faina-de-secara

Aperitive cu branza

Pateu cu branza

Din faina,drojdie,lapte,unt,1 ou,zahar,se face o coca, se pune la dospit. Se intinde cu sucitorul o foaie ,se taie in patrate...

Pateu cu branza
Cozonac cu miere, stafide si migdale
Cozonac

Cozonac cu miere, stafide si migdale

In galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie. Dupa adaugam faina, untul...

Cozonac cu miere, stafide si migdale
Bureti in sos de smantana cu galuste de faina
Mancaruri cu ciuperci

Bureti in sos de smantana cu galuste de faina

Pentru aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult mai aromate...

Bureti in sos de smantana cu galuste de faina
Cozonac

Pasca cu smantana 2

In tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si...

Pasca cu smantana 2
Cozonac

Pasca cu smantana

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga smantana si cele 3-4 linguri de faina, in ploaie. Albusurile se bat spuma si se...

Pasca cu smantana
Cozonac moldovenesc
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Drojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o...

Cozonac moldovenesc
Chec de spanac
Aperitive cu legume

Chec de spanac

Spanacul il puneti la fiert, apoi il stracurati bine, il faceti piure apoi cu mixerul. Untul il topiti pe foc, adaugati apoi...

Chec de spanac
Bastonase de parmezan
Aperitive cu branza

Bastonase de parmezan

Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati. Adaugam branza si mustarul si...

Bastonase de parmezan
Prajituri

Tarta cu fructe

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, separat se bat galbenusurile cu zaharul; Cand zaharul s-a topit se adauga faina...

Tarta cu fructe
Torturi

Tort de zmeura

Se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. Se sparg in ea ouale. Se adauga untul topit, laptele in care s-au...

Tort de zmeura
Treccia russa
Cozonac

Treccia russa

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O...

Treccia russa
Cozonac

Pasca poloneza

Blatul Frecam margarina cu zaharul, oul pana obtinem o . Adaugam faina, le apoi incorporam cacaua, esenta de , praful de copt...

Pasca poloneza
Torturi

Tort de migdale insiropat

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie

Tort de migdale insiropat
Prajituri

Prajitura cu portocale

Batem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam...

Prajitura cu portocale
Aperitive cu oua

Rulada de ou

Amestecam trei galbenusuri cu faina, , branza, smantana si piper. La final adaug albusurile batite spuma cu un praf de sare....

Rulada de ou
Mancaruri cu carne

Papricas de miel

Punem uleiul la incins si frigem repede carnea taiata bucati. Punem ceapa si amestecam pana devine aurie. Adaugam faina,...

Papricas de miel
Plachie din salau
Mancaruri cu peste

Plachie din salau

Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi...

Plachie din salau
Torturi

Tort de migdale cu crema de caise

Blatul Se amesteca migdalele pisate cu zaharul si faina si din compozitia obtinuta. Se coc doua foi care dupa racire se umplu...

Tort de migdale cu crema de caise
Zeppole di san giuseppe
Gogosi

Zeppole di san giuseppe

Uleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade. Intr-un vas,se amesteca ouale batute,cu ricotta si vanilia,apoi...

Zeppole di san giuseppe
Muffins rapide cu lapte batut
Checuri

Muffins rapide cu lapte batut

Intr-un vas se pune faina, zaharul, praful de copt, si bicarbonatul si se amesteca. In alt vas se bat cele 2 oua bine, si...

Muffins rapide cu lapte batut
Torturi

Tort cu crema de alune si ciocolata

Blatul Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit...

Tort cu crema de alune si ciocolata
Mancaruri cu peste

Ostropel de stavrid

Se curata pestele si se pudreaza cu faina. Il prajim usor in ulei bine incins, la foc iute. Se scoate si se pastreaza cald....

Ostropel de stavrid
Sosuri condimentate

Sos de macris

Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit....

Sos de macris
Sosuri reci

Sos de capere

Se topeste untul pus intr-o craticioara. Se adauga faina, se amesteca si se rumeneste 3 minute, la foc potrivit. "Stingeti"...

Sos de capere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Se freaca spuma margarina cu zaharul. Adaugati coaja de lamaie rasa, miezul de nuca macinat, apoi faina, bicarbonatul si...

Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

Margarina se framanta cu faina, se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si framantati un aluat fraged. Formati din aluat...

Cornulete fragede
Sosuri condimentate

Sos de hrean cu nuci sau migdale

Se fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul...

Sos de hrean cu nuci sau migdale
Sosuri cu legume

Sos de ceapa cu vin

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru....

Sos de ceapa cu vin
Torturi

Tort de nuci

Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si...

Tort de nuci
Dulciuri

Oua cu surprize

Frecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie...

Oua cu surprize
Alevanca bucovineana
Preparate dulci

Alevanca bucovineana

Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.

Alevanca bucovineana
Preparate sarate

Coroana Pascala

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut....

Coroana Pascala
Pasca cu ciocolata
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Am pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la...

Pasca cu ciocolata
Regina Primaverii
Prajituri

Regina Primaverii

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat ploaie,galbenusurile zdrobite si amestecate cu...

Regina Primaverii
Tarta impletita
Aperitive cu carne

Tarta impletita

Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana...

Tarta impletita
Krumpirschmorre, reteta lui Peter
Mancaruri cu cartofi

Krumpirschmorre, reteta lui Peter

Zdrobim sau radem cartofii, adaugam faina si sare si piper. Framantam bine. Punem compozitia in tigaie cu ulei (de masline am...

Krumpirschmorre, reteta lui Peter
Preparate dulci

Pasca umpluta cu branza de vaci

Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

Pasca umpluta cu branza de vaci
Prajituri

Placinta cu branza de vaci

Amesteci toate ingredientele pentru aluat si cand obtii compozitia pui aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina....

Placinta cu branza de vaci
Prajituri

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prepari asa: Se freaca untul cu zaharul. Apoi adaugi nuca, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o t

Prajitura cu nuca si ciocolata
Pancake cu legume
Aperitive cu legume

Pancake cu legume

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea si piperul; In alt castron se bate oul cu lapte, se adauga...

Pancake cu legume
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel in aluat

Pregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiatÄ

Pulpa de miel in aluat
Pancake, simplu si foarte bun
Clatite

Pancake, simplu si foarte bun

Se amesteca cele 300 gr faina cu 3 lingurite praf de copt , 5 linguri de zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Pregatiti 75 de...

Pancake, simplu si foarte bun
Bombite cu piure de fructe
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bombite cu piure de fructe

Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca...

Bombite cu piure de fructe
Mancaruri cu carne

Tarta cu miel si fenicul

Intr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Se amesteca ingredientele

Tarta cu miel si fenicul
Preparate sarate

Turta de Paste

Se unge cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 25cm. O tapetam cu faina. Se imparte aluatul in doua. Tapetati fundul si...

Turta de Paste
Tort Castel
Torturi

Tort Castel

Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt,...

Tort Castel
Preparate dulci

Pasca cu branza

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa...

Pasca cu branza
Chiftele din sunca
Aperitive cu carne

Chiftele din sunca

Sunca se da pe razatoare mare si se condimenteaza. Adaugam apoi ouale si faina sau pesmet cat sa lege compozitia. Se formeaza...

Chiftele din sunca
Mancaruri cu carne

Placinta cu cartofi si miel

Se curata cartofii si se dau prin razatoarea mare. Se rade telemeaua peste ei, se adauga carnea, ouale, condimentele si...

Placinta cu cartofi si miel
Sos de praz
Sosuri cu legume

Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...

Sos de praz
Torturi

Tort cu glazura de ciocolata si castane

Se dau castanele curatate si fierte prin sita ca sa se obtina cantitatea necesara de piure. Se amesteca cu faina. Se fr

Tort cu glazura de ciocolata si castane