Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si...
Zacusca de ardei si gogosariSe coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in...
Zacusca de vinete si gogosariSe taie ca fideaua, un rest de rasol de vaca sau de pasare, putina sunca, castravetii in otet si ouale rascoapte. Se...
Salata cu aspicPieptul de curcan rece, curatat de piele, este desfacut in fasii mici si este amestecat cu o cantitate dubla de andive...
Maioneza de pasare cu andiveDaca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap...
Cap de vitel in aspicSe curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai...
Cap de vitel cu maionezaPiftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert...
Piftii de porc sau vitelSe fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune...
Piftii de pasareSe curata creierul si se fierbe in apa cu sare, adaugand o ceapa si putin otet. Se lasa sa se raceasca in apa. Se scurge, se...
Salata de creier cu salata verdeSe scot simburii, iar maslinele se dau prin masina de tocat carne sau printr-o sita. Se adauga miezul de franzela inmuiat in...
Salata de maslineSe fierbe fasolea uscata, se scurge si se trece prin sita. Dupa ce s-a racorit se bate bine cu o furculita, adaugind uleiul...
Salata de pireu de fasoleSe pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in...
Salata ruseascaSe pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in...
Salata de boeufSe aleg masline mari, frumoase, se cresteaza fiecare in lung si se fierb in citeva clocote, schimband apa o data sau de doua...
Masline cu patrunjelSe aleg masline mari, frumoase, si se fierb in apa, in citeva clocote, ca sa se mai desareze. Se cresteaza in lung, se...
Masline umpluteSe aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute. Se asaza in...
Ciuperci marinateSe coc tirii pe masina si se bat cit sint calzi pe fundul de lemn, cu pilugul de la piulita. Se curata de pielita si de oase...
Salata de tiriSe spala icrele, se scurg de apa si se curata de pielite, se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla pe coltul masinii, pe...
Salata de icre de crapIcrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai...
Salata de icre de stiucaSe pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cind apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se fierbe amestecind, pina ce...
Salata de icre imitateSe fierbe si se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors. Se freaca bine cu lingura de lemn, adaugand cite putin...
Salata de creierSe aleg rosii tari. Se taie un capac, se scobesc. Se presara cu sare si piper si se stropesc cu putin otet. Se asaza pe o...
Rosii umplute cu peste in uleiSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii cu orezSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu carne si ciuperciSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu pesteSe curata scrumbia, se spala si se lasa citeva ore in apa rece, ca sa se desareze. Se taie bucati. Se pregateste o salata de...
Salata de scrumbiiSe tin scrumbiile 24 de ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o...
Scrumbii sarate cu sos de mustarSe aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se...
Scrumbii marinateSe aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun...
Scrumbii rulateSe fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picanteSe fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute cu ciuperciSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca...
Oua umplute cu pasta de pesteSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficatSe fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca...
Oua cu gaturi de raciSe fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se...
Oua rascoapte cu sos picantSe fierb ouale tari. Cind s-au racit se curata si se taie in doua, in lung. Se asaza pe o farfurie cu galbenusul in jos si...
Oua rascoapte cu maionezaSe fierb ouale jumatate tari si se curata. Se asaza pe farfuria cu care vom servi la masa, felie de limba fiarta, iar...
Oua in aspicBatem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit....
Placinta cu caiseAmestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...
Placinta cu lapteCoacem un piscot din oua, zahar si faina. Fierbem o budinca groasa din lapte, zahar si praful de budinca si o amestecam cu...
Rulada cu nuca si martipanIntr-un vas mai mare se pun ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praful de copt si bicarbonatul) si se amesteca bine pana...
Blat de tort mai dieteticDin galbenuse se prepara o maioneza. Conopida se spala, se desface in buchete se fiebe, se scurge de apa si se raceste, apoi...
Salata de conopidaSe pun la fiert carnea impreuna cu morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul. Cand sunt reci se taie cubulete, se adauga...
Salata boeufConserva se scurge de zeama, pestele se sfarama si se aseaza intr-un castron. Adaugam ardeiul si ceapa taiate feliute, sare,...
Salata de peste cu legumeCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Peste ei adaugam ceapa si ardeiul taiat felii,...
Salata orientalaPunem la fiert gelatina in 2 dl de apa si o lasam sa se raceasca. Batem spuma frisca cu zaharul vanilat. Adaugam la frisca...
Tort cu smantana si fructeBatem spuma jumatate din cantitatea de unt impreuna cu 14 dkg de zahar si un plic de zahar vanilat. Adaugam 14 dkg de nuca,...
Prajitura RoyalPentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi Fierbem pastele in apa...
Prajitura PozsonyUngem cu ulei o forma de tort. Amestecam cu mixerul prajiturile (biscuitii) cu untul pana se sfarama. Ungem amestecul obtinut...
Tort de branzaInmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape...
Melci cu cacaoFramantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim...
Prajitura FericireUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori