Puiul spalat si curatat se freaca cu putin malai. Separat, se amesteca orezul cu piperul, sarea, alunele fierte n prealabil...
Pui umplut, cu alunePieptul de pui se taie in fasii cat mai subtiri si se sareaza si se pipareaza. Ouale se bat bine, cu un praf de sare. Se...
Snitel de puiPuiul manastiresc este o reteta de mancare clasica, cu pui fraged si aromat ce se serveste alaturi de mamaliga.
Pui manastirescSe taie legumele si se pun intr-o tava, iar deasupra se presara putin ulei de masline. Separat, se acopera puiul cu mustar cu...
Pui la cuptor cu mustar iuteDe Sarbatori incearca o reteta noua pentru a da un gust aparte fripturii din carne rosie, fie ca e vorba de porc sau vita....
Friptura din carne rosie cu sos de mustar
Fructele de mare se scufunda usor in sosul de soia aromat cu wasabi si apoi se mananca.
Fructe de mare crude
Se pune untul la incins, apoi se adauga 50 gr de jambon feliat si se lasa la calit. Se adauga o cepa tocata, se lasa putin la...
Garnitura de orezPerele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.
Garnitura de pere
Graurii se curata, se golesc, apoi se spala bine si se pun la prajit, intr-un vas cu unt. Se scot apoi din vas, iar in untul...
Grauri fripti
Graurii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se pune orezul la fiert intr-un vas cu unt si doua pahare din...
Pilaf de grauri
Se curata sturzii de pene, se golesc, se spala si se pun intr-un vas cu unt incins. Se sareaza, se presara enibaharul si se...
Sturzi fripti la cuptor
Sturzii se curata, se golescd e intestine si se spala. Se sareaza si se pipereaza apoi si se invelesc fiecare cu o felie...
Sturzi la frigare
Aspicul de vita este o mancare gustoasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de picioare de vita si de vitel.
Aspic de vita
Porumbeii se taie pe lung si se bat cu batatorul de carne, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pun la calit in unt topit,...
Porumbei la gratar cu sos alb
Porumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si...
Porumbei pane
Vrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...
Friptura de vrabii
Se curata porumbeii de pene si se golesc de intestine, apoi se taie in 4 si se fierb in apa cu sare, ceapa si patrunjel....
Ciulama de porumbei
Porumbeii curatati si spalati se tin in baitul preparat din ingredientele de mai sus, doua zile. Se taie apoi in patru bucati...
Friptura de porumbei
Porumbeii se curata, se flambeaza, apoi se calesc in unt incins cu slanina taiata in bucati mici, cepele taiate marunt si...
Porumbei cu pere
Porumbeii se curata si se taie in patru, dupa care se pun la calit in untul incins. Se adauga putina slanina taiata in...
Porumbei inabusiti
Porumbeii se curata, se golesc si se flambeaza, iar apoi se impaneaza cu slanina. Se pune uleiul la incins, se adauga 20 de...
Mancare de porumbei
Porumbeii se curata, se golesc de intestine, se flambeaza si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne, se...
Porumbei la gratar
Prepelitele se curata, se flambeaza si se golesc de intestine.Jambonul se amesteca impreuna cu slanina, cateva fire de...
Prepelita fripta in pesmet
Prepelitele se curata de pene, se golesc, se flambeaza apoi se sareza si se infasoara fiecare in parte intr-o foaie de vita...
Prepelita la frigare
Prepelitele se curata si se taie de-a lungul spinarii. Se bat cu batatorul de carne si se scot oasele. Se sareaza, se...
Prepelite la gratar
Cristeii se curata de pene, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pune in fiecare cate o felie mica de slanina afumata si se...
Cristei la frigare
Cristeii se curata de pene, se spala bine, se sareaza, se pipereaza si se introduce in fiecare o jumatate de felie de lamaie....
Cristei la tava
Se curata de pene si se golesc cristeii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, ceapa si sare. Se pune unt la incins,...
Pilaf de orez cu cristei
Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos...
Mancare de prepelite cu carnati
Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit...
Mancare de prepelite cu orez
Prepelitele se curata si se punintr-un vas impreuna cu jambonul, carnea de porc, morcovii, cepele intepate cu 2 cuisoare si...
Mancare de prepelite cu mazare
Prepelitele se curata si se calesc in unt fierbinte. Apoi se pun la fiert in zeama de carne. In untul ramas se rumeneste...
Mancare de orez cu prepelite
Prepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...
Prepelite in sos de vin
Prepelitele se curata, apoi se sareaza si se pun la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se prajesc in...
Mancare de prepelite cu varza
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la...
Mancare de potarnichi
Potarnichile se despica fiecare pe toata lungimea spinarii, se bat cu un batator de carne si se scot toate oasele....
Potarnichi la gratar cu sos de ciuperci
Potarnichile se curata si apoi se despica de-a lungul spinarii, se bat putin cu un batator de carne si li se scot oasele. Se...
Mancare moldoveneasca de potarnichi
Ciupercilor curatate si spalate li se toaca picioarele, iar palaariile se lasa intregi. Picioarele se la inabusit in unt. Se...
Potarnichi umplute cu ciuperci
Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe...
Potarnichi umplute, in aspic
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se...
Salmiu de potarnichi
Prepelitele curatate se fierb in zeama de carne amestecata cu vinul, cu jambonul si slanina maruntite. Dupa ce au fiert...
Pilaf de prepelitePestele se curata, se spala si se sterge cu servete absorbante. Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea, apoi pestele se da...
Peste prajit
Potarnichile se curata si se golesc de intestine. Ficatul se toaca marunt impreuna cu 100 gr carne de porc, putina paine,...
Potarnichi cu sos
Varza se curata, se spala si se taie in 4. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa 15 minute. Dupa ce s-a racit...
Potarnichi cu varza
Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga...
Potarnichi cu varza de Bruxelles
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina...
Potarnichi cu zarzavat
Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne...
Sote de sitari
Se curata sitarii apoi se calesc in unt si se lasa la fiert cateva minute. Se scurg apoi de unt si se indeparteaza carnea de...
Sufleu de sitari
Potarnichile se fierb inabusit, infasurate in slanina. Dupa ce sunt fierte, se scot din slanina, se pun pe o farfurie...
Potarnichi cu smantana
Intestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...
Intestine de sitariSe spala ridichile, salata, spanacul si ceapa. Se taie marunt ca de salata dupa care se adauga uleiul, sarea si sucul de la o...
Salata de primavara
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori