Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu...
Pulpa de porc cu oregano si usturoi
Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul...
Costita prajita in sos de rosii si miere
Inabuse ficatul sub capac, in ulei cu ceapa tocata marunt, acoperit cu slanina. (Nu este nevoie de apa.) Nu adauga condimente...
Ficat de porc cu slanina
Prepara urmatoarea umplutura: taie cubulete slanina, prajeste-le intr-o tigaie, dupa care adauga 50 g de ceapa tocata marunt....
Friptura inabusita cu ghiveci
Taie pieptul de pui file in asa fel incat sa obtii o felie mai mare. Bate-o putin si unge-o cu mustar. Presara ceapa rosie...
Frigarui de pui
Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in...
Samak bi tahini
Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se...
Budinca de cartofi
Se alege carne slaba, se da prin masina de tocat, se amesteca cu costita afumata taiata fasii subtiri, se sareaza si se...
Budinca de carne
Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se...
Budinca de legume
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua...
Budinca de taitei dietetica
Obiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele arhaice, renunta cel mai greu sunt cele legate de bucatarie, de...
Mancare de pere cu carne
Se spala varza, se toaca fideluta, se pune intr-o cratita cu ulei sa se inmoaie, iar cand este gata, se sareaza si se...
Varza la cuptor
Se taie pieptul de pui in felii mici, se presara cu sare dupa gust si se bate usor carnea. Patrunjelul, arpagicul si...
Frigarui din piept de pui
Painea se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Slanina se taie bucati, se caleste timp de 4-5 minute cu ceapa, se presara cu...
Piept de pui umplut cu ficatei
Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verde
Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon
Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovleac umplut
Punem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si...
Peste prajit in sos de vin
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetiene
Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...
Oua genoveze
Se taie ceapa felii subtiri si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri...
Gustare vegetariana
Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteasca
Se taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...
Prunisoare umplute
Se curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma...
Legume de sezon la cuptor
Se alege spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se pune in apa care clocoteste. Si se tine pe foc 10 minute, se scoate, se...
Chifle umplute cu spanac
Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carne
Se spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...
Ficatei cu sos picant
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...
Ficatei de pasare in hartie pergament
Cartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare calda
Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se...
Spuma de fasole boabe
Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...
Ciuperci umplute cu carne
Taiem rondele cartofii si ceapa curatatE. Batem feliile de carne, le dam cu sare si piper. Punem in tava un rand de cartofi...
Carne la tava cu smantana
Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata...
Friptura de vrabioara
Se fragezesc fileurile de piept de curcan si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia un vas iena, se unge cu unt si se...
Piept de curcan cu cascaval
Carnea se taie cubulete de 3 cm. Cepele curatate si rosiile spalate sa tai in doua. Castravetii se tai rondele. Ingredientele...
Saslik
Ficateii si slanina se taie fideluta. Se prajeste slanina si se adauga ficateii. Se prajesc la foc iute, amestecand continu....
Ficatei de pui cu smantana
Se inlatura oasele din pieptul de pui, se taie in doua si se feliaza. Feliile de carne se prajesc in unt incins pana devin...
Piept de pui cu smantana si cascaval
Se dezmembreaza puii curatati de pielita, se presar cu sare si se pun deoparte pentru 30 de minute. Intre timp se feliaza...
Pui cu lamaie
Se taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si...
Orez cu carne in stil bulgar
O felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest procedeu...
Cotlet de vita cu sunca si salvie
Dezosam pieptul de pui astfel incat sa obtinem bucati compacte, indepartam pielea, taiem carnea in fasii subtiri, apoi saram....
Bucatele de pui cu cascaval
Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri,...
Coaste de porc cu bostani
Feliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...
Friptura de porc
Se feliaza pieptul de curcan si se lasa sa stea 2 ore intr-o saramura din lapte si usturoi. Se bat ouale. Se ia un vas iena...
Piept de curcan gratinat cu cascaval
Se curata pulpele de pielita, se prasara cu sare, se condimenteaza (usturoi,piper, etc..). Se dau prin oua, iar apoi prin...
Pui cu cascaval
Amestecam mierea cu lamaie, boia de ardei si rozmarin apoi ungem pulpele pe ambele parti cu acest amestec. Le prajim la foc...
Pui cu rozmarin, miere si lamaie
Carnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet file
Se taie cartofii in 8 si se prajesc in Teflon, in cuptor. Se taie ceapa in jumatati de rondele si o presaram peste cartofi....
Ciolan cu cartofi
Mirodeniile proaspete se maruntesc. Pulpele se cresteaza, asezonam cu sare si piper, le frecam cu mirodenii, apoi se prajesc...
Pulpe de pui cu rozmarin
Se imparte fiecare piept de pui in 4 bucati, asezonam cu sare si piper, dam prin faina, prin ou si prin cascaval. Punem...
Pui cu cascaval
Punem jumatate din varza murata intr-un ceaun uns cu ulei, apoi punem peste ea bucati mai mici de carne diferita si carnati,...
Varza cu carne calite in vin
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori