Cartofii fierti se curata de coaja si se taie in felii. Ceapa curatata se taie felii cat se poate de subtiri si impreuna cu...
Salata de heringi sau de scrumbii saratePutem folosi ciuperci de diverse soiuri. Prajim ceapa taiata marunt in untura si o presaram cu boia. Spalam si curatam...
Ciuperci dupa reteta secuiascaIntindem 4 bucati de folie de aceeasi marime una langa cealalta si punem in fiecare o felie de ceafa de porc condimentata cu...
Friptura talharuluiOparim carnea 5 minute in apa sarata cu otet, apoi o spalam cu apa rece si o taiem cubulete. O punem intr-un ceaun si turnam...
Gulas irlandez cu carne de oaieDezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...
Supa PalocScoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaieUngem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varzaCuratam usturoiul si il pisam. Amestecam carnea macinata cu usturoiul, sarea, piperul, chimenul, praful de boia si pasta de...
Rulada de curcan umpluta cu carnatSe alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in...
Salata verdeSalata verde se spala si se aleg frunzele. Dupa ce s-au spalat se aseaza in salatiera. Peste ea se pun felii taite de...
Salata verde cu castraveti si rosiiCuratam morcovul, prazul, ardeiul si taiem fasii. Clatim 200 gr de ciuperci si le feliem. Strecuram conservele de porumb si...
Supa cu legume chinezestiInmuiem stafidele in rom. Zdrobim cu furculita pireul de castane. Luam un polonic de lapte si amestecam cu praful de budinca...
Supa crema de castane cu stafide cu romPrajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...
Gulas cu pesteIndepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...
Supa de macris cu frisca si ouFierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linteTaiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...
Supa de pasarePunem intr-un vas uns, rezistent termic, ardeii curatati si taiati in jumatati si ii umplem cu amestecul de cartofi cu ceapa....
Ardei prajiti cu cartofiPresaram fileul de porc cu sare si piper, 3 felii le presaram si cu parmezan razuit si cu busuioc proaspat. Tragem carnea pe...
Carne de porc cu zuchiniRazuim pe lungime morcovii si sparanghelul, adaugam fasolea verde si le fierbem. Condimentam cu marar, sare si piper si...
Supa cu mararIndepartam grasimea de pe zeama de carne afumata. O fierbem si o ingrosam cu un amestec de smantana si faina. Condimentam...
Supa saraca cu smantanaFierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...
Supa borsTaiem fasolea verde in bucati de 2 cm, taiem cartofii cubulete, iar morcovul si patrunjelul ii taiem rondele. Incalzim putin...
Supa de fasole verde VeronicaTaiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si...
Supa de gaina acraTaiem cartofii cubulete. Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de...
Supa mixtaPunem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand...
Supa cu cartofi prajitiFierbem supa din legume si cuburi. Din frisca si restul ingredietelor preparam galuste. Salvia le cofera o aroma speciala....
Supa de legume cu galuste de carneRupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina....
Fasole amestecata dupa reteta buniciiScoatem miezul dovleacului si il punem la fiert in apa rece. Preparam supa de carne in mod obisnuit, adaugam legumele,...
Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieniTaiem varza fasii. Taiem morcovii cubulete. Taiem slanina in bucatele mici. Prajim slanina intr-o oala. Adaugam legumele si...
Supa FrankfurtPunem la fiert maruntaiele de pui impreuna cu patrunjelul, morcovii, ceapa – o scoatem mai tarziu – si usturoiul....
Supa cu smantanaInmuiem painea si o punem la fiert in supa de carne. Condimentam cu chimen, ceapa razuita, foi de dafin si cascaval afumat....
Supa brutaruluiPrajim ceapa in putin ulei. Adaugam bucati de patrunjel si morcovi taiati cubulete, gulia taiata patratele si cartoful pisat....
Supa saracaPrajim prazul feliat in 50 gr de unt si il diluam cu 800 ml de supa de carne. Cand da in clocot, adaugam 400 gr de mere...
Supa de prazTurnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si...
Carne de vanat cu pruneTaiem cubulete carnea si o fierbem in apa. Pregatim ingredientele: ceapa rosie o taiem marunt, morcovii, telina si cartofii...
Ciorba ardeleneasca cu carne de vita350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru...
Mancare de fasole uscataInainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linteCu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...
Mancare de mazare uscata500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taitei cu branzaSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macSe spala salata, se rupe bucati, se adauga porumbul, ciupercile, rucola. La sfarsit se pune ulei de masline si otet balsamic.
Salata RuccolaDezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...
Piept de pui prajitTaiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...
Sarmale BavariaFeliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...
Tocana de carne de vanat cu mereSpalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...
GulasPrajim ceapa in untura, adaugam carnea taiata cuburi si legumele taiate fasii subtiri si prajim putin. Turnam apa si fierbem...
Supa de carne de la HarghitaPrajim ceapa rosie taiata marunt in untura si presaram condimetele de ardei. Adaugam varza acra spalata si o fierbem pana...
Cartofi cu varzaTaiem ingredientele cubulete. Legam condimentele intr-un saculet de condimente, le punem in vinul rosu, adaugam jumatate de...
Pulpa de gasca beataFierbem supa de fasole in mod obisnuit, adaugam putin otet. Taiem partea de sus a painii, scoatem miezul si o punem intr-o...
Supa de fasole cu ciolan in paineSpalam ciupercile in apa si le oparim, le lasam sa stea putin astfel incat sa se scurga zeama neagra si le strecuram. Le...
Supa acra de ciuperci porciniCuratam dovleacul si telina si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala si adaugam 4 dl de lapte si 3 dl de supa de carne....
Supa de dovleac cu castaneUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori