Rosiile se golesc de miez, dupa care se stropesc cu sosul vinegreta, preparat din 2 linguri ulei si 2 linguri otet, sare si...
Rosii frantuzestiSe coace sfecla, in cuptor, se curata de coaja, dupa care se da pe razatoarea mare. Se adauga hreanul, dat pe razatoare mica,...
Salata de sfeclaPrima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina...
Tarta cu legumeSe prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilieCiupercile se spala si se pun la fiert pentru 15 minute in apa clocotita, cu sare si o lingura de otet. Dupa ce s-au racit,...
Salata de ciuperciCiupercile se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15 minute, se scot, se scurg si se lasa la racit. Se pun apoi intr-un...
Salata de ciuperci marinateAndivele se desfac in frunze si se spala bine. Se subtiaza maioneza cu otet si apa minerala. Se inglobeaza in maioneza...
Salata de andive cu peste si maionezaAndivele se desfac in frunze si se spala. Maioneza se subtiaza cu otet si apa minerala, pana cand capata consistenta unei...
Salata de andive cu carne si maionezaArpagicul se curata si se sareaza. Se lasa sa stea aproximativ 15 minute, timp in care se pregateste sosul din otet, ulei si...
Salata de arpagicSe curata laptucile si se taie in patru. Se toarna peste ele sosul format din ulei, otet, sare, piper si se presara cu...
Salata de laptuci cu verdeataTelina si anghinarea se taie julien foarte fin, apoi se pun la marinat pentru 24 de ore in sosul preparat din otet, ulei si...
Salata BacrationTelina si andivele, curatate si taiate julien se pun la marinat in sosul de ulei, otet, mustar si sare pentru aproximativ 24...
Salata de telina cu andive si merePlantele de anghinare se spala in apa cu otet, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se toarna in vasul in care fierb plantele...
Salata de anghinareLa 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...
Muraturi picanteArdeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salataGogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru...
Gogosari in otetArdeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare...
Ardei in otetGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiPulpa de caprioara se pune la marinat in vin si otet, impreuna cu ceapa tocata marunt, arpagicul si morcovii feliati,...
Pulpa de caprioara la tavaCarnea de mistret se marineaza in vin alb amestecat cu otet, ulei, felii de morcov, ceapa tocata, cu cimbru, sare si piper....
Cotlete de mistretPieptul se lasa la fezandat, cu sare si piper. Se pune apoi la fript intr-o tigaie, la foc mic, cu pielea in jos, pana capata...
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamicArdeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Ardei iuti oltenestiRata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...
Rata salbatica cu napiBamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute....
Mancare de gaina cu bameSe taie cu o foarfeca degetele de la picioarele de broaste. Se macereaza apoi putin cu sare, piper si otet, dupa care se pun...
Broaste cu sos albEste una dintre cele mai populare retete chinezesti. Se face un amestec din zahar, otet, pasta de tomate si sucul de ananas....
Pui dulce acrisorCalcanul se pune la oparit in apa fierbinte dupa care i se scoate pielea si se taie bucati. Se fierb legumele curatate si...
Rasol de calcanMai intai se face o marinata din sucul de la lamaie, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, marar,...
Salata cu hering marinatSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemPentru a da un gust deosebit carnii facem un sos din 1 lingura otet balsamic, 2 linguri miere de albine, 1 lingura de sos de...
Piept de pui la gratar si cartofi gratinatiSe curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit. Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare...
Sos de hreanIntr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune...
Sarmale de post cu ciuperciScrumbia curatata se pune in apa cu otet si se lasa 6-7 ore sa se desareze. Cartofii se fierb in coaja si dupa ce s-au racit...
Salata de scrumbieSe fierb ouale tari, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu ceapa fin tocata, cu ulei, dupa gust si zeama de lamaie sau...
Salata de ouaGogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se aseaza intr-un vas, iar peste ei se pune otetul, zaharul si...
Gogosari in otetSe curata si se spala morcovii, apoi se rad pe razatoare speciala pentru ras morcov, sau pe razatoarea mica. Se amesteca...
Salata de morcov crudCeapa se curata si se taie rondele. Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de...
Ceapa rosie murataSe taie varza in felii subtiri, ca scobitorile si se amesteca cu putina sare, cu 2-3 linguri ulei si otet dupa gust.
Salata de varza albaVarza se taie in felii subtiri ca scobitorile, se pudreaza cu sare, se stropeste cu otet si se pune in cuptorul fierbinte,...
Salata de varza rosieSe amesteca maioneza cu mustarul si uleiul, apoi se adauga 1 lingura apa amestecata cu o lingura otet. Se adauga in maioneza...
Salata italieneascaSe fierbe fasolea in apa fierbinte, apoi se scurge si se asaza in salatiera. Se amesteca ulei cu otet, sare si putin mujdei,...
Salata de fasole verdeSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarSe fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandezSe spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.
Sos de hrean cu sfecla rosiSe prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...
Sos pentru fripturiSe amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...
Sos moldovenescDovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper,...
Tofu cu legumeSe taie rosiile in jumatati, se scobesc, se lasa putin sa se scurga, apoi in fiecare se picura o picatura de otet. Se fac...
Ochiuri in rosii, cu maionezaUrzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...
Pilaf cu urzici