Se taie ardeiul in doua jumatati, se curata de samburi, se spala, se usuca, se taie fasii si se caleste putin. Se bat ouale...
Rulada cu sunca si cascavalGrisul se fierbe in apa si se lasa la racit apoi. Ceapa se taie marunt, iar maslinele se spala, se curata d samburi si se...
Tartine cu icreSe spala bine maslinele, se curata de samburi si se toaca marunt. Se amesteca apoi impreuna cu ceapa si patrunjelul tocate...
Salata de maslineSe curata masline de samburi si se dau apoi prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata in apa si se freaca poi amestecul...
Salata de masline cu ceapaMasline si sardelele se pun separat intr-un vas cu apa si se lasa sa stea asa cateva ore. Se scot apoi, maslinele se curata...
Salata de creierPortocalele se curata de coaja, apoi se taie rondele subtiri. Se curata de samburi si se toarna peste feliute visinata sau...
Salata de portocaleMerele se spala si se scobesc in interior. Miezul de mere se curata de samburi si se rade. Se adauga banana pasata, ananasul...
Salata de mere umplute cu banane si aluneDin faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...
Coltunasi cu visineCaisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...
Sufleu de caiseVisinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...
Visine conservate pentru prajituriPrunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...
Magiun de pruneSe spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...
Marmelada de caiseCiresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amareVisinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visineZaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...
Dulceata de cirese negreCiresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albeAluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visineCiresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudelAm curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de merePerele se curata, se spala, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se pun apoi la rumenit in unt, la cuptor. Se toarna...
Mancare de pereSe spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...
Supa de visineCaisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din...
Oua surpriza pe orezIntr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor....
Pasta de maslineMaslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...
Pasta de maslineScoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate...
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejunSe curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...
Pere confiateSe curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....
Compot de gutui intregi conservatSe curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutuiSe curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutuiSe curata perele si merele de coaja si samburi, apoi se taie cubulete. Cojile se fierb cu doua pahare de apa, pana se reduce...
Orez cu fructeSpalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...
Dulceata de pruneSe spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...
Sufleu de caiseCaisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure. Se face un sirop foarte...
Sufleu cu fructeSe foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amareSe spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caiseSe aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumariiSe spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservateSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseSe spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersiciSe spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumariiSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albeSe spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amareSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarneSe pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojiteSe aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caiseVisinata cu samburi de visine este o bautura delicioasa. Pentru aceasta reteta de visinata aveti nevoie de 2 kg de visine,...
Visinata cu samburi de visineFructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la...
Sirop de visineSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se pun intr-o damigeana de sticla...
CaisataSe spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...
Tort cu cireseCureti fructele de coaja tare de deasupra, le golesti de seminte si de samburi si le tai felii subtiri. Acoperi cu zahar tos,...
Desert din fructe