Se fierb ouale rascoapte, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile, care se freaca cu lingura de lemn pana se fac...
Oua umplute cu castraveti si maioneza
Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se freaca cu dosul lingurii de lemn,...
Oua umplute in sos
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o...
Ratuste din oua
Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu...
Oua umplute cu ficatei
Se inmoaie painea in lapte. Se fierb ouale tari. Sardelele se curata de oase. Dupa ce s-au fiert ouala se curata de coaja si...
Oua umplute cu sardele
Daca vrei sa prepari aperitive delicioase, pregateste oua umplute in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Oua umplute in aspic
Ouale se fierb rascoapte, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu o lingura...
Oua picante umplute
Se fierb ouale tari. Se prepara maioneza, se aranjeaza intr-un vas mai adanc si deasupra se asaza ouale fierte intregi. Se...
Oua fierte cu maioneza
Se fierb ouala tari. Intre timp, se pregateste un sote din zbarciogi foarte bine spalati, preparat cu unt, bucatele de rosii,...
Oua ciobanesti
Se fierb ouale rascoapte, se decojesc si se preseaza bine cu lingura de lemn, se amesteca cu o lingura de unt, ou patrunjel...
Oua sucevene
Se fierb ouale rascoapte, se scot galbenusurile si se toaca. Se pun galbenusurile tocate pe un platou. Peste ele se asaza...
Oua a la russe
Se fierb taiteii, se scurg, se clatesc, se amesteca cu unt si se pun la cuptor. Se fierb ouale tari, se taie in felii groase....
Oua italienesti
Se fierb ouale tari, se decojesc si se separa albusurile de galbenusuri. Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare,...
Oua brailene
Ouale se spala si se fierb tari, apoi se taie in doua pe lungime, prin coaja. Se scobesc si se pastreaza jumatatile de coji....
Oua la cuptor
Se fierb ouale rascoapte, se curata de coaja si se rad 5 oua pe razatoarea mare de legume. Se curata si se rade ceapa pe...
Oua pe salata verde
Se pune intr-o oala orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu trei linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt...
Oua cu rizoto
Se spala macrisul si se pune in apa fierbinte sa fiarba cateva minute. Se scurge, se amesteca cu sosul alb, cu patrunjel...
Oua cu macris
Se curata rosiile de pielite, se taie in doua si se curata de seminte, apoi se prajesc in unt. Ouale se fierb moi. Se taie...
Oua cu rosii si cascaval
Se fierbe spanacul, se scurge si se trece prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii de lemn, pana se obtine o pasta. Se...
Oua cu spanac
Se fierb ouale moi aproximativ patru minute. Painea se taie felii subtiri, cascavalul se rade, untul se topeste pe foc....
Oua pe felii de paine prajita
Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...
Oua cu sos Bechamel
Se pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, se adauga laptele treptat, amestecind bine, apoi se pune pe un foc mic...
Sufleu de oua
Se fierb taiteii on apa clocotita cu sare timp de 15 minute. Se fierb ouale 5 minute ca sa ramana galbenusul cleios. Se...
Oua brasovene
Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt...
Oua cu ciuperci
Se ia un platou dreptunghiular si pe doua colturi vis-a-vis, in diagonala, se asaza cate cinci sardele in forma de evantai cu...
Oua cu sardele
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...
Oua in sos de smantana
Se fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara sare si...
Oua picante cu hrean
Din faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu creveti
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat, se adauga 50 gr unt, sare, piper. Intr-un vas uns cu unt,...
Oua in cartofi
Se fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...
Oua cu sos de ceapa
Se rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...
Oua cu cascaval la cuptor
Se aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...
Oua fierte cu rosii
Se fierb ouale moi, nu se curata de coaja si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prajesc feliile de paine in...
Oua moi cu sos
Se infierbanta tare uleiul in tigaie, se apleaca tigaia ca sa vina uleiul intr-o parte, se sparge pe rand cate un ou si se...
Oua prajite
Se ia un vas incasabil, se unge cu un strat gros de unt si apoi se asaza un strat gros de cascaval ras. Se sparg ouale incet...
Oua milaneze
Daca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.
Oua in aspic
Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...
Oua cu ansoa
Se pun la fiert in lapte, la foc moale, smantana, scortisoara, stafidele si zaharul, amestecandu-se tot timpul, nu mai mult...
Omleta cu stafide si migdale
Prima data se pregatesc ciupercile astfel: se curata de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie...
Ochiuri cu ciuperci
Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun intr-o cratita cu ulei, cu o ceapa tocata marunt, cateva fire de usturoi...
Oua taranesti
Se pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incalzeasca. Se sparg ouale si se pun pe rand in uleiul incins. Se acopera tigaia,...
Ochiuri in ulei
Se pune untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, se spala ouale cu apa calda, se sparg pe rand si se pun la distanta unul de...
Ochiuri in unt
Se taie carnea marunt, se pune sa se caleasca cu o ceapa tocata, un castravete murat taiat felii subtiri si jumatate ceasca...
Omleta rapida
Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...
Ochiuri moldovenesti
Ficateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...
Omleta cu ficatei de pasare
Se taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...
Omleta cu parizer
Se face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...
Omleta cu piept de pasare
Se spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...
Omleta cu spanac
Se toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...
Omleta cu sos de ceapa
Se bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...
Omleta cu smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori