otet

Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de sardele cu mustar

Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...

Sos de sardele cu mustar
Sosuri condimentate

Sos olandez

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...

Sos olandez
Sosuri rosii

Sos de hrean cu sfecla rosi

Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.

Sos de hrean cu sfecla rosi
Sosuri albe

Sos pentru fripturi

Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...

Sos pentru fripturi
Sosuri reci

Sos moldovenesc

Se amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...

Sos moldovenesc
Tofu cu legume
Mancaruri fara carne

Tofu cu legume

Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper,...

Tofu cu legume
Aperitive cu oua

Ochiuri in rosii, cu maioneza

Se taie rosiile in jumatati, se scobesc, se lasa putin sa se scurga, apoi in fiecare se picura o picatura de otet. Se fac...

Ochiuri in rosii, cu maioneza
Mancaruri cu orez

Pilaf cu urzici

Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...

Pilaf cu urzici
Prajituri

Tarte umplute cu branza de vaci

Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost...

Tarte umplute cu branza de vaci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornuri cu gem

Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou,...

Cornuri cu gem
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Conserve in otet

Ardei bulgaresti cu telina in otet

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...

Ardei bulgaresti cu telina in otet
Flan cu crema de vanilie si nuci
Prajituri

Flan cu crema de vanilie si nuci

Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...

Flan cu crema de vanilie si nuci
Conserve in otet

Castraveciori in otet

Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...

Castraveciori in otet
Conserve in otet

Ardei capia in otet

Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...

Ardei capia in otet
Conserve in otet

Gogosari in otet

Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...

Gogosari in otet
Mancaruri cu carne

Rinichi la gratar

Se curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...

Rinichi la gratar
Mancaruri cu carne

Rinichi cu ciuperci

Se curata rinichii de grasime, se tin in apa rece cu o lingura de otet o ora, dupa care se spala iar si se taie felii...

Rinichi cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Rinichi cu mustar

Se spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si...

Rinichi cu mustar
Mancaruri cu carne

Ficat impanat

Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se...

Ficat impanat
Budinci

Budinca de portocale

Se inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si...

Budinca de portocale
Mancaruri cu carne

Costita de berbec

Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura de otet ca sa-si piarda mirosul specific....

Costita de berbec
Mancaruri cu carne

Friptura de berbec

Intr-un vas mare, pe jumatate plin cu apa rece, se pune carnea de berbec, o ceapa taiata felii, telina taiata in patru si o...

Friptura de berbec
Mancaruri cu carne

Friptura umpluta cu ficat

Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se...

Friptura umpluta cu ficat
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...

Mancare rece de iepure
Mancaruri cu vanat

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...

Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...

Friptura de iepure
Mancaruri cu carne

Iepure cu sos de ceapa

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop...

Iepure cu sos de ceapa
Mancaruri cu carne

Tocanita de burta cu ciolan

Se curata burta si se toarna peste ea apa fierbinte cu otet, apoi se pune la fiert in apa cu delikat iar in cele din urma se...

Tocanita de burta cu ciolan
Sosuri albe

Sos tartar

Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...

Sos tartar
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de hrean cu otet

Se spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...

Sos de hrean cu otet
Prajituri

Prajitura Casablanca

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o...

Prajitura Casablanca
Ciorbe

Ciorba din burta de vita

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se Iasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei...

Ciorba din burta de vita
Mancaruri cu legume

Bame in sos tomat

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se...

Bame in sos tomat
Mancaruri cu carne

Papricas de iepure cu galuste

Dezosam pulpele de iepure le taiem cubulete si le fierbem timp de 10 minute in apa cu otet. Topim untura si punem la prajit...

Papricas de iepure cu galuste
Mancaruri cu legume

Bredie cu fasole verde

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin....

Bredie cu fasole verde
Mancaruri cu carne

Linte cu prune uscate

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand...

Linte cu prune uscate
Mancaruri cu carne

Creier pane

Se spala creierul in mai multe ape si se curata bine. Se fierbe in apa cu otet, adaugandu-se si putina sare. Se da in clocot...

Creier pane
Mancaruri cu carne

Caltabos traditional

Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul....

Caltabos traditional
Mancaruri cu carne

Friptura de miel marinat

Carnea de miel se spala cu apa rece si se freaca bine cu multe cuburi de gheata. Se lasa la marinat in otet cu 2 cani de apa...

Friptura de miel marinat
Mancaruri cu peste

Somn pitic prajit

Tine somnii pitici in apa de 40-50 de grade, care contine 1-2 linguri de sare si 100 ml de otet. Curata-i si toarna putin...

Somn pitic prajit
Mancaruri cu vanat

Iepure de camp cu sos vanatoresc

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...

Iepure de camp cu sos vanatoresc
Salate de legume

Salata de varza

O ceapa mica se taie fideluta. La 40 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri cu varf de glucoza si o...

Salata de varza
Supe de carne

Supa de burta din Nyirtelek

Curatam burta si o oparim cu apa sarata si cu otet. Apoi, asezonam cu Delikat si o fierbem pana se inmoaie. Apoi scoatem...

Supa de burta din Nyirtelek
Preparate dulci

Strudel de casa

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...

Strudel de casa
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu maioneza la tava

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din...

Cartofi cu maioneza la tava
Prajituri

Bezele de stelute si inimioare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cativa stropi de otet, se bat in continuare pe vas cu aburi pana cand telul...

Bezele de stelute si inimioare
Mancaruri cu legume

Dovlecel cu cascaval

Curata dovleceii, indeparteaza semintele, taie-i in bucati cat un deget fierbe-i pe jumatate in apa cu sare si otet, dupa...

Dovlecel cu cascaval
Sosuri reci

Sos de mustar cu usturoi

Se subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul. Se adauga cateii de usturoi tocati marunt si se freaca turnand...

Sos de mustar cu usturoi
Sosuri albe

Sos de hrean

Se freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...

Sos de hrean
Sosuri reci

Sos de mustar

Se subtiaza mustarul cu putin otet sau zeama de lamaie. Se freaca cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Se condimenteaza cu...

Sos de mustar
Sosuri reci

Sos de mustar cu tarhon

Se subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul si se freaca, turnind uleiul picatura cu picatura. Se potriveste...

Sos de mustar cu tarhon