Taiem cubulete cartofii si legumele si le punem la fiert in apa. Cand devin pe jumatate moi adaugam fulgii de ovaz....
Supa de cartofi cu fulgi de ovazSalata se spala, se usuca, apoi se taie marunt , se adauga pieptul de pui fiert si taiat marunt, apoi porumbul scurs de...
Salata delicioasaCrestam cotletul cu un cutit ascutit, cu miscari din dreapta spre stanga adancim crestaturile. Taiem ceafa de porc si slanina...
Cotlet umplut in mod maghiarCuratam legumele si le taiem in patratele de 1 cm. Le punem pe foc in putin ulei, adaugam sarea, presaram cu faina, prajim...
Ciorba cu costitaPunem la fiert o oala cu apa, adaugam delicatul, sarea, ardeiul verde si restul legumelor. Curatam si taiem in fasii subtiri...
Supa macelaruluiMacinam carnea si o amestecam cu cartofii curatati si razuiti cruzi. Adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de...
Supa banateana cu galuste (caserola)Scrumbia se dezoseaza, se marunteste, iar daca e prea sarata se poate lasa in putina apa la desarat. Nucile se faramiteaza....
Salata cu scrumbieSe aseaza pe un platou crutoanele, salata verde si pieptul de pui facut la gratar . Dressingul facut din ingredientele de mai...
Salata CaesarPisam usturoiul si ceapa. Le calim in ulei fierbinte. Adaugam morcovii taiati cubulete, radacina, gulia, telina si mazarea....
Supa macelaruluiInmuiem chifla in apa si o stoarcem. Macinam carnea impreuna cu chifla inmuiata. Adaugam oul intreg, sarea, piperul si...
Supa cu galuste de carne si mararInmuiem carnea in apa rece, astfel nu-si pierde gustul, doar scade cantitatea de sange din carne si astfel nu va face asa...
Supa cu carne de vitaSpalam fasolea si o alegem. O punem intr-o oala cu presiune si o acoperim cu 1,5 l de apa. Fierbem 1 ora la foc mic. Taiem...
Supa de fasole amestecataPunem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...
Mancare de fasolePunem la fiert in apa rece carnea taiata cubulete. Curatam legumele si le razuim. Punem rosiile in apa fierbinte ca sa le...
Ciorba taranuluiSpalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva....
Pui cu usturoi si mamaligaCrestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperciPunem la fiert intr-un ceaun apa, adaugam cuburile de condimente de supa, carnea si pulpa afumata taiate cubulete si ardeiul...
Ciorba de la taraTaiem marunt fasolea verde si o fierbem impreuna cu usturoiul in atata apa sarata cat sa o acopere. Prajim putin faina in...
Supa de fasole uscata amestecataIndepartam coditele rosiilor, le oparim si le curatam. Le pisam printr-o sita si dupa ce se racesc putin le punem intr-un vas...
Supa de rosii cu gheataTaiem cartofii cubulete, iar fasolea verde o taiem in fasii de 2 cm in lungime si le punem la fiert in atata apa cat sa le...
Supa falsaTaiem porumbelul in doua si il punem impreuna cu legumele, taiate in bucati mai mari, intr-o oala. Adaugam apa rece, ceapa...
Supa de porumbel cu galuste de ficatAmestecam elegant, scrumbia (desarata, dezosata si fara pielita ) , taiata cubulete, cu merele taiate felii subtiri, cu...
SalataAmestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...
Placinte simplePrajim ceapa si adaugam cartofii. Condimentam cu sare si piper. Turnam deasupra ouale si coacem amestecul. Razuim cascaval...
Cartofi cu ouSe fierbe intr-un vas laptele cu nesul. Se freaca zaharul cu galbenusurile puse pe rand. Se toarna peste galbenusuri...
Inghetata de cafeaSe spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-un vas piureul de caise cu zaharul, vanilia...
Inghetata de caiseTaiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod BacskaTaiem in bucati carnea de curcan si o fierbem in atata apa cat sa o acopere. Condimentam cu sare si piper, acoperim cu un...
Tocanita de curcan cu merePrajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem...
Orez cu zuchiniAceste prajituri cu ciocolata sunt pur si simplu minunate. Cu o crema delicata de portocale, reteta de prajituri combina...
Prajituri cu ciocolataTortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice...
Tort de banane simpluAmestecam carnea macinata cu dovleacul razuit si pisat, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Din amestecul framantat bine...
Chiftele de peste cu dovleacCuratam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...
Amestec de legume cu dovleacFramantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...
Placinte creteAmestecam carnea cu orezul, patrunjelul, sarea si piperul. Ungem o tava cu ulei, umplem ardei taiati in doua pe lungime si ii...
Ardei umplutiSe adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga...
Inghetata de alune cu friscaFasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple...
Iahnie cu carnatiSe prepara caramelul punand intr-o craticioara zaharul sa se arda. Se toarna peste el migdalele taiate fin, se amesteca...
Inghetata caramelSe maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa...
Inghetata cu ciocolata si stafideIn ajun se pune forma pentru inghetata in congelator. Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul...
Inghetata cu cafea si nuciFierbem pulpa in atata apa cat sa o acopere, pana devine moale. Dupa racire o feliem. Curatam cartofii si ii taiem in...
Varza ardeleneasca cu vin si pulpa afumataTaiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasoleAmestecam sunca taiata marunt cu atata smantana cat sa obtinem o crema neteda. Umplem clatitele cu crema. Le prindem in forma...
Clatite cu sunca de casaRazuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...
Placinte cu dovleacTaiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajitSpalam bine costreiul, il strecuram si il punem intr-o tava de 23 de cm, turnam apa in proportie de 1:4, presaram sare,...
Pizza cu costrei si tuchiniFramantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...
Strudel PintyokeInmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varzaSfaramam untura cu putina sare si faina, apoi adaugam galbenusurile si paharul de smantana. Intindem aluatul si taiem forme...
Cornulete cu macFramantam o bucata de untura sau margarina cu o cana de lapte amestecata cu 2 dkg de bicarbonat de amoniu, 4 galbenusuri si...
Prajitura cu miereBatem frisca si pisam le cu ul pudra, zeama de lamaie si ul vanilat. Gelatina fiarta si racita o adaugam la crema si o punem...
Tort de capsuniUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori