Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc...
Vinete umplute cu smantana si cascavalSpanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...
Budinca de spanacSe taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga. Dupa aceea, se...
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajitCarnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...
Supa de biluteSe taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...
Vinete prajiteSe coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...
Chiftelute de vineteSe taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc...
Vinete portughezeRondelele de vinete la cuptor sunt o mancare delicioasa pentru care aveti nevoie de 3 vinete, telina, faina, cascaval, ulei,...
Rondele de vinete la cuptorLintea pregatita se pune la fiert in 1,5 l apa rece impreuna cu cepele rosii curatate, sarea si foaia de dafin. Din faina si...
Supa de linteSe curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se...
Conopida gratinataSe taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macrisDovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara...
Dovlecei cu cascavalFierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....
Supa-crema de mazareAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescSe fierbe fasolea, se strecoara, se adauga smantana amestecata cu putina faina si se da la cuptor pentru 10-15 minute.
Fasole verde cu smantanaAveti nevoie asa: Pentru rantas: 1 lingura de unt, 1 lingura de faina, 1 varf de lingurita de zahar, 200 ml supa de carne...
Gulii umplute cu carnePentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime...
Castraveti umpluti cu carne de vitaClatitele se umplu cu carnea tocata. Marginile se indoaie, facand niste pernite. Le pregatim ca pentru pane, prin faina, ou...
Clatite cu carnePentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la...
Prajitura cu mereSe lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara...
Placinta cu spanac si ouIntai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga...
Placinta cu carneSe pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina. Se ia vasul de pe...
Spanac la cuptorTaiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le...
Placinta cu carne de vita si rinichiIntr-un bol se pune iaurtul, se adauga 2 oua, 100 ml ulei si se amesteaca totul bine. Faina se amesteca cu 1 plic de praf de...
Pizza cu iaurtSe face un rantas slab din faina si unt, care se stinge cu bere, la care se adauga sare, piper, zaharul, scortisoara. Se lasa...
Supa de bereAluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg. Se framanta pana...
Prajitura secuiascaSe bat cu telul ouale, sarea, zahrul vanilat si zaharul pana se obtine o froasa. Se adauga treptat faina si le, in portii...
Fursecuri dulciSe taie marunt patrunjelul, rosiile si ceapa. Se amesteca cu sarea, piperul, praful de copt, scortisoara si faina cat...
Chiftelute din rosiiIntr-un vas se pune uleiul cat sa acopere fundul vasului, se adauga faina si se amesteca boine ca sa nu se faca mici...
Rasol din aripi de curcanAcest aperitiv este foarte delicios. Pentru a prepara crochete cu cascaval avem nevoie de cartofi, cascaval ras, faina, ou si...
Crochete de cascaval trappistFacem un aluat de clatite, obisnuit, din , ou si faina, apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Clatite cu legumeAceasta reteta este foarte buna. Pentru a prepara crochete cu smantana avem nevoie de oua, smantana si faina.
Crochete cu smantanaBlatul: Se bat ouala si zaharul, la bain marin, pana devin consistente si spumoase. Se adauga faina, amidonul si praful de...
Rulada cu lamaieSe spala salata si se pune la fiert in supa si apoi se trece printr-o sita. Se face un sos alb din faina is lapte, si cu supa...
Supa crema de salataSe spala salata, frunza cu frunza, se taie fasii si se inabusa cu ceapa si zeama de zarzavat. Dupa ce totul s-a fiert, se...
Mancare de salata verdeSpanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o...
Tarta cu spanacSe pune pe foc laptele si in el zaharul si zaharul vanilat, cand da in clocot atunci se adauga toata faina de malai si se...
Prajitura cu malai si ananasSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosSe alege hasmatuchim, se spala si se taie marunt. Se caleste usor untul, se adauga faina si putin apa. Se lasa sa se fiarba...
Supa de hasmatuchi cu crutoaneaSe curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt...
Supa de ceapa a la francaiseCuratam ciupercile apoi se taie felii subtiri si se lasa intr-o farfurie adinca, cu o lingura de faina presarata deasupra....
Supa de ciuperciBlatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma....
Tort de alune cu crema de ciocolata pralinataFoile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po
Tort cu crema de lamaieBlatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compo
Tort insiropat, cu crema de mandarine si lamaieFoile: Amesteci faina, sarea, smantana si untul. Framanti un aluat pe care il dai la rece pentru 1 h. Apoi imparti aluatul...
Sarlota cu fructeAmesteci seara ouale cu zaharul, amoniacul si jumatate din cantitatea de faina, esenta de vanilie. Dimineata framanti acest...
Flori coloratePreincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina...
Placinta aperitiv cu branza1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se...
Cozonac de Pasteluatul 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma. Merele 1kg de mere...
Savarina cu mereFaina si amidonul se amesteca bine cu condimentele apoi se face un amestec lipicios turnand progresiv berea putin cate putin,...
Nuci coapte in aluat condimentat