Din capatana verzei murate se scoate mijlocul (miezul), se taie in fasii lungi sau in cuburi, care se pun in salatiera....
Salata de varza murata
Varza se taie in fasii subtiri sau in cuburi. Ceapa si cartofii fierti se taie felii subtiri si se amesteca cu varza scursa...
Salata de varza murata cu cartofi
Varza se taie foarte subtire, se sareaza, se freaca si se lasa sa stea o jumatate de ora, dupa care se stoarce bine. Se...
Salata de varza rosie
Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit,...
Icre de crap sau stiuca
Cartofii fierti se curata de coaja si se taie in felii. Ceapa curatata se taie felii cat se poate de subtiri si impreuna cu...
Salata de heringi sau de scrumbii sarate
Putem folosi ciuperci de diverse soiuri. Prajim ceapa taiata marunt in untura si o presaram cu boia. Spalam si curatam...
Ciuperci dupa reteta secuiasca
Intindem 4 bucati de folie de aceeasi marime una langa cealalta si punem in fiecare o felie de ceafa de porc condimentata cu...
Friptura talharului
Oparim carnea 5 minute in apa sarata cu otet, apoi o spalam cu apa rece si o taiem cubulete. O punem intr-un ceaun si turnam...
Gulas irlandez cu carne de oaie
Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...
Supa Paloc
Scoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaie
Ungem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varza
Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam carnea macinata cu usturoiul, sarea, piperul, chimenul, praful de boia si pasta de...
Rulada de curcan umpluta cu carnat
Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in...
Salata verdeSalata verde se spala si se aleg frunzele. Dupa ce s-au spalat se aseaza in salatiera. Peste ea se pun felii taite de...
Salata verde cu castraveti si rosii
Curatam morcovul, prazul, ardeiul si taiem fasii. Clatim 200 gr de ciuperci si le feliem. Strecuram conservele de porumb si...
Supa cu legume chinezesti
Inmuiem stafidele in rom. Zdrobim cu furculita pireul de castane. Luam un polonic de lapte si amestecam cu praful de budinca...
Supa crema de castane cu stafide cu rom
Prajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...
Gulas cu peste
Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...
Supa de macris cu frisca si ou
Fierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linte
Taiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...
Supa de pasare
Punem intr-un vas uns, rezistent termic, ardeii curatati si taiati in jumatati si ii umplem cu amestecul de cartofi cu ceapa....
Ardei prajiti cu cartofi
Presaram fileul de porc cu sare si piper, 3 felii le presaram si cu parmezan razuit si cu busuioc proaspat. Tragem carnea pe...
Carne de porc cu zuchini
Razuim pe lungime morcovii si sparanghelul, adaugam fasolea verde si le fierbem. Condimentam cu marar, sare si piper si...
Supa cu marar
Indepartam grasimea de pe zeama de carne afumata. O fierbem si o ingrosam cu un amestec de smantana si faina. Condimentam...
Supa saraca cu smantana
Fierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...
Supa bors
Taiem fasolea verde in bucati de 2 cm, taiem cartofii cubulete, iar morcovul si patrunjelul ii taiem rondele. Incalzim putin...
Supa de fasole verde Veronica
Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si...
Supa de gaina acra
Taiem cartofii cubulete. Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de...
Supa mixta
Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand...
Supa cu cartofi prajiti
Fierbem supa din legume si cuburi. Din frisca si restul ingredietelor preparam galuste. Salvia le cofera o aroma speciala....
Supa de legume cu galuste de carne
Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina....
Fasole amestecata dupa reteta bunicii
Scoatem miezul dovleacului si il punem la fiert in apa rece. Preparam supa de carne in mod obisnuit, adaugam legumele,...
Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieni
Taiem varza fasii. Taiem morcovii cubulete. Taiem slanina in bucatele mici. Prajim slanina intr-o oala. Adaugam legumele si...
Supa Frankfurt
Punem la fiert maruntaiele de pui impreuna cu patrunjelul, morcovii, ceapa – o scoatem mai tarziu – si usturoiul....
Supa cu smantana
Inmuiem painea si o punem la fiert in supa de carne. Condimentam cu chimen, ceapa razuita, foi de dafin si cascaval afumat....
Supa brutarului
Prajim ceapa in putin ulei. Adaugam bucati de patrunjel si morcovi taiati cubulete, gulia taiata patratele si cartoful pisat....
Supa saraca
Prajim prazul feliat in 50 gr de unt si il diluam cu 800 ml de supa de carne. Cand da in clocot, adaugam 400 gr de mere...
Supa de praz
Turnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si...
Carne de vanat cu prune
Taiem cubulete carnea si o fierbem in apa. Pregatim ingredientele: ceapa rosie o taiem marunt, morcovii, telina si cartofii...
Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru...
Mancare de fasole uscata
Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linte
Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...
Mancare de mazare uscata
500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taitei cu branza
Se fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu mac
Se spala salata, se rupe bucati, se adauga porumbul, ciupercile, rucola. La sfarsit se pune ulei de masline si otet balsamic.
Salata Ruccola
Dezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...
Piept de pui prajit
Taiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...
Sarmale Bavaria
Feliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...
Tocana de carne de vanat cu mere
Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...
Gulas
Prajim ceapa in untura, adaugam carnea taiata cuburi si legumele taiate fasii subtiri si prajim putin. Turnam apa si fierbem...
Supa de carne de la Harghita
Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura si presaram condimetele de ardei. Adaugam varza acra spalata si o fierbem pana...
Cartofi cu varza
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc