Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste...
Kabab Kobideh cu carne tocata
Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime...
Kabab-a Barg friptura iraniana cu mielSpaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta originala de carbonara nu are...
Spaghetti carbonara
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardeiTortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare,...
Tort "Padurea Neagra"
Se freaca zaharul cu oul, se adauga celelalte ingrediente, pana se face o coca care se poate modela ca o plastilina. Se taie...
Prajitura cu mere
Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca...
Chec cu nuca
Se amesteca iaurtul cu zaharul si galbenusele, se adauga stafidele si albusele batute spuma. Foile de placinta se impart in...
Prajitura cu iaurt
Macroul afumat se dezoseaza si se taie bucatele mici, celalalt macrou se pune la fiert. Dupa care se dezoseaza si se taie...
Salata de peste cu maioneza
Se curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...
Friptura de caprioara
1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de...
Tocanita cu vinete
Se pune pieptul de pui la condimentat in ulei de masline cu putina sare, piper, boia si un pic de vegeta. 3 linguri de...
Shaorma nikky
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si...
Prajitura cu nuci si crema de caise
Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei...
Pui cu mazare verde
Ardeii se coc si se curata. Se sareaza si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun...
Mancare de ardei copti
Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza...
Nisetru cu linte si placintele de cartofi
Se spala portocala, se curata de coaja si se desface in bucati. Se stropesc bucatile de portocala cu suc de lamaie (cateva...
Salata de avocado cu creveti
Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in...
Tort de mere racoros
Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata,...
Regina Maria
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"
Se taie totul marunt, se amesteca cu conserva de ton dupa care se condimenteaza cu: ulei de masline, sare, piper si zeama de...
Salata cu ton
Se pune pieptul de pui pe gratar si cartofii la prajit, intre timp se taie salata verde juliene, rosiile cubulete,...
Salata bucatarului
Pe un platou sau farfurie rotunda se pune la mijloc tonul scurs bine si stropit cu cateva picaturi de lamaie (optional) de...
Asort
Se portioneaza pieptul de pui in felii se bate se aseaza pe jumatate: cascaval (afumat e mai interesant) si sunca se acopera...
Portofel aperitiv
Se taie carenea in felii groase si se rumeneste in unt. Se caleste ceapa, se pune peste carne, se adauga castravetii taiati...
Friptura de porc cu sos de castraveti
Se fierb funditele, dar nu prea tare deoarece la amestecare se sfarama, dupa racire peste ele se adauga porumbul, sunca si...
Salata fundite
Se pune cana de orez cu 3 cani de apa la fiert, la foc mic cu vegeta si se invarte din cand in cand sa nu se prinda. Se taie...
Orez cu legume si ficatei
Se pun pastele la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare. Intre timp se spala porumbul, se toaca in cuburi mici...
Salata cu porumb Bonduelle
Se freaca untul la care se adauga ouale unul cate unul, apoi zaharul pudra, faina si vanilia. Aluatul obtinut trebuie sa fie...
Biscuiti cu ciocolata
Preparare: se face o marinata din ulei, vin, otet, sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Se...
Frigarui cu creveti
Fileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta compozitie se ung...
Cordon Blanc
Carnea se spala si se sterge cu un servet de bucatarie. Cu un cutit care taie bine se face un buzunaras celor 4 felii de...
Cordon Vert
Se incinge bine tigaia. Se pune in tigaie 2 linguri de ulei si dupa cateva secunde se adauga usturoiul. Se caleste pana...
Creveti la tigaie cu ardei si spanac
Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...
Supa de fenicul si scoici.
Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui...
Pateuri cu osanza
O sonda, 1/2 plina cu gheata, Campari peste, suc de portocale pana la varf.
Campari Orange
Se umple o sonda 3/4 cu gheata, peste se arunca vodca, apa tonica pana la varf.
Vodka Tonic
Mango se curata de coaja, se desprinde de sambure si se taie in cuburi de marime medie. Piersica se spala si se taie in...
Cocteil de mango ºi piersici
Coaja de la o lamaie se toarna in forma de spirala. Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna...
Cocteil de kiwi
Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se...
Piept de curca cu portocale si varza de Bruxelles
Tiramisu reţetă adaptata Branza dulce se amesteca cu branza mascarpone, cu apa minerala, zaharul, praful de vanilie si 2...
Tiramisu reţetă adaptata
Se face un sirop din apa si zahar, se amesteca cu zeama de fructe fara sa se fiarba. Cand e rece se amesteca si cu frisca si...
Parfeu de fructe
Se pune puiul la fiert cu putin delikat. Dupa ce e fiert bine se scoate si se curata toata carnea de pe oase. Se inlatura si...
Ciorba de pui cu smantanaMusacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare...
Musaca de post
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de...
Sarmale cu varza acra
Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge...
Pollo alla diavola
Se fierbe orezul, se strecura lasand sa se raceasca. Se marunteste tonul, se taie cubulete rosile si mozzarella. Se amesteca...
Insalata di riso e tono
Se taie subtire morcovul, patrunjelul, prazul. Cartofii se taie ceva mai gros. Se pun la fiert in supa strecurata. Se adauga...
Supa de zarzavat
Se strivesc cu mana intr-un castron, fragi, bine copti. La 1 kg de fragi se poate adauga 1/4 de litru de apa. Se storc...
Sirop de fragi
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc