cu zaharul si cu restul ingredientelor si formama bilute de marimea...
Prajitura cu branza
Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi....
Cozonac de sarbatoare
Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...
Ciorba de carne si legume cu smantana
Cu o seara inainte de preparare taiem in 2 pieptul de pui dezosat si il feliem. Turnam intr-un vas adanc uleiul si adaugam...
Piet de pui la gratar cu verdeturi
Curatam ciupercile si le spalam. Alegem 16 palarii mai frumoase si le punem deoparte. Curatam ceapa verde si o taiem marunt....
Ciuperci umplute cu sunca si cascaval
Sare, piper, foi de dafin Calim ceapa intr-o lingura de untura, adaugam pasta de rosii, condimentele, diluam cu apa si...
Cotlet de porc umplut cu cascaval
Taiem carnea in felii de grosimea degetului, "infuriem” o parte cu amestecul de ulei (adaugam la ulei piperul macinat...
Ceafa la gratar
Fierbem putin varza in apa cu sare inainte de a o pune pe gratar. Taiem rondele legumele. Infasuram varza una cate una in...
Friganele cu legume
Presaram feliile de carne cu sare si piper si le ungem cu mustar. Le punem una cate una pe folie de aluminiu si le decoram...
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Se taie felii rosiile, castravetii, ceapa, usturoiul si mararul verde si se pun intr-un castron. Se adauga maslinele si se...
Salata de rosii cu masline
Imvelim cartofii cu feliile de slanina. Amestecam maghiranul cu 4 linguri de ulei. Tragem pe frigaruie carnatul si cartofii...
Frigarui cu carnati Bavaria
Curatam ciupercile, le spalam si le scurgem, le taiem rondele. Taiem cubulete slanina afumata. Topim untul, adaugam slanina...
Ciuperci umbrela cu slanina
Spalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati subtiri, le condimentam cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem 2...
Rulada de pastrav - biban afumat cu legume la grill
Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama...
Sardele picante la gratar
Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa...
Gulas cu ciuperci si smantana
Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...
Gulas la ceaun
Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam...
Ciorba de varza cu ciolanCartofii dulci prajiti cu usturoi sunt o gustare delicioasa pe care o puteti pregati acasa, o alternativa sanatoasa la...
Cartofi dulci prajiti cu usturoi
Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre...
Tocana de cerb in ceaun
Feliem ceafa si o presaram cu sare, piper si putin ulei si punem la macerat in frigider 4-5 ore. Fierbem cartofii in coaja,...
Ceafa de porc la gratar cu cartofi cu smantana, cepa si slanina
Condimentam carnea, o framantam si formam bilute. Taiem rondele cartofii, ceapa, rosiile si ardeii si le tragem pe frigarui...
Frigarui de carne cu legume
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos de faina
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos de faina cu ou
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos cu oua rascoapte
Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe...
Sos de vin
Se pun intr-o cratita, cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe...
Sos de ciuperci cu vin
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un...
Sos de ciuperci cu smantana
Se prajeste o lingura de faina cu lingura de unt. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adaugat otetul si o lingurita de...
Sos pentru fripturi
Spalam rosiile si tuchiniul cu 4-5 ore inainte de preparare si le feliem. Pisam usturoiul, il amestecam cu 4 linguri de ulei...
Branza de oaie marinata pe gril
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc