Conserve de iarna

Pasta de ardei capia
Romania

Pasta de ardei capia

Ardeii spalati bine se pun la copt. Se curata apoi si se trec prin masina de tocat, dupa care se scurg de zeama pe care o...

Pasta de ardei capia
Pasta de ardei capia cu mustar
Romania

Pasta de ardei capia cu mustar

Ardeii se coc, se curata si se dau apoi prin masina de tocat. Se pune pe foc, mustarul, mierea si uleiul. Dupa ce s-au...

Pasta de ardei capia cu mustar
Pasta picanta de gogosari
Romania

Pasta picanta de gogosari

Gogosarii si ardeii se curata de seminte, separat se curata si ceapa si se trec toate prin masina de tocat. Se amesteca...

Pasta picanta de gogosari
Ardei grasi conservati
Romania

Ardei grasi conservati

Ardeii se spala, li se indeparteaza cotorul si semintele si se pun in borcane mari de 10 litri. Se toarna apa rece si se...

Ardei grasi conservati
Ardei conservati
Romania

Ardei conservati

Ardeii mari, carnosi si proaspeti se spala, li se taie un capacel la codita si se curata apoi in interior de seminte. Se...

Ardei conservati
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Romania

Castraveţi bulgăreşti reţetă

Castraveţi bulgăreşti reţetă Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun...

Castraveţi bulgăreşti reţetă
Frunze de vita pentru iarna
Romania

Frunze de vita pentru iarna

Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat...

Frunze de vita pentru iarna
Ardei iuti la borcan
Romania

Ardei iuti la borcan

Ardeii iuti la borcan sunt ideali pentru a fi pastrati si conservati pentru iarna. Sunt deliciosi, pot fi folositi la...

Ardei iuti la borcan
Castraveti in saramura
Romania

Castraveti in saramura

Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se...

Castraveti in saramura
Suc de rosii
Romania

Suc de rosii

Rosiile se spala, se curata de cotor si se dau pe masina de rosii sau prin storcator (dar recomand masina ca sa stoarca mai...

Suc de rosii
Leurda la borcan
Romania

Leurda la borcan

Leurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...

Leurda la borcan
Esenta de zarzavat pentru borsuri
Romania

Esenta de zarzavat pentru borsuri

Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...

Esenta de zarzavat pentru borsuri
Fasole verde la sticla
Romania

Fasole verde la sticla

Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...

Fasole verde la sticla
Ardei umpluti cu varza
Romania

Ardei umpluti cu varza

Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...

Ardei umpluti cu varza
Ardei gras pentru umplut
Romania

Ardei gras pentru umplut

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...

Ardei gras pentru umplut
Esenta de zarzavat cu verdeata
Romania

Esenta de zarzavat cu verdeata

Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...

Esenta de zarzavat cu verdeata
Ciuperci marinate
Romania

Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute. Se asaza in...

Ciuperci marinate
Scrumbii marinate
Romania

Scrumbii marinate

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se...

Scrumbii marinate
Scrumbii rulate
Romania

Scrumbii rulate

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun...

Scrumbii rulate
Compot de kiwi
Romania

Compot de kiwi

Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramane pe fruct la curatat. Apoi...

Compot de kiwi
Salata de iarna
Romania

Salata de iarna

Am taiat varza ca pentru salata. Am pus sare pe ea si am frecat-o putin cu sare. Am taiat morcovii felii si i-am pus peste...

Salata de iarna
Vinete ca acritura la borcan
Romania

Vinete ca acritura la borcan

Se curata vinetele de coaja, se taie felii (nu prea subtiri), iar apoi feliile se taie fasii. Intr-un castron mare se pune un...

Vinete ca acritura la borcan
Salata de varza rosie
Romania

Salata de varza rosie

Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti. Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai...

Salata de varza rosie
Fasole la borcan pentru iarna
Romania

Fasole la borcan pentru iarna

Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci...

Fasole la borcan pentru iarna
Salata de gogosari cu ceapa
Romania

Salata de gogosari cu ceapa

Toate se fierb pana se inmoaie (nu m-am uitat la ceas). Apoi se pune in borcane. Zeama care a ramas am folosit-o la gogosarii...

Salata de gogosari cu ceapa
Struguri murati
Romania

Struguri murati

Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la...

Struguri murati
Umplutura de mere
Romania

Umplutura de mere

Am curatat de coaja si de casuta semintelor o galetusa de 5l de mere, le-am taiat felii grosute, le-am pus intr-o cratita...

Umplutura de mere
Peste marinat
Romania

Peste marinat

Am pus toate ingredientele in doua borcane, am pus apa, le-am infiletat. Le-am pus intr-o oala cu apa, se poate si la cuptor...

Peste marinat
Delicat de casa
Romania

Delicat de casa

Radacinile, frunzele si gogosarii se dau prin masina de tocat sau blender, rosiile prin separator. Se amesteca sarea cu...

Delicat de casa
Zacusca ardei capia
Romania

Zacusca ardei capia

Ardeii se coc, se decojesc, se toaca sau se dau prin mixer, apoi se pun la fiert. Separat se face o maioneza din 8 lingurii...

Zacusca ardei capia
Ardei umpluti cu varza
Romania

Ardei umpluti cu varza

la 10 ardei grasi potriviti incape o varza mica tocata fin si 2 morcovi rasi, frunze de telina tocate si sare dupa gust (mai...

Ardei umpluti cu varza
Ardei conservati in rumegus
Romania

Ardei conservati in rumegus

Se cerne printr-un ciur rumegus de lemn bine uscat. Se aleg ardei grasi, proaspeti, nevatamati. Se pune intr-o lada potrivit...

Ardei conservati in rumegus
Ghiveci de fasole
Romania

Ghiveci de fasole

Fasolea se spala se rup varfurile si apoi se rupe in bucati, rosiile se decojesc si se taie in cuburi mai mari, ardeii se...

Ghiveci de fasole
Dulceata delicata de gutui si nuci
Romania

Dulceata delicata de gutui si nuci

Se fierbe apa cu zaharul pana cand se leaga. Gutuile se taie cubulete cu tot cu coaja. In siropul legat se fieb gutuile pana...

Dulceata delicata de gutui si nuci
Rosii intregi in sos de rosii
Romania

Rosii intregi in sos de rosii

Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a...

Rosii intregi in sos de rosii
Vinete cu usturoi marinate
Romania

Vinete cu usturoi marinate

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta...

Vinete cu usturoi marinate
Zarzavat pentru ciorbe
Romania

Zarzavat pentru ciorbe

Se dau toate ingredientele prin masina, se amesteca cu 1/2 kg sare. Se indeasa bine in borcane. Se pune deasupra putin ulei....

Zarzavat pentru ciorbe
Legume pentru ciorbe si tocanite
Romania

Legume pentru ciorbe si tocanite

Toate ingredientele de mai sus se toaca sau se taie bucatele (dupa preferinta, eu le toc la robot) si se pun in pungi de...

Legume pentru ciorbe si tocanite
Ciuperci murate
Romania

Ciuperci murate

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...

Ciuperci murate
Ghiveci de legume
Romania

Ghiveci de legume

Ceapa se taie putin mai mare, vinetele se taie in cubulete mici, ardeii si gogosarii se taie in bucati mici, rosiile curatite...

Ghiveci de legume
Visine pentru iarna
Romania

Visine pentru iarna

Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar...

Visine pentru iarna
Zarzavat de ciorba pentru iarna
Romania

Zarzavat de ciorba pentru iarna

Zarzavat de ciorba pentru iarna este de fapt un supliment care va imbunatati gustul oricarei supe saui ciorbe. Pentru a pune...

Zarzavat de ciorba pentru iarna
Ketchup
Romania

Ketchup

Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc...

Ketchup
Salata pentru friptura
Romania

Salata pentru friptura

Se spala gogosarii, se desfac si se taie julien. Se pune uleiul intr-o cratita de 4-5 kg si se pun 3-4 miini de gogosar care...

Salata pentru friptura
Zacusca cu peste
Romania

Zacusca cu peste

In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa...

Zacusca cu peste
Zacusca de ghebe
Romania

Zacusca de ghebe

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt....

Zacusca de ghebe
Zacusca de vinete si gogosari
Romania

Zacusca de vinete si gogosari

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie...

Zacusca de vinete si gogosari
Zacusca de gogosari
Romania

Zacusca de gogosari

Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...

Zacusca de gogosari
Zacusca de vinete si gogosari
Romania

Zacusca de vinete si gogosari

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun...

Zacusca de vinete si gogosari
Budinca de peste
Romania

Budinca de peste

Se scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....

Budinca de peste
Zacusca cu dovlecel
Romania

Zacusca cu dovlecel

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa...

Zacusca cu dovlecel
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete