Ouale intregi se amesteca cu zahar, se freaca trei sferturi de ora, se adauga faina. In tava unsa, se pune cate o lingurita...
Fursecuri cu anasonSe curata dovleacul, se razuieste si se adauga sare. Dupa o perioada se stoarce si se adauga branza. Din faina, sare si apa...
Placinta cu dovleacPuiul feliat se prajeste si se pune deoparte. In untura se caleste 2 linguri de faina, se adauga ceapa intreaga, 0.2 l apa,...
Pui cu mararSe dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visineSe amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spumaCartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chiftelutePatru oua intregi se amesteca cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, se adauga 200 g faina si un litru de lapte. Apoi se...
Placinte cu lapte si gemMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateSe bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumataApa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...
Baguette frantuzesti originalePentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort EszterhazySe amesteca bine branza, uleiul, zaharul vanilat si mierea. Se amesteca faina si praful de copt la care se adauga compozitia...
Tort de mereSe prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verdeZaharul se amesteca bine cu margarina si oul, si se adauga cacao, nucile macinate, faina, coaja de lamaie, si scortisoara....
Prajitura cu cacao si nuciSpanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuriPieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustarSe amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de...
Cozonaci cu fructe uscateUntul se amesteca bine cu faina si se adauga restul ingredientelor. Se lasa o ora la rece, dupa care aluatul se intinde la o...
Biscuiti cu ciocolataSe amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale....
Prajiturele de bereDrojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa...
Placinta cu prune si macSe sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si se amesteca bine, apoi se cerne faina, se amesteca si se toarna treptat laptele...
Placinta cu lapteFaina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe...
Tort de branza cu rubarbaAdaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60...
Clatite etajateSe bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La...
Rulada de piscot cu crema Bailey’sAmesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura...
Supa de gulii cu perisoareentru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de mereSpala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...
Galuste umplute cu mozzarella si ardeiSe rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele,...
Cozonac cu caramelTaie cuburi pieptul de pui, da-le prin faina, ou si cascaval ras. Tapeteaza un vas jena cu fasii de slanina, in asa fel incat...
Pui file cu ouaFierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si pruneFramanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe...
Prafitura TrandafirDecojeste si rade 200 g de morcovi si 200 g de cartofi. Adauga ramura de rozmarin si frunze de salvie tocate marunt. Cerne...
Crochete de cartofi cu morcoviAmesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza...
Prajitura cu budinca de vanilieBate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o...
Prajitura calaAdaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...
Aluat de clatiteSe sareaza feliile de somn, se presara cu faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se calesc in putin ulei usturoiul, rosiile...
Tocana de somn cu usturoiSe curata 4 cepe de marime mijlocie si se taie pe latime felii de cca 1 cm. Unele frunze se desfac, rondelele din margine se...
Mancarica de ceapaSe feliaza carnea. Feliile se fragezesc si se condimenteaza. Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei pe ambele parti....
Friptura de porc cu rosiiBlatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor,...
Tort de migdale cu portocale si friscaBlatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial....
Tort cu crema de portocale si friscaBlatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si...
Tort de portocaleBlatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma...
Tort cu crema de portocaleBlatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua...
Tort insiropat cu crema de portocaleUntul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina....
Tort de mere glasatSe framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuniSe unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se...
Tort de mere cu glazura de rom