Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte, sare, piper, ceapa tocata fin, putin usturoi, 1 ou crud, marar,...
Rulada de carne
Se intinde jumatate din aluatul de foietaj intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace...
Placinta rumena si gustoasa
Se toaca marunt patrunjelul, ceapa si jumatate din ciuperci. Se amesteca cu crema de branza si cu galbenusul, apoi se...
Piept de pui umplut
Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la...
Saramura de peste
Se amesteca drojdia cu putin lapte si zahar. Se lasa totul la dospit 15 minute, apoi se adauga restul de ingrediente si se...
Paine cu cas
Se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se toarna 200 ml apa calda si se amesteca. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca...
Paine parfumata
Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina,...
Chec insiropatSigur, nu se compara cu Tiramisu reţeta originala, dar pentru cine e la dieta si nu poate renunta la dulce este perfect....
Tiramisu reţetă cu crema de iaurt
Se pune carnea taiata cubulete la fiert. Intre timp se curata si se taie dupa preferinta legumele. Se caleste ceapa in putin...
Ciorba de porc
Se caleste ceapa marunt, apoi se adauga zarzavaturile tocate marunt si apa. Cand incepe totul sa fiarba, se adauga...
Supa din maruntaie de pui
Se desface drojdia in iaurt, apoi se adauga faina si se lasa la crescut la cald, timp de 30-40 de minute. Se iau din...
Gogosele aperitiv
Se intinde aluatul de foietaj si se taie in patratele.Se ung formele de tartine cu ulei si se imbraca cu patratele de...
Tartine cu ciuperci
Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva...
Dorada in vin alb
Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul...
Gutui in sos de vin
Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se formeaza o coca, din care se fac 4 foi, ce se coc pe fundul unei tavi....
Foi de dobos cu crema de ness
Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua...
Placinta cu mere si nuci
Se pune uleiul intr-o tava, se adauga ceapa solzisori, usturoiul si se condimenteaza. Se introduce tava in cuptor 10 minute,...
Peste cu vin la tava
Se caleste ceapa tocata impreuna cu carnea, orezul, sare, piper, cimbru. Cu acest amestec se formeaza sarmalele in frunze de...
Sarmale in foi de vita
Se pune la fiert gaina, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si boabele de piper. Se adauga sare, iar dupa ce s-a fiert, se...
Supa de gaina cu taitei de casa
Se fierb cartofii, apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu increle si se adauga treptat uleiul. Se...
Icre cu cartofi
Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma...
Prajitura saseasca
Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca bine untul cu zaharul, coaja de lamaie si sare. Se inglobeaza pe rand ouale,...
Kuglof cu iaurt
Se dezoseaza, se feliaza si se bate usor pieptul. Se condimenteaza cu sare, piper, iar carnea ramasa se toaca marunt si se...
Rulada din piept de pui
Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de...
Tocana poloneza de vitel
Carnea se inabusa timp de 1-2 minute in ulei si cateva linguri de apa. Se adauga 100 ml apa fierbinte, condimentele, dupa...
Lipii cu sos bolognez
Se curata si se taie ardeiul in bucati mari. Se taie ceapa si costita cubulete si se pun la calit in ulei. Se adauga ardeiul,...
Pui spaniol cu ardei gras
Se taie pieptul in fasii subtiri, apoi se pune la prajit in putin ulei. Cand e gata, se scoate si se pune deoparte, iar in...
Mancare chinezeasca
Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie in cuburi si se calesc 10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavat...
Supa de rosii cu galuste de branza
Se curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...
Macrou cu patrunjel
Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...
Bors moldovenesc cu fasole boabe
Se coc jumatatile de gogosari, la foc mare. Se curata si se taie bucati. Intre timp se fierb ghebele, se clatesc, se sareaza...
Tocanita de ghebe
Verzele murate se desfac in foi. Se ia carnea de porc, se toaca la masina de tocat impreuna cu ceapa, se adauga orezul si se...
Sarmale muntenesti
Se sparg ouale si se amesteca cu o furculita. Se taie bucati crenvustiul, salamul si cascavalul si se adauga peste oua. Se...
Omleta lipoveneasca
Se toaca carnea prin masina de tocat, apoi se adauga ceapa, painea inmuiata in lapte si faramitata, 3 linguri ulei, piperul,...
Chifetele moldovenesti
Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi...
Aperitiv pentru bere
Se toaca marunt carnea si ceapa, apoi se condimenteaza sis e pun pe foc, la fiert. Se scurge apoi tocana de sos si grasime si...
Kebab ardelenescSe face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intinde apoi in foaie si se...
Briose pizza
Se curata pastravii de solzi, se spala bine, apoi se toaca marunt ceapa, rosiile si patrunjelul. Se asaza intr-o tava un...
Pastrav la tava
Se taie carnea cubulete, apoi se pune la inabusit. Se adauga ardeii tocati marunt, sare si se lasa la fiert in sucul propriu,...
Mancare ardeleneasca
Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina...
Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca
Se curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa...
Mancare de praz cu ochiuri
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava...
Tort cu crema de ciocolata
Se amesteca faina, praful de copt si untul. Se amesteca laptele cu apa si putina sare, apoi se adauga peste faina. Se...
Potcoava cu cas
Se feliaza pieptul de pui, apoi se bate cu ciocanul de snitel. Se pune deasupra cate un somon, o bucata de surimi, apoi se...
Specialitate cu pui, somon si cascaval
Se amesteca 1 lingurita de sare in 500 ml apa calduta. Se adauga faina intr-un castron mare, se adauga apa cu sare si se...
Suberec cu pui
Se amesteca nuca de cocos cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile, apoi se...
Bilute de cocos
Se pune ceapa maruntita la calit. Se adauga apoi carnea si cateva frunze de telina tocate marunt. Se lasa la fiert...
Carne de porc cu sos de prune
Se dau morcovul si cartoful pe razatoarea mica. Se scurg bine de zeama si se amesteca impreuna cu carnea, oual, patrunjelul,...
Chiftelute de pui cu fulgi de porumb
Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti....
Tort de biscuiti cu bezele

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori