Conserve de iarna

Tomate galbene in suc de rosii
Romania

Tomate galbene in suc de rosii

Tomatele galbene in suc de rosii se pastreaza excelent pentru iarna si pot fi folosite la diverse preparate.

Tomate galbene in suc de rosii
Zacusca tocata
Romania

Zacusca tocata

Zacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.

Zacusca tocata
Pasta de rosii cu bulion
Romania

Pasta de rosii cu bulion

Pasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.

Pasta de rosii cu bulion
Compot de cirese galbene
Romania

Compot de cirese galbene

Compotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.

Compot de cirese galbene
Dulceata simpla cu mure
Romania

Dulceata simpla cu mure

Dulceata simpla cu mure este ideala atat pentru micul dejun, cat si pentru desert, pentru clatite cu dulceata sau prajituri...

Dulceata simpla cu mure
Compot de prune cu scortisoara
Romania

Compot de prune cu scortisoara

Compotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice...

Compot de prune cu scortisoara
Magiun de prune
Romania

Magiun de prune

Magiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.

Magiun de prune
Rosii cu ardei pentru ciorbe
Romania

Rosii cu ardei pentru ciorbe

Rosiile cu ardei pentru ciorbe se pot pastra excelent pentru sezonul rece si se pot folosi ca atunci cand sunt proaspete.

Rosii cu ardei pentru ciorbe
Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix
Romania

Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix

Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii murati cu Pikant Fix se pastreaza mai bine si pe termen mai lung.

Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix
Ardei grasi cu varza alba
Romania

Ardei grasi cu varza alba

Toata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.

Ardei grasi cu varza alba
Zarzavat deshidratat pentru iarna
Romania

Zarzavat deshidratat pentru iarna

Zarzavatul pentru iarna este intotdeauna binevenit in gospodarie, iar cel deshidratat se poate pastra si folosi luni in sir.

Zarzavat deshidratat pentru iarna
Conserve de spanac
Romania

Conserve de spanac

Spanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.

Conserve de spanac
Castraveti murati dietetic
Romania

Castraveti murati dietetic

Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.

Castraveti murati dietetic
Dovlecei sterilizati
Romania

Dovlecei sterilizati

Dovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.

Dovlecei sterilizati
Verdeturi pastrate pentru iarna
Romania

Verdeturi pastrate pentru iarna

Verdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.

Verdeturi pastrate pentru iarna
Rosii sterilizate in apa cu sare
Romania

Rosii sterilizate in apa cu sare

Rosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.

Rosii sterilizate in apa cu sare
Zacusca de vinete cu rosii si ardei
Romania

Zacusca de vinete cu rosii si ardei

Zacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de...

Zacusca de vinete cu rosii si ardei
Vegeta de casa
Romania

Vegeta de casa

Vegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor...

Vegeta de casa
Clatite americane cu dulceata de agrise
Romania

Clatite americane cu dulceata de agrise

Dulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun...

Clatite americane cu dulceata de agrise
Razatura de lamaie a la Mircea
Romania

Razatura de lamaie a la Mircea

Pentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...

Razatura de lamaie a la Mircea
Zacusca de dovleac
Romania

Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...

Zacusca de dovleac
Ardei grasi umpluti cu varza si conopida
Romania

Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie...

Ardei grasi umpluti cu varza si conopida
Slanina la saramura
Romania

Slanina la saramura

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de...

Slanina la saramura
Serbet delicios de lamaie
Romania

Serbet delicios de lamaie

Pentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Serbet delicios de lamaie
Serbet aromat de zahar ars
Romania

Serbet aromat de zahar ars

Pentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.

Serbet aromat de zahar ars
Condiment creol
Romania

Condiment creol

Condimentul creol se poate folosi la pui, cartofi prajiti sau popcorn. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...

Condiment creol
Condiment cajun
Romania

Condiment cajun

Condimentul cajun este delicios si se pot folosi mai ales la mancarurile cu carne. Pentru preparare aveti nevoie de paprika,...

Condiment cajun
Condiment italian
Romania

Condiment italian

Condimentul italian poate fi folosit pentru specialitatile italiene. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...

Condiment italian
Esenta de citrice
Romania

Esenta de citrice

Esenta de citrice se poate folosi la deserturi sau la prepararea unor cocktailuri. Pentru preparare aveti nevoie de...

Esenta de citrice
Condiment sarea bucatarului
Romania

Condiment sarea bucatarului

Condimentul sarea bucatarului este ideal pentru orice reteta care necesita sare. Se prepara din sare de mare, usturoi pudra,...

Condiment sarea bucatarului
Otet aromat cu zmeura
Romania

Otet aromat cu zmeura

Otet aromat cu zmeura se foloseste la prepararea salatelor si pentru aceasta veti avea nevoie doar de otet din vin alb si de...

Otet aromat cu zmeura
Coaja de lamaie confiata
Romania

Coaja de lamaie confiata

Coaja de lamaie confiata se adauga la prajituri, deserturi sau bauturi. se curata coaja de lamaie, se pastreaza numai partea...

Coaja de lamaie confiata
Fasole verde conservata cu ardei
Romania

Fasole verde conservata cu ardei

Fasolea verde conservata cu ardei poate fi folosita pentru ciorbe sau tocanite. Pentru a prepara aceasta mancare cu legume...

Fasole verde conservata cu ardei
Ghiveci de legume cu orez
Romania

Ghiveci de legume cu orez

Ghiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc...

Ghiveci de legume cu orez
Chisalita
Romania

Chisalita

Pentru chisalita se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se...

Chisalita
Rosii la borcan
Romania

Rosii la borcan

Rosiile la borcan sunt conserve foarte utile in timpul iernii. Se taie rosii spalate in sferturi. Se aseaza in borcan si la...

Rosii la borcan
Prune si struguri murati
Romania

Prune si struguri murati

Pentru prune si struguri murati se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se...

Prune si struguri murati
Tocana de legume pentru iarna
Romania

Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie...

Tocana de legume pentru iarna
Vinete conservate intregi
Romania

Vinete conservate intregi

Vinetele conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 5 kg vinete, 3 lg sare si conservant.

Vinete conservate intregi
Mere rase conservate
Romania

Mere rase conservate

Merele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate aveti nevoie de 4 kg mere, 10 lg zahar si...

Mere rase conservate
Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri
Romania

Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri

Zarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg ardei sau...

Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri
Salata ruseasca cu gogonele
Romania

Salata ruseasca cu gogonele

Salata ruseasca cu gogonele este delicioasa. Pentru a prepara aceasta salata aveti nevoie de 3 kg gogonele, 1.5 kg ceapa, 1...

Salata ruseasca cu gogonele
Sfecla conservata cu chimen
Romania

Sfecla conservata cu chimen

Sfecla conservata cu chimen este deliciosa. Pnetru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet,...

Sfecla conservata cu chimen
Zarzavat pentru supe de post
Romania

Zarzavat pentru supe de post

Pentru a prepara zarzavatul pentru supe de post aveti nevoie de 3 kg morcovi, 2 teline, 2 pastarnac, 500 ml ulei, sare,...

Zarzavat pentru supe de post
Tocanita cu fasole boabe
Romania

Tocanita cu fasole boabe

Tocanita cu fasole boabe este delicioasa. Pentru a prepara aceasta tocanita aveti nevoie de 3 kg ardei kapia, 2 kg fasole...

Tocanita cu fasole boabe
Prune conservate in zahar
Romania

Prune conservate in zahar

Prunele conservate in zahar sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de conserva aveti nevoie de 2 kg prune, 15 lg...

Prune conservate in zahar
Sos pentru pizza
Romania

Sos pentru pizza

Sosul pentru pizza de casa este mult mai sanatoasa si delicioasa decat cel cumparat. Pentru aceasta se macina ardei, ardeiul...

Sos pentru pizza
Sos cu gogosari murati
Romania

Sos cu gogosari murati

Sosul cu gogosari murati se serveste cu friptura, piure de cartofi sau orez. Inatai se spala bine gogosarii si se curata de...

Sos cu gogosari murati
Ulei cu chili
Romania

Ulei cu chili

Uleiul cu chili se adauga la mancaruri, se pun cateva picaturi la inceput. Pentru aceasta se pune uleiul intr-o craticioara...

Ulei cu chili
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute
Romania

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul,...

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute
Relish de ardei si gogosari
Romania

Relish de ardei si gogosari

Relish de ardei si gogosari este o conserva de legume foarte util cand ne grabim cu mancare sau nu avem la indemana legume...

Relish de ardei si gogosari
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri