Rahatul de da prin masina de carne. Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin...
Napolitane cu rahatSe mixeaza 250 gr unt , cu 125 gr zahar pudra,un varf de sare, 200 gr faina,200 gr de alune(noisettes), dar puteti pune orice...
Lemon squares
Ingredientele pentru "pesmet" se amesteca. 1/3 din amestec se pune intr-un saculet de plastic. 2-3 bucati de carne se...
Pui fript in pesmetAm inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am...
Fougasse Riviera1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2...
Paine italiana cu coaja crocantaCeapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa...
Dulceata de ceapa rosieDovlecelul umplut este o mancare de legume foarte sanatoasa si gustoasa. Umplutura o puteti adapta dupa preferintele voastre,...
Barcute din zucchini, dovlecel umplutLasagna de somon este o specialitate delicioasa si o mancare foarte sanatoasa.aveti nevoie de file de somon, foi pentru...
Lasagna de somonCheeseburger Pie (chec cu carne tocata) este o placinta delicioasa cu carne, un aperitiv deosebit pe care il puteti servi la...
Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete. Ceapa si morcovul se toaca...
Gulas cu cartofi si carne de porcTaiati varza fin , fin,cat de subtire puteti. Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai...
Salata de varza rosie
Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci...
Fasole la borcan pentru iarnaPrunele le-am taiat pe jumatate apoi inca odata pe jumatate, le-am scos sumburii si le-am presarat cu zahar si scortisoara....
Semitarta cu pruneAripioarele (spalate, curatate) se sareaza si pipereaza apoi infaineaza. Am pregatit pesmetul picant amestecandu-l cu: sare,...
Aripioare picanteCuratam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat...
Friptura de iepure cu legumeFilet mignon umplut cu legume se pregateste simplu. Este o rulada de carne cu legume care poate fi servita atat ca aperitiv...
Filet mignon umplut cu legumeTarta Amaretto este un desert italian ce imbina gustul si aroma de pricomigdale cu finetea gemului si a ciocolatei.
Tarta AmarettoAm pus repede fasolea la fiert cu putina sare . Intre timp, am taiat ceapa marunt, am pus-o la calit in ulei extravergine de...
Fasole verde cu usturoi si sunca afumataPieptul de pui aromat cu sote de dovlecei este o idee de mancare usoara pe care o puteti pregati foarte usor si rapid....
Piept de pui aromat cu sote de dovleceiTortul alb cu pepene galben este un tort potrivit de vara, delicios si aspectuos. Va puteti juca cu forma pepenelui,...
Tort alb cu pepene galbenAm pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte. Le-am...
Tortelloni cu ciuperciPrajitura Bounty este o delicioasa prajitura de casa cu nuca de cocos, ce seamana perfect la gust cu clasicele ciocolati...
Prajitura Bounty BarsFlan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.
Flan de queso (flan de branza)Se framinta totul cu lapte la temperatura camerei. Se fac bile rotunde din aluat care se intind cu sucitorul. Grosimea foii e...
Piadina (lipie)Toate se fierb pana se inmoaie (nu m-am uitat la ceas). Apoi se pune in borcane. Zeama care a ramas am folosit-o la gogosarii...
Salata de gogosari cu ceapaAm fiert legumele la abur (mai putin maslinele…). Pieptul de pui l-am rumenit in 1lingurita de ulei de masline...
Pui cu legume si sos de smantana- la cuptorSupa aveam pentru ca am luat resturi de pui (aripi si carcasa pieptului) pe care le-am fiert cu cartofi si morcov si cutiuta...
Risotto cu dovlecel si crevetiSupa pentru risotto Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de...
Risotto cu mar si brinza taleggioSe incepe cu prepararea ganache-ului, punand ingredientele specificate pe foc mic. Se amesteca continuu pana ce ciocolata...
Prajitura AmandaAm dizolvat mierea in laptele cald (am folosit 180 ml lapte in loc de apa+2 lg. lapte praf). Am desfacut drojdia (am avut...
Paine cu orezAmestecam ouale cu lapte,sare,piper si verdeturile uscate(fac.). Dam jumatatile de chifle prin oul batut. Le aranjam intr-o...
Bruschette cu dovleceiDupa ce tocati ardeii, ceapa, rosia si ciupercile cu patrunjelul, pregatiti separat condimente cu ulei, vin, zeama de lamaie...
Pastrav la cuptorPuicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura Taiem bucati...
Puicuta cu vin (Ã la Jurassiene)Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline. Cand au fost gata le-am scos pe...
Quiche cu vinete
1. Se spala caisele si se taie in sferturi. 2. Se toarna apa, se indulcesc si se lasa la clatit pana sunt moi. 3. Se ame
Supa rece cu lapte praf si caise
Pentru marinata: Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru,...
Rata marinata cu legume
1. Se curata zarzavatul , se spala, se taie bucatele (conopida se desface in buchetele, spanacul se taie fidea) 2. Se pun...
Supa finlandeza
Se incinge cuptorul la la 220 grade. Se pregateste o mamaliga tare care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie mamaliga...
Pui cu mamaligaTopim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata....
Pateu de ficat GabriellaAm dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am...
Paine sicilianaIn paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute....
Pogacele (pogaci) fragedeMagiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...
Magiun de prune bistriteneAm amestecat toate ingredientele in blender si am facut o pasta. poi am trecut capetele grisinelor prin pasta de ton si am...
Grisine cu pasta de ton si sunca1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc...
Gogosi carnaval
1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma...
Tarta de piersici si migdale1. Brownies Untul si ciocolata se topesc la micro, apoi se pune ness-ul si brandy-ul (lapte in cazul meu). Ouale se bat...
Brownies cu branza si glazuraAceasta reteta de prajitura cu pere se prepara mai usor decat ai crede, iar rezultatul este unul spectaculos, delicios si...
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si un pic din zahar, amestecam. Intr-un castron punem faina doar...
Pufi-chifle cu apa mineralaTimp de aproape un an am pregatit painea amestecand ingredientele cu mana- nu aveam KA si merge repede si asa, nu este...
Paine simplaTarta cu dovlecei si branza de capra este foarte usor de preparat, este delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Profita de...
Tarta cu dovlecei si branza de capraPatrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza. Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca ....
Zucchini a la Maya
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane