ceapa-calita

Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

Se pune ceapa la calit, apoi se adauga ciupercile taiate fasii si se lasa 15-20 minute la foc potrivit. Se adauga sare si...

Clatite cu ciuperci
Ceapa umpluta cu icre de crap
Salate cu peste

Ceapa umpluta cu icre de crap

Icrele de crap sunt deasupra celor de stiuca, chiar si a celor negre! Numaidecat asemenea salata trebuie cu randuiala facuta,...

Ceapa umpluta cu icre de crap
Mancaruri cu fructe de mare

Crab umplut cu carne de porc

Crabii se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana se desprinde carnea. Carnea de porc se taie felii subtiri, ceapa...

Crab umplut cu carne de porc
Mancaruri cu fructe de mare

Mancare de creveti cu curry

Ceapa se taie rondele si se caleste in ulei impreuna cu curry-ul. Se adauga apoi ceapa verde maruntita, prazul feliat, sucul...

Mancare de creveti cu curry
Supe de legume

Supa de ceapa

Ceapa se caleste in putin unt incins. Se adauga peste ea faina, sarea si pierul, se amesteca bine si se transfera totul peste...

Supa de ceapa
Supe de legume

Supa de fasole

Se curata si se dau pe razatoare morcovul, ceapa si telina. Separat, se pune la fiert fasolea in apa rece cu sare. Se adauga...

Supa de fasole
Supe de legume

Supa de rosii cu scortisoara

Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete mici, apoi se pun la fiert in apa rece, impreuna cu ceapa taiata marunt,...

Supa de rosii cu scortisoara
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Carne se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa tocata si calita in ulei. Se adauga orez, albusurile, patrunjelul...

Ciorba de dovlecei
Ciorbe

Ciorba de fasole alba

Fasolea se fierbe in mai multe ape cu sare. Se adauga morcovii, ceapa si usturoiul, taiate rondele, iar la final cimbrul,...

Ciorba de fasole alba
Supe de legume

Supa andaluza

Se toaca in masina de tocat rosiile, ceapa, castraveciorii si ardeii. usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, piper si...

Supa andaluza
Supe de legume

Supa de chimen

Ceapa se curata si se taie in sferturi si se pune impreuna cu chimenul la fiert in 2,5 l de apa. Se scoate apoi ceapa si se...

Supa de chimen
Salate de legume

Salata de gulii si gogosari

Guliile se curata de coaja, apoi se trec pe razatoarea mare si se omogenizeaza cu gogosarii taiati rondele fine si ceapa...

Salata de gulii si gogosari
Salate cu peste

Salata de midii

Midiile se pun la fiert in apa cu vin. Se adauga ceapa tocata marunt, sare, morcovul taiat cubulete si piperul boabe. Cand...

Salata de midii
Salate de raci, melci

Salata de telina cu creveti

Crevetii decorticati si curatati se amesteca cu morcovul ras, telina taiata cubulete, ceapa tocata marunt si ouale fierte si...

Salata de telina cu creveti
Salate de raci, melci

Salata de caracatita

Caracatita se spala si se taie inele. Se pune apoi la fiert, intr-un vas cu apa si sare, impreuna cu ceapa, usturoiul si...

Salata de caracatita
Salate cu peste

Salata de ton cu porumb si ceapa

Se scurg din conserva, separat, tonul si porumbul. Se pun apoi intr-un vas si se adauga ceapa tocata foarte marunt si...

Salata de ton cu porumb si ceapa
Salate cu peste

Salata de icre cu ceapa si usturoi

Icrele strivite cu furculita se freaca bine cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu piperul si sarea si se incorporeaza...

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Aperitive cu carne

Tartine cu creier

Creierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...

Tartine cu creier
Sosuri condimentate

Sos curry

Se pun la calit, in ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi ardeiul iute tocat, ghimbirul, coriandrul si...

Sos curry
Sosuri reci

Sos de menta

Menta se curata si se spala. Se amesteca in mixer pana se formeaza o pasta omogena, apoi se adauga apa rece, sare, usturoi,...

Sos de menta
Aperitive cu carne

Chiftele cu migdale

Arpacasul se fierbe si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa maruntita, rosiile curatate de pielite si seminte. Se...

Chiftele cu migdale
Aperitive cu carne

Aperitiv cu maduva

Maduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...

Aperitiv cu maduva
Aperitive cu legume

Inele de ceapa

Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.

Inele de ceapa
Sosuri condimentate

Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure

Se pun la fiert carnea de vaca, morcovul, ceapa, bucata de carne de iepure, jambonul, toate taiate bucatele. Se adauga zeama...

Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure
Sosuri rosii

Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...

Sos din rosii
Sosuri condimentate

Sos picant cu piper

Resturile de carne, impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjelul taiate felii se calesc in putin unt. Se adauga sarea, foaia de...

Sos picant cu piper
Mancaruri cu vanat

Ciulama de porumbei

Se curata porumbeii de pene si se golesc de intestine, apoi se taie in 4 si se fierb in apa cu sare, ceapa si patrunjel....

Ciulama de porumbei
Mancaruri cu vanat

Pilaf de orez cu cristei

Se curata de pene si se golesc cristeii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, ceapa si sare. Se pune unt la incins,...

Pilaf de orez cu cristei
Mancaruri cu vanat

Mancare de orez cu prepelite

Prepelitele se curata si se calesc in unt fierbinte. Apoi se pun la fiert in zeama de carne. In untul ramas se rumeneste...

Mancare de orez cu prepelite
Salata de primavara
Mancaruri

Salata de primavara

Se spala ridichile, salata, spanacul si ceapa. Se taie marunt ca de salata dupa care se adauga uleiul, sarea si sucul de la o...

Salata de primavara
Aperitive cu carne

Piftie de fazan

Fazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...

Piftie de fazan
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica cu portocale

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii,...

Rata salbatica cu portocale
Mancaruri cu vanat

Fazan inabusit

Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul,...

Fazan inabusit
Mancaruri cu vanat

Papricas din carne de urs

Se taie bucati carnea de vanat si se pune la prajit in untura incinsa. Se scoate apoi si se pune ceapa la calit in untura...

Papricas din carne de urs
Mancaruri cu carne

Gasca fripta cu orez

Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu...

Gasca fripta cu orez
Mancaruri cu vanat

Mancarea de rata

Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...

Mancarea de rata
Mancaruri cu vanat

Muschi tocat din carne de cerb

Carnea se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga ceapa prajita putin in ulei, painea muiata in apa rece si...

Muschi tocat din carne de cerb
Mancaruri cu vanat

Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii...

Ostropel din carne de cerb
Mancaruri cu vanat

Carne de urs cu ciuperci

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pune la prajit in untura. Se scoate apoi si se pune la calit in untura ramasa ceapa...

Carne de urs cu ciuperci
Aperitive cu carne

Chiftelute din carne de urs cu sos de ciuperci

Carnea impreuna cu painea muiata si stoarsa, ceapa calita si varerdeata tocata se trec prin masina de tocat carne. Se adauga...

Chiftelute din carne de urs cu sos de ciuperci
Aperitive cu carne

Chiftelute marinate din carne de urs

Se toaca in masina de tocat carnea, cu painea, ceapa si verdeata. Se adauga in compozitie un ou, sare si piper si se formeaza...

Chiftelute marinate din carne de urs
Mancaruri cu vanat

Muschi de mistret afumat

Vinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...

Muschi de mistret afumat
Mancaruri cu vanat

Sarmale din carne de mistret

Carnea se toaca impreuna cu jumatate din ceapa calita. Se adauga orezul, piperul pisat si putina sare. Se omogenizeaza...

Sarmale din carne de mistret
Aperitive cu carne

Sunca de mistret

Se pune intr-un vas, la fiert vinul alb si 250 mI apa, sare, boabele de piper, enibaharul, foile de dafin, cimbrul,...

Sunca de mistret
Aperitive cu branza

Pateuri cu branza telemea

Daca vrei sa pregatesti pateuri cu branza delicioase, alege aceasta reteta. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase,...

Pateuri cu branza telemea
Mancaruri cu vanat

Budinca din carne de mistret

Carnea se pune la fiert. Apoi se toaca impreuna cu o ceapa calita si cu paine muiata in apa. Se adauga in tocatura...

Budinca din carne de mistret
Aperitive cu carne

Chiftelute din carne de mistret

Se pun la tocat carnea, painea inmuiata si ceapa calita. Peste amesteca se adauga oul, piperul, verdeata tocata, sarea si...

Chiftelute din carne de mistret
Mancaruri cu vanat

Spata rulata de caprioara

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o...

Spata rulata de caprioara
Mancaruri cu vanat

Tocanita de caprioara

Carnea se taie bucatele, se sareaza bine si se pun la prajit in untura incinsa. Se adauga apoi ceapa tocata marunt,...

Tocanita de caprioara
Mancaruri cu vanat

Pilaf oriental de orez cu carne de caprioara

Se taie bucati carnea de caprioara, se sareaza si se pune la prajit. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la prajit usor,...

Pilaf oriental de orez cu carne de caprioara
Ostropel de pui
Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si...

Ostropel de pui