Se pune carnea taiata bucatele la fiert in apa cu sare. Dupa o jumatate d eora de fierbere, se dauga legumele curatate si...
Supa de vita
Se curata ananasul, se taie in felii, apoi se trec prin faina si se frig in ulei incins pe toate partile. Se scot bucatile...
Ananas rumenit
Se lasa fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta, apoi se fierbe si se face din ea un piure fin. Se amesteca cu orezul fiert...
Parjoale cu fasole
Se prajesc semintele de chimen in ulei, apoi se adauga faina si se rumeneste putin. Se adauga ceapa si morcovii rasi, se...
Supa de chimen cu ciuperci
Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina...
Turta dulce glazurata
Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie...
Galuste din malai
Se opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...
Bors de varza acraSe inmoaie feliile de cozonac in amestecul de vin si suc de fructe. Se asaza 4 felii pe fundul unui vas uns cu unt. Se asaza...
Budinca de cozonac cu mere
Se caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea si se lasa totul la foc pana scade zeama. Se adauga pasta de rosii, 3...
Clatite umplute cu carne tocata
Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se...
Supa crema de pui cu praz
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care...
Arici cu ciocolata
Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...
Baba cu rom
Se freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore,...
Tarta cu gem
Se unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie...
Tarta cu mere
Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3...
Prajitura Padurea Neagra
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga...
Tiramisu reţetă originala
Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o...
Clatite cu glazura de portocale
Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata...
Sachertorte
Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumari
Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnati
Se curata soriciul, se spala bine, apoi se taie in fasii, care se presara cu sare grunjoasa. Se ruleaza fasiile si se prind...
Sorici la gratar
Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumati
Se fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa...
Choux a la creme
Se pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apa
Se curata muschiul, se spala si se taie din acesta 2 bucati de 7 cm grosime. Se presara cu sare si piper, dupa care se...
Mancare de vita cu ciuperci si sos de rosii
Se fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofi
Se fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata Birmingham
Se curata salata, se taie in sferturi si se asaza intr-un castron mare. Se amesteca separat, la foc mic, vinul, uleiul,...
Salata calda de Islanda
Se curata andivele si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, apoi se curata si se...
Salata de andive cu cartofi
Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...
Sos bolognez
Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos Soubise
Se amesteca galbenusurile batute cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga apoi...
Sos Sabayon
Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanat
Se rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...
Sos Madeira
Se pun toate ingredientele intr-un vas, apoi se fierb, amestecand continuu. Separat, se amesteca zeama de la 1 lamaie cu 50...
Sos englezesc
Se incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca...
Sos spaniol
Se topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...
Sos bechamel
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...
Sos Veloute
Se curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...
Vitel Stroganoff
Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...
Consome
Se curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa...
Supa-crema cu cartofi si praz
Se curata carnea, se spala si se sterge. Se taie apoi in felii pe orizontala, cate un buzunar. Se bat putin, se presara cu...
Cordon bleu
Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un...
Cocos in vin
Se taie carnea felii subtiri, egale. Se incinge untul, apoi se prajesc bucatile de carne sarate, piperate si trecute prin...
Escalop de vitel
Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate...
Piept de curcan in foietajSe taie carnea in felii subtiri, se sareaza si pipereaza, apoi se bate cu ciocanul se carne. Se dau apoi feliile prin faina,...
Snitel vienez
Se curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...
Muschi de vita in foietaj
Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la...
Parfe de cacao
Se taie marunt fructele confiate impreuna cu cojile de portocale confiate, se amesteca cu putin sirop de la fructele...
Inghetata de ciocolata cu fructe confiateInghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele...
Inghetata de cirese amare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori