Conserve de iarna

Peltea aromata de mere
Romania

Peltea aromata de mere

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu...

Peltea aromata de mere
Vegeta la borcan
Romania

Vegeta la borcan

Pentru vegeta la borcan aveti nevoie de 1 kg morcovi, 1 kg pastarnac, 1 kg patrunjel, 1 kg gogosari. Se pregateste usor.

Vegeta la borcan
Vinete cu usturoi la borcan
Romania

Vinete cu usturoi la borcan

Vinetele cu usturoi sunt foarte gustoase si se servesc la fripturi sau la musaca. Se pregatesc usor.

Vinete cu usturoi la borcan
Salata vinegreta
Romania

Salata vinegreta

Pentru salata vinegreta va trebuie 2 kg ardei, 2 kg gogosari, 3 bucati de telina. Se pregateste usor si este gustoasa.

Salata vinegreta
Tocana de legume
Romania

Tocana de legume

Pentru tocana de legume aveti nevoie de 1 kg de ceapa, care se taie pestisori si se caleste intr-un litru de ulei.

Tocana de legume
Salata de popinci cu gogosari
Romania

Salata de popinci cu gogosari

Pentru salata de popinci cu gogosari aveti nevoie de 30 gogosari, o farfurie cu popinci fierte.

Salata de popinci cu gogosari
Salata de popinci
Romania

Salata de popinci

Pentru aceasta reteta de salata de popinci aveti nevoie de 2 kg popinci fierte, 1 kg gogosari curatati si taiati fasii.

Salata de popinci
Salata de popinci cu morcovi
Romania

Salata de popinci cu morcovi

Pentru aceasta salata de popinci cu morcovi se face un bait din trei cani de otet de 9 grade, 6 cani de apa.

Salata de popinci cu morcovi
Salata gustoasa de popinci
Romania

Salata gustoasa de popinci

Pentru salata gustoasa de popinci aveti nevoie de 4 kg gogosari, 3 kg popinci (ciuperci), 2 kg ceapa, 100 g otet, 1 l de ulei.

Salata gustoasa de popinci
Compot din dovlecei
Romania

Compot din dovlecei

Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.

Compot din dovlecei
Garnitura delicioasa pentru fripturi
Romania

Garnitura delicioasa pentru fripturi

Garnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.

Garnitura delicioasa pentru fripturi
Zarzavat din pastai pentru ciorba
Romania

Zarzavat din pastai pentru ciorba

Zarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.

Zarzavat din pastai pentru ciorba
Ardei pentru umplut
Romania

Ardei pentru umplut

Ardeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.

Ardei pentru umplut
Ardei gras la borcan
Romania

Ardei gras la borcan

Pentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.

Ardei gras la borcan
Ardei iuti pentru iarna
Romania

Ardei iuti pentru iarna

Ardeii iuti se spala cu apa rece, apoi se aseaza in borcane mici de 400 g. Se pot servi cu ciorba dar si cu alte mancaruri.

Ardei iuti pentru iarna
Ardei kapia in otet-Cristina
Romania

Ardei kapia in otet-Cristina

Ardeii kapia se coc pe foc iute si se pun cu sare intr-o oala, apoi se fierb 2 l de apa, 1 l de otet si doua linguri de sare.

Ardei kapia in otet-Cristina
Ardei kapia pentru iarna
Romania

Ardei kapia pentru iarna

Ardeii kapia se spala cu apa rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu marar, tarhon, usturoi si cimbru.

Ardei kapia pentru iarna
Ardei umpluti cu varza pentru iarna
Romania

Ardei umpluti cu varza pentru iarna

Ardeii umpluti cu varza sunt gustosi si se pot servi cu fripturi si alte feluri de mancare. Va trebuie 4 kg de ardei grasi.

Ardei umpluti cu varza pentru iarna
Zarzavat cu pastai
Romania

Zarzavat cu pastai

Pentru zarzavatul cu pastai aveti nevoie de 2 kg pastai, 2 kg conopida, 2 kg dovlecei.

Zarzavat cu pastai
Zarzavat de gogosari
Romania

Zarzavat de gogosari

Aceatsa este o conserva delicioasa pentru iarna. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume aveti nevoie de gogosari si ulei.

Zarzavat de gogosari
Tocana cu conopida si vinete
Romania

Tocana cu conopida si vinete

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume aveti nevoie de ardei kapia, vinete,...

Tocana cu conopida si vinete
Pasta de menta
Romania

Pasta de menta

Pasta de menta sau naneh este o reteta simpla. Pasta de menta o puteti folosi la multe retete culinare. Se potriveste foarte...

Pasta de menta
Zacusca cu dovlecei
Romania

Zacusca cu dovlecei

Zacusca cu dovlecei este delicioasa. Pentru a prepara aceasta zacusca aveti nevoie de 5 kg gogosari, 100 ml ulei de masline,...

