samburi

Aperitive cu branza

Rulada cu sunca si cascaval

Se taie ardeiul in doua jumatati, se curata de samburi, se spala, se usuca, se taie fasii si se caleste putin. Se bat ouale...

Rulada cu sunca si cascaval
Aperitive cu peste

Tartine cu icre

Grisul se fierbe in apa si se lasa la racit apoi. Ceapa se taie marunt, iar maslinele se spala, se curata d samburi si se...

Tartine cu icre
Salate de legume

Salata de masline

Se spala bine maslinele, se curata de samburi si se toaca marunt. Se amesteca apoi impreuna cu ceapa si patrunjelul tocate...

Salata de masline
Salate de legume

Salata de masline cu ceapa

Se curata masline de samburi si se dau apoi prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata in apa si se freaca poi amestecul...

Salata de masline cu ceapa
Salate cu carne de vita

Salata de creier

Masline si sardelele se pun separat intr-un vas cu apa si se lasa sa stea asa cateva ore. Se scot apoi, maslinele se curata...

Salata de creier
Salate de fructe

Salata de portocale

Portocalele se curata de coaja, apoi se taie rondele subtiri. Se curata de samburi si se toarna peste feliute visinata sau...

Salata de portocale
Salate de fructe

Salata de mere umplute cu banane si alune

Merele se spala si se scobesc in interior. Miezul de mere se curata de samburi si se rade. Se adauga banana pasata, ananasul...

Salata de mere umplute cu banane si alune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu visine

Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...

Coltunasi cu visine
Sufleuri

Sufleu de caise

Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...

Sufleu de caise
Conserve de iarna

Visine conservate pentru prajituri

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...

Visine conservate pentru prajituri
Dulceata

Magiun de prune

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...

Magiun de prune
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...

Marmelada de caise
Creme

Serbet de cirese amare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...

Serbet de cirese amare
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...

Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de cirese negre

Zaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...

Dulceata de cirese negre
Dulceata

Dulceata de cirese albe

Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...

Dulceata de cirese albe
Torturi

Tarta cu visine

Aluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...

Tarta cu visine
Creme

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel

Ciresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Am curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....

Marmelada de mere
Mancaruri fara carne

Mancare de pere

Perele se curata, se spala, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se pun apoi la rumenit in unt, la cuptor. Se toarna...

Mancare de pere
Supe de legume

Supa de visine

Se spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...

Supa de visine
Aperitive cu fructe

Oua surpriza pe orez

Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din...

Oua surpriza pe orez
Pasta de masline
Mancaruri cu legume

Pasta de masline

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor....

Pasta de masline
Aperitive

Pasta de masline

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...

Pasta de masline
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun
Preparate dulci

Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun

Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate...

Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun
Compoturi

Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...

Pere confiate
Compoturi

Compot de gutui intregi conservat

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....

Compot de gutui intregi conservat
Compoturi

Compot de gutui

Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...

Compot de gutui
Compoturi

Compot de gutui

Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...

Compot de gutui
Budinci

Orez cu fructe

Se curata perele si merele de coaja si samburi, apoi se taie cubulete. Cojile se fierb cu doua pahare de apa, pana se reduce...

Orez cu fructe
Dulceata de prune
Dulceata

Dulceata de prune

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...

Dulceata de prune
Sufleuri

Sufleu de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...

Sufleu de caise
Sufleuri

Sufleu cu fructe

Caisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure. Se face un sirop foarte...

Sufleu cu fructe
Creme

Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...

Serbet de cirese amare
Creme

Serbet de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...

Serbet de caise
Dulceata

Marmelada de prune brumarii

Se aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...

Marmelada de prune brumarii
Dulceata

Visine conservate

Se spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...

Visine conservate
Dulceata

Gem de caise

Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...

Gem de caise
Dulceata

Gem de piersici

Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...

Gem de piersici
Dulceata

Gem de prune brumarii

Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...

Gem de prune brumarii
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...

Marmelada de caise
Dulceata

Dulceata de cirese albe

Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...

Dulceata de cirese albe
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...

Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de coarne

Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...

Dulceata de coarne
Dulceata

Dulceata de prune decojite

Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...

Dulceata de prune decojite
Sucuri fructe si legume

Suc de caise

Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...

Suc de caise
Visinata cu samburi de visine
Lichioruri

Visinata cu samburi de visine

Visinata cu samburi de visine este o bautura delicioasa. Pentru aceasta reteta de visinata aveti nevoie de 2 kg de visine,...

Visinata cu samburi de visine
Siropuri

Sirop de visine

Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la...

Sirop de visine
Lichioruri

Caisata

Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se pun intr-o damigeana de sticla...

Caisata
Torturi

Tort cu cirese

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...

Tort cu cirese
Salate de fructe

Desert din fructe

Cureti fructele de coaja tare de deasupra, le golesti de seminte si de samburi si le tai felii subtiri. Acoperi cu zahar tos,...

Desert din fructe