Batem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita...
Tort picior de gascaFramantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem...
Prajitura ZserboDizolvam 30 dkg miere, 4 galbenusuri, 1 pachet de zahar vanilat intr-o lingura de apa calduta. Batem spuma amestecul. Adaugam...
Prajitura buna cu miereAmestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara, mierea calda si spuma obtinuta...
Prajitura dulce cu miereFramantam faina, margarina, zaharul pudra, praful de copt, ouale, coaja de lamaie si smantana, lasam aluatul sa se odihneasca...
Cerculete cu gemDin faina si unt pregatiti un sos alb: auriti putin faina in grasime, apoi stingeti-o cu supa de pasare ori cu esenta de...
Sos de ciuperciIntr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se...
Coltunasi cu ciuperciCerneti faina intr-un castron mai mare, puneti lapte, oua, un varf de cutit cu sare si pregatiti un aluat ca pentru clatite....
Clatite cu ciuperciIntr-un vas adanc se framanta 150 grame faina, 110 ml lapte caldut, un praf de copt si 10 grame drojdie maruntita, apoi se...
Langos cu cartofiCerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un...
Placintele cu ciuperciPregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperciSparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...
Sparanghel cu sos de smantanaFierbem laptele cu faina. Amestecam margarina cu zaharul pudra si o adaugam la amestecul de lapte cu faina cat e cald si il...
Tort cu visineFramantam faina, untura, zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat cu putina smantana. Impartim...
Felie de trandafirFoaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de...
Cremes SomogyiSfaramam 10 dkg de untura in 22 dkg de faina, adaugam 10 dkg zahar pudra, putina sampanie, putin otet, 2 galbenusuri si...
Tort secuiescBatem spuma margarina cu 25 dkg de zahar pudra. Batem spuma galbenusurile, adaugam faina si nuca, apoi incorporam incet crema...
Patrat cu nucaFramantam faina cu 25 dkg de jumari macinate, adaugam sarea dupa gust, nuca, piperul si drojdia inmuiata in putin lapte....
Pogaci cu jumari si nucaBatem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile....
Tort diabetic cu visineAmestecam faina cu margarina, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, adaugam 2 oua si 1-2 linguri de smantana si...
Cremes cu mereFramantam faina, margarina, zaharul pudra, praful de copt, ouale, coaja de lamaie si smantana, lasam aluatul sa se odihneasca...
Cerculete cu gemBatem spuma 5 oua cu zaharul pudra, cand devine alba adaugam incet uleiul, faina si praful de copt, amestecand continuu....
Felii de curcubeuSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 140 grame miere si 140 grame nuca macinata. Se amesteca...
Taitei cu nucaSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca 2/3 din 180 grame parmezan ras. Se amesteca incet cu lingura de...
Taitei cu cascavalSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macIntr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata...
Taietei de casaBatem spuma un ou intreg si 7 galbenusuri, adaugam pesmetul, migdalele, faina, coaja rasa de la portocala, zeama si...
Tort cu portocalePozitionam merele feliate intr-o tava captusita cu folie. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si apa. Adaugam faina,...
Prajitura Olga cu mereSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaBatem spuma ouale cu margarina si zaharul pudra, adaugam faina si bicarbonatul de amoniu. Framantam un aluat tare, la...
Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniuBatem spuma ouale cu piperul, sarea, slanina, lingurita de sampanie cu atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale...
Placinta cu ouaAmestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam,...
Prajitura cu lapteBatem spuma 6 galbenusuri cu mierea. Amestecam faina, praful de cacao, praful de copt cu 6 albusuri batute spuma si cocem...
Rulou cu miereAmestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de cacao. Batem separat albusurile. Amestecam faina cu galbenusurile si...
Prajitura FantaAmestecam la baie de abur, in aceeasi directie jumatate de ora, margarina, praful de cacao, zaharul pudra, ouale si faina....
Coloana vertebralaAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertSfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi....
Felie cu romFramantam bine biscuitii macinati, romul, zaharul pudra, nuca macinata, praful de cacao si laptele. Impartim aluatul in 2...
Rulou cu biscuitiAmestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile...
Felii de inghetataMai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun,...
Placinta cu branzaFramantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca. Intre timp pregatim...
Coltunasi cu sosSe taie sfecla marunt. La 60 ml de apa se adauga cateva linguri de zeama de sfecla, sare si zahar, se pune sfecla la fiert....
Supa de sfeclaCartofii curatati se fierb in apa sarata. Se adauga cascaval ras si frisca. Se mixeaza. Se presara faina pentru a obtine un...
Supa-crema de cartofi cu ciuperci prajiteSe incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi...
Pizza cu rosiiDrojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si...
Lipie, placintaPreparare: Ceapa se taie in jumatate si apoi rondele, se caleste in unt. Cand devine sticloasa, se presara faina, se...
Supa frantuzeasca de ceapaUsturoiul curatat se zdrobeste, ceapa se razuieste si impreuna se calesc in unt topit. Se presara faina si se stinge cu zeama...
Supa crema de usturoiFicatul trebuie bine sarat si dat cu un amestec de cimbru, piper si sumac, faina, ou batut si pesmet. Infainam ficatii. Ii...
Ficat paneSe amesteca faina cu margarina si smintina (dar eu le-am pus direct peste faina). Se adauga cascavalul ras (eu am pus Gouda)...
Cornulete cu cascaval si macSarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa...
Focaccia umpluta cu ceapa si maslineSe pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt. Intr-un bol amestecati...
Inghetata Surpriza