Zacusca cu dovlecei
Pasta picanta Cristina
Romania

Pasta picanta Cristina

Pentru pasta picanta Cristina, rosiile se fac bulion, gogosarii se coc si se dau prin masina, ceapa se caleste intr-un pahar...

Pasta picanta Cristina
Rascovi marinati
Romania

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Rosii congelate
Romania

Rosii congelate

Rosiile congelate sunt foarte gustoase in mancare. Rosiile astfel conservate se pot folosi la orice fel de retete.

Rosii congelate
Peltea de zmeura simpla
Romania

Peltea de zmeura simpla

Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.

Peltea de zmeura simpla
Peltea de mere
Romania

Peltea de mere

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...

Peltea de mere
Compot de struguri cu scortisoara
Romania

Compot de struguri cu scortisoara

Compotul de struguri cu scortisoara este delicios. Il puteti consuma ca atare sau il puteti folosi la prajituri si salate de...

Compot de struguri cu scortisoara
Vinete murate cu usturoi si ceapa
Romania

Vinete murate cu usturoi si ceapa

Vinete murate cu usturoi si ceapa este o reteta de conserva pe care o puteti face foarte rapid.

Vinete murate cu usturoi si ceapa
Vinete cu ardei gras
Romania

Vinete cu ardei gras

Vinete cu ardei gras la borcan sunt foarte gustoase si sanatoase. Aceasta reteta este foarte simpla.

Vinete cu ardei gras
Pasta picanta de gogosari si capia
Romania

Pasta picanta de gogosari si capia

Pasta picanta de gogosari si capia este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta culinara trebuie sa folositi 3...

Pasta picanta de gogosari si capia
Dulceata de pepene galben cu lamaie
Romania

Dulceata de pepene galben cu lamaie

Dulceata de pepene galben cu lamaie este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de miez...

Dulceata de pepene galben cu lamaie
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline
Romania

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in...

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline
Zarzavat pentru iarna fara conservant
Romania

Zarzavat pentru iarna fara conservant

Zarzavatul pentru iarna fara conservant este foarte bun la orice fel de mancare. Puteti sa folositi orice combinatie de...

Zarzavat pentru iarna fara conservant
Rosii cherry in bulion fara conservant
Romania

Rosii cherry in bulion fara conservant

Rosiile cherry in bulion fara conservant sunt ideale pentru supe si ciorbe, dar mai ales la sosurile pentru paste si pizza.

Rosii cherry in bulion fara conservant
Lamai murate
Romania

Lamai murate

Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne. Se fac foarte simplu. Pentru o portie de lamai murate aveti...

Lamai murate
Vegeta de casa
Romania

Vegeta de casa

Vegeta de casa este foarte buna la orice fel de mancare. In plus fata de vegeta pe care o cumparati din magazin sunteti sigur...

Vegeta de casa
Zacusca delicioasa
Romania

Zacusca delicioasa

Zacusca delicioasa se face in mod traditional. Adica cu vinete, ardei, ceapa, rosii si condimente.

Zacusca delicioasa
Rosii uscate in ulei
Romania

Rosii uscate in ulei

Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici.

Rosii uscate in ulei
Suc de rosii pentru iarna
Romania

Suc de rosii pentru iarna

Sucul de rosii pentru iarna se pregateste foarte usor. Pentru a-l pregati va trebuie rosii bine coapte, carnoase, un pic de...

Suc de rosii pentru iarna
Vinete la borcan
Romania

Vinete la borcan

Vinete la borcan este o reteta pentru iarna foarte buna. Mai ales daca nu va place sa patrati legumele la congelator.

Vinete la borcan
Pasta iute din ardei
Romania

Pasta iute din ardei

Pasta iute din ardei se prepara usor. Ingredientele sunt: ardei, sare, otet, zahar.

Pasta iute din ardei
Ardei pentru umplut cu hrean
Romania

Ardei pentru umplut cu hrean

Se curata hreanul, se spala si se taie in rondele mici si fasii lungi. Se curata ardeii de cotoare, se apala si se pun cate...

Ardei pentru umplut cu hrean
Masline marinate
Romania

Masline marinate

Se spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...

Masline marinate
Ghiveci de legume pentru iarna
Romania

Ghiveci de legume pentru iarna

Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...

Ghiveci de legume pentru iarna
Visine conservate pentru prajituri
Romania

Visine conservate pentru prajituri

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...

Visine conservate pentru prajituri
Vinete conservate ca la Bacau
Romania

Vinete conservate ca la Bacau

Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...

Vinete conservate ca la Bacau
Bame conservate
Romania

Bame conservate

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...

Bame conservate
Conserve de ciuperci pentru gatit
Romania

Conserve de ciuperci pentru gatit

Se spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...

Conserve de ciuperci pentru gatit
Ardei conservati pentru umplut
Romania

Ardei conservati pentru umplut

Ardeii se spala si se curata de seminte si cotor. Se adauga in fiecare ardei cate o lingurita de sare amestecata cu zahar. Se...

Ardei conservati pentru umplut
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri